بررسی سینمای اجتماعی ایران / شکلات تلخ
یکی از مؤلفه های تکرار شونده در فیلمهای چند سال اخیر پرداختن به طبقات فرودست جامعه و آسیبهای اجتماعی مرتبط با آن است. اگر دهه 80 سینمای ایران تحت تأثیر سینمای اصغر فرهادی بود و به تبعیت از موفقیت او موجی از فیلمسازان سراغ آسیبشناسی طبقه متوسط رفتند، دهه 90 از این حیث مسیر متفاوتی از فرهاد
مهمترین استودیوها و كمپانیهای فیلمسازی در ایران از ابتدا تا به امروز / خیلی دور، خیلی نزدیك
دكتر اسماعیل كوشان ملقب به پدر سینمای ایران، بنیانگذار نخستین استودیوی فیلمسازی در ایران بود. او قبل از آنكه وارد كار سینما شود دكترای خود را در برلین در رشته اقتصاد دریافت كرده بود و در جریان جنگ جهانی دوم در آلمان به حرفه خبرنگاری مبادرت میورزید.
مرز الگوبرداری و کپی برداری برنامههای تلویزیونی کجاست؟/ سیم اشتباه الگوبرداری
بومی سازی برنامههای موفق خارجی، ایده درست و جذابی است، به شرطی که نسبت به نزدیکی فرهنگ های کشور مبدا و مقصد مطالعاتی صورت گرفته باشد.
پایان انحصارگرایی قدیمی با یک انحصارگرایی جدید
اگر بتوانیم توجیه «حمله سایبری» را در روز نخست بلیتفروشی به بالا نبودن پهنای باند سمفا در نتیجه استقبال بالای مخاطبان مرتبط بدانیم، اختلال 40 دقیقه پایانی روز 21 بهمن را باید ناشی از کدام اتفاق بدانیم؟ بررسی این وضعیت مشکوک ما را به این هدف میرساند که سمفا، با دستهایی در پشتپرده، گرچه با هدف انحصارزدایی آمده اما خود موجبات یک انحصارگرایی ویژه را رقم زده است.
درباره حضور پژمان جمشیدی در سینما و حواشی آن / از فردین تا پژمان!
محمدعلی فردین را شاید مطرحترین و موفقترین چهره ورزشی ایران دانست که در عرصه بازیگری نیز توانست بدرخشد و حتی به یکی از سوپراستارهای تاریخ سینما تبدیل شود
همه ممنوعالتصویرهای سیما
ممنوعالتصویر، ممنوعالکار و حتی مهاجرتها؛ این اتفاقی است که در سالهای گذشته برای برخی چهرههای صداوسیما رخ داده است، اما به نظر میرسد که اخیرا روند آن صعودی شده است!
کدام سینماگران با وزارت اطلاعات همکاری کردهاند؟ / از سیانور تا شبی که ماه کامل شد
محمود علوی، وزیر اطلاعات، در گفتوگویی با صداوسیما اعلام کرده بود که یکسری از فیلمهای سینما و سریالهای تلویزیونی با همکاری این وزارتخانه ساخته شده است.
مزایا و معایب سمفا چیست؟
عملکرد سامانه مدیریت فروش و اکران سینمای ایران (سمفا) در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر واکنش متفاوت برخی تهیهکنندگان را به همراه داشت.
سهم فیلمهای کوتاه از ویترین «فجر ۳۹»/ نامزدهایی که اکران نشدند
۶ فیلم کوتاه نامزد دریافت سیمرغ بهترین فیلم داستانی کوتاه در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر شدهاند، که باید دید کدام یک از این آثار موفق به دریافت این سیمرغ میشود.
ایرانیها سالی چند بار سینما و تئاتر میروند؟
نتایج پژوهش «موج سوم پیمایش سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» در خصوص رفتن به سینما وتئاتر توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
بازگشت تولید سینمای ایران به 36 سال قبل
در این پرونده به میزان تولیدات سینمای پس از انقلاب به تفکیک هر سال اشاره شده است و پس از آن به سال ۱۳۹۹ و فجر ۳۹ میرسیم. فیلمهای سال ۹۹ هم شمارش میشوند و آنهایی که در فجر هستند، مشخص خواهند شد.
