چهارشنبه , ۹ آبان, ۱۴۰۳
مصاحبه-سینما
جدیدترین خبرها از روند برگزاری جشنواره سینماحقیقت دوشنبه 7 آبان 1403 18:30

جدیدترین خبرها از روند برگزاری جشنواره سینماحقیقت

دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» یکشنبه ۶ آبان ماه برگزار شد.

امید در بستر تاریکی می‌روید شنبه 5 آبان 1403 18:31
گفت‏‌وگو با محمدرضا رحمانی کارگردان «آنها مرا دوست داشتند»

امید در بستر تاریکی می‌روید

فیلم «آن‌ها مرا دوست داشتند» پنجمین تجربه سینمایی محمدرضا رحمانی است که خودش هم تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشته است؛ فیلمی که می‌توان آن را در ذیل سینمای اجتماعی قرار داد که خریدوفروش نوزاد را محور قصه‌اش قرار داده است.

فیلمساز سینماگران باید مطالبه‌گر باشند و مدیران پاسخگو/ چالش جدی و مهم سینمای ایران ممنوع‌الکاری و پوشش بازیگران است شنبه 28 مهر 1403 15:02
بررسی مشکلات سینمای ایران در گفت‌وگو با شهرام مکری،

فیلمساز سینماگران باید مطالبه‌گر باشند و مدیران پاسخگو/ چالش جدی و مهم سینمای ایران ممنوع‌الکاری و پوشش بازیگران است

شهرام مکری: موضوع نباید این باشد که اگر پروانه ساخت نگیریم جرمی انجام داده باشیم، چون تولید هنر و فکر احتیاج به گرفتن اجازه از کسی ندارد، برای نشر و منتشر کردن در چارچوب سینمای ایران ممکن است ضوابطی داشته باشیم، همان‌طور که کسی کتاب را برای خودش بنویسد، اما برای منتشر کردن به قوانین نشر کشوری که در آن زندگی می‌کند، مقید باشد. اما کسی را برای نوشتن یک کتاب که نباید دستگیر کنند

سینمای ایران ذهنیت فیلم‌سازهاست نه حقیقت ایران یکشنبه 22 مهر 1403 00:59

سینمای ایران ذهنیت فیلم‌سازهاست نه حقیقت ایران

بابک خواجه‌پاشا، کارگردان فیلم «در آغوش درخت» نماینده ایران در اسکار در گفت‌وگو با «فرهیختگان» اظهار داشت: سینمای ایران تصویر ذهنی فیلمسازهاست؛ خیلی زیاد. چیزی از حقیقت ایران نیست.

داریوش مهرجویی؛ فیلسوفی که کارگردان شد شنبه 21 مهر 1403 19:47
گفت‌و‌گو با همایون ارشادی درباره فیلم تحسین‌شده «درخت گلابی»

داریوش مهرجویی؛ فیلسوفی که کارگردان شد

نیمه‌های شب 22 مهر خبر هولناک قتل داریوش مهرجویی و همسرش، وحیده محمدی‌فر، به گوش رسید. لحظات کشدار نیمه‌شب خوفناک، هر ثانیه عجیب‌تر و غیر قابل باورتر می‌شد. نمی‌خواستیم باور کنیم چنین ساده یکی از مشاهیر و هنرمندان کشورمان را از دست می‌دهیم. اینکه داریوش مهرجویی و همسرش چنین فجیح به قتل رسیده‌اند در باور هیچ‌کس نمی‌گنجید.

نیاز سینمای ایران ریسک‌پذیری است سه شنبه 17 مهر 1403 01:26
مصاحبه با بهروز شعیبی کارگردان آغوش باز

نیاز سینمای ایران ریسک‌پذیری است

باید یک دفتر یا دبیرخانه دائمی برای انتخاب سالانه فیلم اسکار راه‌اندازی شود که فیلم‌ها را در طول سال رصد کنند و آنهایی که از ویژگی‌ها و ظرفیت لازم برخوردارند، معرفی کنند تا امکان اکران و شرایط لازمی که برای نمایش آن لازم است فراهم شود و اینطور نباشد فیلمی که شایستگی انتخاب دارد به دلیل مشکلات و محدودیت‌های اکران و نمایش، نتواند برای ارسال به اسکار انتخاب شود. سینمای ما مثل گذشته از نظر فیلم‌های خوب غنی نیست.

