بزرگداشت مسعود کیمیایی که در آن اعلام شد فیلم جدید او به زودی ساخته میشود، با ابراز دلتنگی این فیلمساز برای بازیگر قدیمیاش و نیز تاکید او بر اینکه هنوز کاری در مقابل مردم انجام نداده، همراه شد.
فستیوال موسیقی کوچه که با هدف احیای موسیقی نواحی و ایجاد نشاط اجتماعی در بوشهر برگزار میشود، در روزهای اخیر با چالشهای مجوز و سردرگمی میان مقامات فرهنگی مواجه شد. با وجود اعلام لغو این رویداد، در نهایت مجوز برگزاری صادر و فستیوال به مسیر خود بازگشت.
اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی، فیلم جدید خود را با بازیگران مطرح فرانسوی پاییز امسال در پاریس کلید میزند. او اعلام کرده که فعلاً قصد ساخت فیلم در ایران را ندارد.
وحید تاج، خواننده موسیقی ایرانی که قرار بود شامگاه ۲۸ فرودینماه روی صحنه برود از این کار منع شد.
مالکیت پلتفرمهای نمایش خانگی بار دیگر به بحثی داغ در میان اهالی رسانه تبدیل شده است. در این گزارش، «فرهیختگان» به بررسی گردانندگان اصلی این صنعت پرداخته و نقش تازهواردها و رقابتهای پشت پرده را تحلیل کرده است.
یک جایی از فیلم «کاناپه» بهانهای شد برای توقیف این فیلم؛ ولی روزی یکی از مدیران برجسته وزارت ارشاد به من گفت: «چقدر لطف کردی که با بیحجابی باعث شدی بهانهای برای توقیف این فیلم وجود داشته باشد وگرنه ما نمیدانستیم چطور این فیلم را توقیف کنیم.» اگر این بهانه نبود، نمیدانستم چطور میخواستند این اثر من را هم توقیف کنند.
دوره سرپرستی اتابک نادری در ادارهکل هنرهای نمایشی به پایان رسیده و گویا قرار است از هفته آینده تئاتر ایران شاهد حضور مدیرکل جدید هنرهای نمایشی باشد.
در حالی که تا چند هفته آینده، فیلمهای جدیدی راهی اکران میشوند، بیش از ۵۰ فیلم اکران نشده در میان فیلمهای دارای پروانه نمایش باقی هستند.
تد کاچف، کارگردان مطرح کانادایی و خالق فیلمهای ماندگاری چون «رمبو: اولین خون» و «تعطیلات آخر هفته با برنی» در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
در حالی که طی یک هفته اخیر خبرهایی مبنی بر بازگشت مهران مدیری به تلویزیون با یک سریال جدید و همکاری با برادران قاسمخانی، در برخی رسانهها منتشر شده بود، مهراب قاسمخانی با انتشار مطلبی در فضای مجازی، همکاری با تلویزیون را رد کرد.
فهرست فیلمهای بخشهای رسمی هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن منتشر شد و ۱۹ فیلم در بخش مسابقه اصلی برای کسب جایزه نخل طلا رقابت میکنند.
رحمت امینی که این روزها نمایش «جگر هندی» را روی صحنه میبرد، با تاکید بر ضرورت توجه به ادبیات کلاسیک در تئاتر گفت: بعضی از آثار ادبی مانند شاهنامه مورد اقبال بودهاند ولی برخی دیگر مانند گلستان سعدی، کمتر مورد توجه بودهاند و در اصطلاح، توی بورس نبودهاند.
اولین کار پوراحمد بعد از انقلاب، نویسندگی فیلمنامه «قصه خیابان دراز» به کارگردانی محسن تقوایی بود. این خیلی مهم است که اولین تجربه یک فیلمساز در جهان سینمایی چه باشد، چراکه ممکن است او جهان سینمایی خودش را بر مبنای همان تجربه بنا کند و تداوم ببخشد. وقتی کارنامه پوراحمد را مرور میکنیم، رد ادبیات در آن پررنگ است و این شاید بیتأثیر از همکاری او با نادر ابراهیمی بهعنوان یک نویسنده و شیوه ورود این فیلمساز به سینما نباشد.
در میان آثاری که سال گذشته روی صحنه رفتند، سه نمایش به طور ویژه مورد توجه تماشاگران قرار گرفتند؛ نمایشهایی که ستاره یا چهره مشهوری نداشتند اما برای مخاطبان تئاتر جذابیت داشتند. به طوری که اجرای هر سه نمایش چندین بار تمدید شد و هر یک از این آثار با در نظر گرفتن ظرفیت سالن و قیمت بلیت خود به فروشی قابل توجه نیز دست یافتند.
آلفونسو کوارون در ظاهر تایید کرده که کارگردانی فیلم بعدی جیمز باند را بر عهده دارد.
فیلم جدید سعید روستایی با بازی پیمان معادی، پریناز ایزدیار و حسن پورشیرازی با تدوین بهرام دهقانی در تدارک حضور در جشنواره کن است.
داریوش خنجی، فیلمبردار سرشناس ایرانی-فرانسوی در جریان مسترکلاس در لابراتوار «قُمرا» در دوحه درباره پروژههای تازه، تجربههای قبلی و انتقاداتش از فناوریهای دیجیتال در سینما سخن گفت.
با شروع نیمه دوم فروردین ماه نمایشهای تازهای اجرای خود را آغاز میکنند و چهرههای شناختهشدهای همچون رویا افشار، لیلی رشیدی، بهنام تشکر، کمند امیرسلیمانی، شهره سلطانی، مونا فرجاد، سید جواد یحیوی و ... روی صحنه میروند.
فارغ از کمدیهایی که ناگهانی و بیخبر به اکران میرسند؛ باید منتظر فیلمهای مهمی در سینمای ۱۴۰۴ باشیم. از «زن و بچه» تا «باد وحشی» که نوید محمدزاده را به سینما میآورد تا ۲ کمدی دیگر پژمان جمشیدی که در راهند. مسعود دهنمکی نیز پس از گذشت ۱۴ سال از قسمت سوم، با «اخراجیها ۴» باز خواهد گشت.
سال عجیب ۱۴۰۳ به پایان رسید و حال میتوان با اندکی شک و اطمینان، به قضاوت اجراهایی پرداخت که در این میان حرف تازهای داشتند و با تمام محدودیتهای پنهان و آشکار اجتماعی و سیاسی، تلاش کردند نسبت به فرمهای اجرایی گذشته، شیوههای کمترشناختهشدهای را بر صحنه آورده که خلاق باشد و به فضای رخوتناک تئاتر این روزهای ما، شور و حال تازهای ببخشد.
در واقع به تاریخ فیلمهای سینمایی که نگاه میکنیم، قطعا تجربه لو رفتن فیلمهای سینمایی به چشممان میخورد و هستند فیلمهایی که یا از روی پرده سینما قاچاق شدند، یا بدون اینکه اجازه اکران بگیرند در سایتها و کانالها در دسترس مخاطبان قرار گرفتهاند و آمار نشان داده که از سال ۱۳۸۵ تاکنون حدودا ۵۰ فیلم قاچاق شده است.