چند فیلم مهم؛ چندین غایب بزرگ
در این گزارش، نگاهی خواهیم انداخت به جزئیات هریک از فیلمهای بخش سودای سیمرغ، غایبان و پرکارترین بازیگران مرد و زن جشنواره امسال.
جشنواره ممیزی در سال آخر دولت روحانی
بدعت جدیدی که در جشنواره فجر راجعبه ممیزی فیلمها گذاشته شد، تنها بدعتی نیست که در دوران مدیران فعلی ارشاد، جشنواره فجر آن را تجربه کرد.
درباره مناقشه مميزی، انتخاب، حذف و توقیف فيلم در جشنواره فيلم فجر/ به سوی سينمای عقيم
فرزاد موتمن: «آنچه امسال در جشنواره فيلم فجر در حال وقوع است بسيار غيراصولي و غيرعادي است. ميگويند از بين شصت و دو فيلم كه واجد شرايط حضور در جشنواره هستند بازبيني نهايي صورت گرفته و درنهايت 16 فيلم در رشتههاي مختلف كانديدا شدهاند. پرسش من اين است آيا نبايد اين فيلمها در وهله اول انتخاب شوند و بعد در مرحله بعد مورد داوري قرار بگيرند؟ اين يعني مميزي و توقيف، انتخاب فيلم و كانديدا شدن فيلمها و... همه چيز به صورت درهم انجام ميشود و اين به نظر من شيوه كاملا غيرطبيعي است.
همه چیز درباره ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ سی و نهمین جشنواره فجر
در میان آثار بخش مسابقه سهم زنان فیلمساز سه فیلم و سهم فیلمسازان اول هفت فیلم است.
رونمایی از پوستر جشنواره 39 تئاتر فجر توسط همسر شهید مدافع سلامت
حسین مسافر آستانه در نشست رسانهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر گفت: هنرمندان و هنر تئاتر در ایام کرونا دست روی دست نگذاشتند و به نقش تاثیرگذار و التیام بخش اجتماعی خود واقف بودند اما تئاتر همواره مظلومیت و مهجوریتی از نظر فرهنگ اقتصادی داشته است.
فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر توقیف شدند/ دو فیلم به فهرست توقیفیها اضافه شد
جشنواره فیلم فجر در دورههای مختلف همواره محل تلاقی برخی از رفتارها بود. از توقیف یک فیلم تا نمایش دقیقه نودی آن برای علاقمندان سینما. اتفاقی که در همین دوره آخر هم شاهد آن هستیم و دو فیلم تا امروز امکان نمایش برای هیات داوران پیدا نکردند.
دریغ و حسرت یک بازیگر در سالروز تولد تئاتر شهر
شاید گروه «بازیگران شهر» تصور نمیکردند ، مکانی که با نمایش «باغ آلبالو»ی آنان افتتاح میشود، روزگاری به نماد تئاتر ایران تبدیل خواهد شد اما سرنوشت برای کافه شهرداری سابق چنین تقدیری رقم زده بود.
چرا برخی چهرهها املاک دوبی را تبلیغ میکنند؟
چند روز پیش فیلمی در فضای مجازی از سیدجواد هاشمی منتشر شد که در آن سرمایهگذاری روی ملک در دوبی را تبلیغ میکرد و مشخصات یک شرکت داخلی بهنام «داماک» را که کارگزار این نوع سرمایهگذاری است، به مخاطبان میداد.
امان از این همه سرقت و سکوت
«درست است که ایران به قانون کپی رایت نپیوسته اما آیا در داخل کشور هم قرار است آثار یکدیگر را تکه تکه کنیم؟ آیا قرار است کارهای همدیگر را بدزدیم؟ آیا باید در مقابل این سرقتها سکوت کنیم؟»