اهمیت دیده شدن «نیمه مهم جامعه» جمعه 13 مهر 1403 00:10
گفت‌وگو با بهروز شعیبی کارگردان فیلم «آغوش باز»

اهمیت دیده شدن «نیمه مهم جامعه»

وقتی کمدی و درام با هم تلفیق می‌شود دیگر اتفاقات آن تلخی را ندارند اما موضوع همان حساسیت خودش را دارد، برای همین اتفاقی که در «آغوش باز» افتاده است، در واقع همان ته‌نشین و رسوبی بود که تلفیق قصه کنسرت و زوج‌های مختلفی که با آن درگیر هستند و برای من تبدیل به گویش و لحن جدید شد.

نمی‌گذارند کار کنم ولی من از کار کردن منصرف نمی‌شوم! یکشنبه 25 شهریور 1403 15:19

نمی‌گذارند کار کنم ولی من از کار کردن منصرف نمی‌شوم!

در یکی از این پروژه‌ها هفت ماه با گروهم کار می‌کردیم که به من گفتند دو نفر از اعضای کمیسیون تایید‌کننده عوض شدند . به آنها گفتم دو نفر عوض شده‌اند، 9 نفر دیگر که هستید و می‌توانید درباره پروژه‌ام تصمیم بگیرید. گفتند خیر، گفتم شما عطف به ‌ماسبق که نمی‌توانید بکنید! در جوابم گفتند خیر، کار را متوقف کنید.

«قصه‌های مجید» همه‌اش امید بود شنبه 17 شهریور 1403 19:22
هوشنگ مرادی‌کرمانی در سالروز 80 سالگی‌اش با «فرهیختگان» از قصه‎های مجید، آموزش‌وپرورش، مهرجویی، پوراحمد و... گفت؛

«قصه‌های مجید» همه‌اش امید بود

هوشنگ مرادی‌کرمانی نویسندگی را در دهه 20 زندگی‌اش شروع کرده و اولین بار احمد شاملو، داستانش را می‌خواند و تایید می‌کند. همین می‌شود شروع راه او برای داستان‌نویسی و خلق شخصیت‌هایی که امروز برای همه نوجوانان ایرانی و حتی در دنیا ماندگار شده‌اند. مرادی کرمانی در 80سالگی پر است از شور زندگی و می‌گوید کتاب‌ها هم مثل آدم‌ها هستند و هر آدمی داستانی دارد.

اول سند را پنهانی می‌نویسند بعد غلط‌های آن را ویرایش می کنند؟! عجیب نیست؟ شنبه 27 مرداد 1403 19:53

اول سند را پنهانی می‌نویسند بعد غلط‌های آن را ویرایش می کنند؟! عجیب نیست؟

با ابوالحسن داودی، فيلمساز و كارشناس سينما درباره چگونگی تصویب سند ملی سینما گفت وگویی انجام دادیم که پیش روی شماست.

سینمای ایران در گرداب اقتصاد سیاسی چهارشنبه 24 مرداد 1403 17:55
گفت‌وگو با علیرضا داودنژاد نویسنده و کارگردان فیلم «مصائب شیرین 2»

سینمای ایران در گرداب اقتصاد سیاسی

سینمای ایران با توجه به توسعه روزافزون سالن‌های سینما باید در مقابل ابتلا به سانسور و ناامنی بازار چاره‌اندیشی کند و با توسل به هرگونه شگرد ممکن از تولید انبوه فیلم‌های سینمایی وانماند. عقب‌نشینی در تولید یعنی میدان باز کردن برای آنها که رسما در انتظار واردات فیلم خارجی هستند.

