محمود کلاری: علی حاتمی از نسخه کوتاه «دلشدگان» راضی نبود

- محمود کلاری در برنامه «کلاسیکهای کانون» با اشاره به نسخه کوتاهشده فیلم «دلشدگان» گفت نسخه اصلی این فیلم نزدیک به ۱۸۰ دقیقه بوده و علی حاتمی از تبدیل آن به نسخه ۹۰ دقیقهای رضایت نداشته است.
چارسو پرس: به گزارش روابط عمومی موزه سینمای ایران، برنامه «کلاسیکهای کانون» به مناسبت زادروز علی حاتمی و با یادی از اکبر عبدی، به نمایش نسخه ترمیم و بازسازیشده فیلم «دلشدگان» اختصاص یافت. این برنامه به همت کانون کارگردانان سینمای ایران و موزه سینمای ایران و با همکاری فیلمخانه ملی ایران، شنبه ۲۴ مرداد در سالن سینماتوگراف موزه سینمای ایران برگزار شد. مدیریت این برنامه را اصغر نعیمی بر عهده داشت.
در این برنامه محمود کلاری، مدیر فیلمبرداری «دلشدگان»، درباره نسخه به نمایش درآمده و همکاری خود با علی حاتمی صحبت کرد.
کلاری با اشاره به نسخه کوتاهشده «دلشدگان» گفت: نسخه اصلی فیلم نزدیک به ۱۸۰ دقیقه بود که بعدها به نسخه ۹۰ دقیقهای تبدیل شد. به گفته او، علی حاتمی از این نسخه کوتاهشده رضایت نداشت و معتقد بود یک فیلم تاریخی با چنین ابعادی میتواند مدت زمان بیشتری داشته باشد.
او افزود که حاتمی پس از تماشای نسخه کوتاهشده فیلم، آن را «لِه شدگان» نامیده بود؛ تعبیری که کلاری گفت نخستین بار از زبان خود حاتمی شنیده است.
جزئیاتپردازی علی حاتمی در «دلشدگان»
کلاری در ادامه با اشاره به ویژگیهای سینمای علی حاتمی گفت این کارگردان در زمینه دیالوگ قواعد و سبک منحصربهفردی داشت، اما تصویرپردازی نیز بخش مهمی از نگاه هنری او بود.
او با اشاره به همکاری خود با حاتمی در فیلم «مادر» توضیح داد که کارگردان در طراحی و اجرای جزئیات صحنه، از جمله بافت دیوارها، انتخاب رنگها و فرشها، حضور و نظارت دقیقی داشت.
کلاری درباره «دلشدگان» نیز گفت که پیچیدگیهای تصویری فیلم با توجه به بخشی از فیلمبرداری در بوداپست مجارستان بیشتر شده بود.
حاتمی؛ فیلمسازی که خود را فرشباف میدانست
کلاری با اشاره به نگاه علی حاتمی به آثارش گفت: حاتمی معتقد بود برخی او را فیلمساز نمیدانند و بیشتر شاعر یا تابلونگار میخوانند. به گفته کلاری، حاتمی خود را مانند فرشباف یا قالیباف میدید و معتقد بود هر فیلمی که میسازد، همچون یک فرش است.
او همچنین به اهمیت دیالوگ در سینمای حاتمی اشاره کرد و گفت این کارگردان در برخی موارد فیلمنامه را در اختیار بازیگران قرار نمیداد تا شخصیتها و دیالوگها در لحظه اجرا و مقابل دوربین به شکل نهایی خود برسند.
در پایان این برنامه، نسخه ترمیم و بازسازیشده فیلم «دلشدگان» به همت فیلمخانه ملی ایران برای حاضران نمایش داده شد.









