وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر را چراغی در دست فرزانگان دانست که با این چراغ به جنگ ظلمت بروند.

پایگاه خبری تئاتر:  علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره تئاتر فجر پیام داد.

در پیام وزیر ارشاد به سی و دومین جشنواره تئاتر فجر آمده است: جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در آستانه سی‌و‌پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، محملی برای اندیشمندان و فرهیختگان هنر نمایش است تا با حفظ میراث تئاتر متعهد و ارزشمند ایران و نیز پی‌ریزی فرهنگی نوین و با اتکا به ظرفیت‌های ادبی و هنری ایران‌زمین، آثاری با شکوه و درخشان خلق کنند.

بی‌تردید دولت تدبیر و امید در پی‌ تأمین شرایط بهتر برای بالندگی و توسعه هنر، به عنوان مهم‌ترین عامل رشد شخصیت انسانی و تكامل اجتماعی است. در این میان تئاتر جایگاه ویژه‌ای دارد چرا که هنر تئاتر تجربه‌ای جمعی است و از این رو تاثیر آن بسامد گسترده‌ای در جامعه دارد.

آن‌چه که در نمایش به عنوان شیوه و سبک زندگی ارائه می‌شود به طور مستقیم در جامعه فرو می‌نشیند و تماشاگر تئاتر آن‌چه در زندگی شخصیت نمایشی دیده و مورد پسندش واقع شده در زندگی شخصی خود نیز وارد می‌کند. علاوه بر این، نمایش، همچون هر فعالیت اجتماعی دیگری، بر پایه زمینه‌های اجتماعی موجود پدیدار می‌شود. مهم‌ترین زمینه اجتماعی جامعه‌ای پویا و رو به رشد، نیاز به نقد تضادها و کژی‌های خویش است. بنابراین تئاتر همان‌گونه که در قامت هنری دانش‌گستر، به مدد ذهن خلاق هنرمند، صورت نمایشی با شکوه و با با نگاهی زیباشناسانه به خود می‌گیرد، در مقام پالایش‌گری قدرتمند می‌تواند نابسامانی‌ها را بنمایاند و در نتیجه پلشتی‌ها را بزداید.

وزیر ارشاد در بخش پایانی این پیام آورده است: پس ناروا نیست که تئاتر را چراغی بدانیم در دست فرزانگان که در راه راستین جامعه خویش، به جنگ ظلمت می‌روند. چنین کارکردی در مناسک و آیین‌های نمایشی کهن سرزمین‌مان ریشه دارد. به طور مثال در تعزیه که با نمایشی کردن مفاهیمی متعالی، مبارزه مقدس خیر و شر را متجلی می‌کند و بر حقانیت نور بر ظلمت صحه می‌گذارد. شکی نیست که هنرمندان خلاق و فرهیخته تئاتر امروز ایران نیز با آفریدن آثاری باکیفیت و پرمعنا، فرهنگ و هنر غنی ایران اسلامی را در این آینه منعکس می‌کنند و با سلاح نیرومند تئاتر، جامعه را از ناراستی مصون نگه می‌دارند.