کمک سینما به بازدارندگی جرم سه شنبه 16 مرداد 1403 14:11
گفت‏‌وگو با جواد طوسی درباره فیلم‌های دادگاهی که اخیرا تعداد آن زیاد شده است

کمک سینما به بازدارندگی جرم

اکران فیلم «بی‌‏بدن» در شبکه نمایش خانگی، بار دیگر بازنمایی و روایت پرونده‏‌های قضایی بر پرده‏‌های سینمایی را در کانون نقد و نظر قرار داده است. اینکه فیلمی که براساس یک پرونده واقعی ساخته می‏شود، چقدر می‏تواند یا باید وفادار و ملزم به اصل پرونده باشد و چقدر فیلمساز می‏تواند به‌اقتضای سینمایی و منطق درام در آن تصرف کرده و به بازخوانی آن بپردازد. در این میان نقش مشاوران حقوقی فیلم‏‌ها چیست و آنها چه وظایفی در قبال ساخت چنین آثاری دارند.

گفت‌و‌گویی منتشر نشده با سعید راد/ سینمای هند را مسخره می‌کردیم، سرِ خودمان آمد! دوشنبه 8 مرداد 1403 23:18

گفت‌و‌گویی منتشر نشده با سعید راد/ سینمای هند را مسخره می‌کردیم، سرِ خودمان آمد!

گفت‌و‌گوی نیما نوربخش - روزنامه‌نگار- با ستارۀ تازه درگذشتۀ سینمای پیش و بعد از انقلاب 10 سال قبل انجام شده و اگرچه 10 سال خاک خورده اما کهنه نشده و همچنان تازه است.... او در این مصاحبه می گوید: به حاشیه رفتن بزرگان سینما با این سیاست‌های نادرستی که داریم حال سینمای کشور را هر روز وخیم‌تر می‌کند. من متاسفم که باید بگویم امروز حتی خیلی از سوژه‌های مورد استفاده در فیلم‌های ما را دنیا کنار گذاشته است؛ حتی هند‌ی‌ها هم دیگر از این فیلم‌ها نمی‌سازند. سینمای هند را مسخره کردیم سر خودمان آمد!

سینما مدیر توسعه‌گر می‌خواهد نه مدیر تهدیدگر و تنبیه‌گر یکشنبه 31 تیر 1403 10:29
گفت‌وگو با تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری و فیلمساز درباره مطالبات اهالی سینما از دولت مسعود پزشکیان

سینما مدیر توسعه‌گر می‌خواهد نه مدیر تهدیدگر و تنبیه‌گر

تورج اصلانی: صریح بگویم که ما وزارت فرهنگ و ارشاد نمی‌خواهیم، ما وزارت فرهنگ و هنر می‌خواهیم، مهم‌ترین مشکل مدیران سینما در دولت قبل این بود که پاسخگو نبودند، بیشتر فعالیت درحوزه ارشاد، عقیدتی و دینی بود، دولت قبل مسائل سینما را با مباحث عقیدتی گره زده بودند، و اساسا با هر کسی که با آنها و با عقیده آنها موافق بود کار می‌کردند، کاملا مشهود بود که متخصصان این حرفه را کنار می‌گذاشتند

ریشه ۱۴۰۱ فرهنگی بود پنجشنبه 28 تیر 1403 00:41
محمدمهدی اسماعیلی در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان» از فراز و فرودهای ۳ سال وزارتش گفت

ریشه ۱۴۰۱ فرهنگی بود

اسماعیلی می گوید وزارت ارشاد را با بودجه هزار و 200 میلیاردتومانی تحویل گرفته و حالا با بودجه 20 هزار میلیاردی به وزیر ارشاد بعدی تحویل خواهد داد.

از دعوا بر سر اکران ۱۰ فیلم کمدی تا اجبار در دادن یک حق وِتو/ دو سوم بلیت فیلم‌های ارگانی را خود صاحبان فیلم می‌خرند! چهارشنبه 27 تیر 1403 18:34
گفت‌وگو ایسنا با همایون اسعدیان، دبیر شورای صنفی نمایش

از دعوا بر سر اکران ۱۰ فیلم کمدی تا اجبار در دادن یک حق وِتو/ دو سوم بلیت فیلم‌های ارگانی را خود صاحبان فیلم می‌خرند!

