رئیس ستاد چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر مهر کاشان از پذیرش 89 اثر در مرحله انتخاب متون در بخش صحنه ای این جشنواره خبر داد.
فراخوان بخش نمایشنامه خوانی که به صورت رقابتی برگزار می شود و صرفا به خوانش آثار استاد اکبر رادی اختصاص دارد، اعلام شد. علاقه مندان شرکت در این بخش می توانند تا پایان وقت اداری روز پنجشنبه 15 آذرماه 97 نسبت به ارسال درخواست و مدارک مورد نیاز به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند. همچنین اسامی آثار راه یافته به جشنواره نیز روز شنبه 15 دیماه سالجاری اعلام می شود.
تماشاخانه ایرانشهر به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) روزهای دوشنبه و سهشنبه 7 و 8 آبان ماه تعطیل است.
نمایش«ریل» که اقتباسی از نمایشنامه «کلفتها» نوشته ژان ژانه است از ۵ آبان ماه در تئاتر باران روی صحنه میرود.
۵۱ سال پیش مرکز فرهنگی در تهران افتتاح شد که یک جهش فرهنگی در این شهر به وجود آورد و حتی روی سلیقه موسیقیایی و پوشش شهروندان آن اثر گذاشت. مرکز فرهنگی که تا آن زمان بین روشنفکران و اهالی فرهنگ به این اندازه محبوبیت نداشت.
فیلم سینمایی «اولین تولد» به کارگردانی علی عطشانی از هفته آینده در آمریکا به نمایش در خواهد آمد.
«حسین انتظامی، یک مدیر استراتژیک است، صبور و خلاق و محترم، چه به سازمان سینمایی برود و چه نرود، جایگاه خوبی در میان اهالی فرهنگ دارد اما چه بهتر که با توجه به وابسته نبودنش به جریان های سینمایی حاکم بر کشور، او بر این مسند بنشیند و با مشاوره گرفتن و برنامههای کوتاه مدت و میان مدت، از فرصت باقی مانده دولت دوم تدبیر به نفع سینما و صنف استفاده کند.»
نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی،فراخوان بخش مقالات رادی شناسی که به صورت رقابتی برگزار می شود در چندین بخش متنوع اعلام شد.
بازیگران و عوامل نمایش «از کجا اومدیم» به کارگردانی محمد عاقبتی که قرار است از 20 آبان در تالار هنر روی صحنه برود، معرفی شدند.
هیات انتخاب دو بخش تئاتر کودک و تئاتر نوجوان متشکل از مریم سعادت، کریم اکبری مبارکه، محمدجواد کبودرآهنگی، منوچهر اکبرلو و سید حسین فدایی حسین نمایش های برگزیده برای حضور در این دو بخش را معرفی کردند.
نمایش «رستم و سهراب» به کارگردانی میرکمال میرنصیری در سه روز ۲۰، ۲۱ و ۲۲ آبان ماه در تالار وحدت روی صحنه می رود.
«مهدی سلطانی» درباره حضور خود نمایش «شاه لیر» گفت: تمرینات با روندی خوب و روبه رشد، به پیش می رود و به اجرایی دیدنی و پر مخاطب خواهد رسید.
فیلم سینمایی «چهل کچل» در سی و سومین جشنواره فیلم آمستردام نمایش داده میشود.
کارگاه «مفاهیم به زبان عکاسی» با موضوع «عکاسی هنری با رویکرد صلح در تاریخ و انگاره های معماری تبریز» در دو مرحله ۲۶و۲۷ مهر و 24 و 25 آبان در قالب جشنواره بین المللی تئاتر الف برگزار می شود.
اين روزها فيلم «هندي و هرمز»، به کارگرداني عباس اميني، در گروه سينمايي هنر و تجربه به نمايش گذاشته شده است؛ فيلمي که از زاويهاي ديگر يکي از آسيبهاي اجتماعي را واکاوي ميکند و موضوع کودک- همسري را در گوشهاي از اين کشور به شيوهاي هنرمندانه به تصوير کشيده است و مخاطبش را با آلام و مصائب کودکاني که به اين شيوه زندگي ميکنند آشنا ميکند. بسياري از فعالان اجتماعي از ساخت و نمايش اين فيلم و ميزان اثرگذاريای که به واسطه ساخت چنين فيلمهايي وجود دارد صحبت کردهاند. با عباس اميني درباره دغدغه و نگاهش به اين موضوع که در نهايت تبديل به يک فيلم بلند سينمايي شده است و چگونگي شرايط اکران در گروه سينمايي هنر و تجربه گفتوگو کردهايم
درآمدزايي و بازگشت سرمايه ميتواند يكي از علل ورود تهيهكنندگان و گاهي سرمايهگذاران ناآشنا به تئاتر باشد؛ اما اين ورود از دیدگاه برخي از كارگردانان تئاتر، ميتواند آسيبهايي را هم براي بدنه تئاتر بهدنبال داشته باشد. رفتن به سمت تئاتر تجاري، پايينآمدن كيفيت نمايشها، تحت سيطره قرارگرفتن گروه نمايشي و حتي كارگردان، خارجشدن تئاتر از مسير فرهنگسازي از جمله اين آسيبهاست.
قیمتهای گران بلیت تئاتر اولین شکاف و ایجاد فاصله بین مردم و تئاتر است. بهویژه در این شرایط بحرانی که مردم از تهیه سادهترین امکانات معیشتی زندگی خود محروماند، اعمال چنین رویهای تئاتر را از سبد اقتصادی و زندگی مردم دور خواهد کرد. نوع ذائقه فرهنگ مصرفگرایانه که از فرهنگ سرمایهداری الهام میگیرد، دیر یا زود تئاتر را به گیشه و گیشهگردانی هدایت خواهد کرد و به کالایی مصرفی تبدیل خواهد کرد که تنها برای اقشار مرفه و متمول قابلاستفاده خواهد بود و هنرمندان نیز در خدمت تأمین سلیقه آنان پیش خواهند رفت و دراینمیان تئاتر متعهد، روشنگرانه و ژرفاندیش جایی نخواهد داشت و تجارت غلبه خود را اعمال خواهد کرد.
فیلم سینمایی «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی و تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی در ۲ جشنواره ایرانی در کشورهای انگلستان و استرالیا حضور مییابد.
نامبرده می خواهد از یک تجربه ی شخصی به تجربه ی عمومی تعمیم پیدا کند از فروپاشی و له شدن انسانی که به دلایل واهی سرکوب می شود، زحماتش نادیده گرفته می شود، و تا مرز طغیان و خردشدگی می رود. جایی که دیگر گذشتن از هرچه حقوق و نفع شخصی برای رسیدن به نتیجه هم، جواب نمی دهد .و از تبارِ مکان هایی بگوید که چگونه از هویتِ واقعی و تاریخی شان، تهی می شوند.