غریب‌پور با اشاره به آغاز مراحل تولید اپرای عروسکی «لیلی و مجنون» با هزینه‌های شخصی، گفت: نمی‌خواستم همانند استاد سمندریان که با حسرت اجرای گالیله فوت کرد، من هم با حسرت به روی صحنه آوردن «لیلی و مجنون» به خاک بروم.

پایگاه خبری تئاتر:  بهروز غریب‌پور نویسنده و کارگردان و سرپرست گروه تئاتر عروسکی آران است که طی سال‌های اخیر اپراهای «رستم و سهراب»، «مولوی»، «حافظ» و ... را در ایران و کشورهای مختلف جهان به روی صحنه برده است. او این روزها در حال ساخت و تولید اپرای عروسکی «لیلی‌ و ‌مجنون» به زبان آذری است تا به صحنه ببرد.

* تولید اپرای «لیلی و عروسکی» با هزینه‌های شخصی

غریب‌پور در خصوص شرایط آماده‌سازی اپرای عروسکی «لیلی و مجنون» اظهار داشت: در حال حاضر مشغول ساخت عروسک‌های «لیلی و مجنون» هستیم و آرام آرام پیش می‌رویم. حمایتی از ما به دلیل نداشتن بودجه وجود ندارد و عذر مسئولین هم همین است و زمانی که مشکلات را متوجه شدم فعلا با احتساب نیروی خودم و گروه آران کار را پیش می‌برم، انشا‌الله که گشایشی شود و به ما کمکی صورت بگیرد.

* با اپرای «لیلی و مجنون» پاسخ ادعاهای فرهنگی نسبت به ایران را می‌دهیم

کارگردان اپرای عروسکی «مولوی» با بیان اینکه در تولید اپرای «لیلی و مجنون» مطلقا تهیه‌کنندگی نداریم، گفت: برای یک پروژه بزرگی مثل «لیلی و مجنون» واقعا با توجه به مسائل و ادعاهایی که نسبت به آذربایجان جنوبی و شمالی و مسئله مطرح کردن نام آذربایجان به عنوان یک قطعه ارزشمند از خاک ایران و به هر حال تاثیر فرهنگی فلات ایران به روی شاعران سرآینده آذری، عربی و فارس به خصوص شاعر اذری زبان لیلی و مجنون،

* تنها در سخنرانی‌ها عاشق فرهنگ هستیم/ بی‌توجهی مسئولان فرهنگی استان‌های آذربایجان به اپرای «لیل و مجنون»

وی تصریح کرد: تصورم این بود که نهادهای فرهنگی درک این را دارند که بدون ورود به مسائل سیاسی،‌ با مسائل فرهنگی می‌توانیم ادعاهایی که وجود دارد را پس بزنیم. در مورد اپرای «مولوی» این بی‌توجهی مشهود بود و سالیان سال ادامه پیدا می‌کند. ما در سخنرانی‌هایمان ایرانی هستیم اما وقتی زمان به توجه و تخصیص اعتبار می‌شود مولوی غریبه می‌شود.

سرپرست گروه تئاتر عروسکی آران بیان کرد: زمانی که به زبان آذری توجه می‌کنیم تخصیص اعتباری وجود ندارد. با اینکه خیلی‌ها مصاحبه‌های مرا در این مدت خواندند اما مسئولین فرهنگی تهران و آذربایجان کوچکترین واکنشی‌ نشان ندادند البته من در همه پروژه‌ها با چنین مشکلاتی روبه‌رو بودم اما این بار سعی کردم پروژه را متوقف نکنم. آرایش موسیقی و طراحی‌اش برای صحنه آماده شده است. بخش اعظم عروسک‌ها مراحل تولید خود را در حال گذران است و تمام کارها به واسطه غیرت، همت و فرهنگ دوستی گروه تئاتر عروسکی آران پیش می‌رود.

* نمی‌خواهم همچون سمندریان با حسرت اجرای گالیله به خاک بروم

غریب‌پور با اشاره به اینکه این پروژه حدود 80 عروسک دارد، گفت: از ابتدایی که اپرای عروسکی را آغاز کردم، آرزویم به صحنه آوردن اپرای عروسکی «لیلی و مجنون» بود. نمی‌خواستم همانند استاد سمندریان که با حسرت بر روی صحنه آوردن گالیله فوت کرد، من هم با حسرت به روی صحنه آوردن «لیلی و مجنون» به خاک بروم. به هر حال با توضیح شرایط برای اعضای گروهم ماه‌ها است که فعالیت را آغاز کردیم. امیدوار هستم که به زودی این اثر را به صحنه بیاوریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مهر و آبان پیش‌بینی‌ها برای اجرای «لیلی مجنون» است اما دقیقا نمی‌توان زمان مشخصی را تعیین کرد.


منبع: خبرگزاری فارس