دبیر شورای صنفی نمایش درباره برخی ابهام‌ها و موارد مناقشه‌ برانگیز آیین‌نامه اکران سال ۱۴۰۳ از جمله نقش سازمان سینمایی در تصمیم‌گیری‌ها، نماینده تهیه‌کنندگان و قیمت بلیت سینما توضیحاتی را مطرح کرد.

سینما مدیر لجبازِ کنترل‌گرِ امنیتی نمی‌خواهد سه شنبه 26 تیر 1403 00:03
گفت‌وگو با مجید برزگر، فیلمساز، درباره مدیریت سینمای ایران در سال‌هایی که گذشت با نگاه به چالش‌های پیش رو

سینما مدیر لجبازِ کنترل‌گرِ امنیتی نمی‌خواهد

مجید برزگر: نمی‌دانم این فیلم‌هایی که در سه سال اخیر ساخته و بر پرده سینماها رفت نامش سینما بود؟ یا دست‌کم آیا همه سینما همین‌هاست؟ نمی‌دانم، با همکاران من کاری کردند که بخشی از آنها به خارج از کشور مهاجرت کردند و تعداد بسیار زیادی خانه‌نشین.چرا؟ این محصول همان نگاه امنیتی و کنترل‌گر بر سینماست که جلوی آزادی اندیشه، آزادی تفکر را می‌گیرد و هدف‌شان فقط نگاه خاص خودشان بر تولیدات سینماست.

حسین انتظامی: می‌خواستم مردم زیست فرهنگی رئیس‌جمهور را ببینند دوشنبه 25 تیر 1403 17:30

حسین انتظامی: می‌خواستم مردم زیست فرهنگی رئیس‌جمهور را ببینند

صداوسیما در برنامه‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳، ابتکار میزگردهای موضوعی را سروشکل داد و در اجرا هم موفق بود. مجموعه این برنامه‌ به نسبت سایر تولیدات تلویزیونی، بازخوردها و نظرات متنوعی را به‌دست آورد. این میزگردها در موضوعاتی همچون فرهنگ، اقتصاد و سیاست طراحی شده بودند اما بحث‌ها و اتفاقاتی که در برنامه ویژه موضوع فرهنگ شکل گرفتند جزء پرمخاطب‌ترین و پربحث‌ترین‌ میزگردها بود. دلایل متعددی را برای این اتفاق می‌توان لیست کرد اما یکی از جنبه‌های موثر در برجسته شدن میزگردهای فرهنگی، حضور کارشناسانی بود که با نظرات تخصصی خود به جزئیات حوزه فرهنگ ورود می‌کردند و بحث‌های چالشی شکل می‌گرفت.

در سیاستگذاری سینما باید تجدید‌نظر صورت بگیرد دوشنبه 25 تیر 1403 14:09
گفت‌وگو با علیرضا صمدی، کارگردان «روایت ناتمام سیما» که این روزها در سینماها اکران است

در سیاستگذاری سینما باید تجدید‌نظر صورت بگیرد

ما با علیرضا صمدی، نویسنده و کارگردان فیلم «روایت ناتمام سیما» گفت‌وگویی درباره این فیلم و همچنین موضوع تعرض و تجاوز به خانم‌ها داشتیم که پیش روی شماست.

سیاست‌گذاران در محتوا سرک نکشند دوشنبه 11 تیر 1403 00:43
محمدمهدی عسگرپور از مدیران باسابقه سینما از نسبت سیاست و سینما می‌گوید

سیاست‌گذاران در محتوا سرک نکشند

وقتی یک جراح می‌خواهد عمل کند، هر بار برای آن مجوز نمی‌گیرد. وقتی یک جراح و متخصص مدرکش را می‌گیرد، این همان مجوزی است که برای فعالیت‌اش به او می‌دهند و اگر خطایی بکند آنگاه به سازمان نظام پزشکی ارجاع داده می‌شود. ما در سینما هم به چنین قوانین و سازوکارهایی نیاز داریم.