پایگاه خبری تئاتر: حسین طاهری در دومین نشست هماندیشی برگزاری نهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با بیان آنکه این رخداد هنری با گذشت هشت دوره به شکل ملی و بینالمللی امروز نیازمند آسیب شناسی همه جانبه است، یادآور شد: در این نکته شکی وجود ندارد که جشنوارههای تئاتری شناخته شده کشور باید کیفیت خود را در حد نام و اعتباری که طی ادوار مختلف به دست آوردهاند ارتقا دهند.
او ادامه داد: در این میان اداره کل هنرهای نمایشی در مواجهه با جشنوارههایی که در استانها و شهرستانهای کشور برگزار میشوند علاوه بر آنکه خود را مکلف به حمایت راهبردی از این رخدادها میداند تاکید دارد تا با توسعه این جشنوارهها در سطح استان و شهرستانهای تابعه عده بیشتری از مخاطبان از آثار و محتوای این رخداد نمایشی بهرهمند شوند.
طاهری تعامل و پویایی مجموعه مدیریتی و هنرمندان را رمز تسریع طی کردن مسیر توسعه تئاتر در کشور دانست و خاطرنشان کرد: جشنوارهای مانند مریوان به سبب بهره بردن از یک مجموعه غنی هنری و مدیریتی بیش از هر زمانی نیازمند حرکت به سمت قلههای کیفیت و موفقیت در سطح کشور است و بر همین اساس است که تاکید داریم چنین رخدادهایی باید بازتاب دهنده نام واقعی خود در زمینه اجرایی و عملیاتی باشند.
او کردستان را از فعالترین استانهای کشور در زمینه تولیدات هنری از جمله تئاتر دانست و تصریح کرد: این استان به سبب میزبانی از رخدادهای متعدد هنری و به خصوص جشنواره مریوان باید از امکانات دیگر بخشهای خود برای بهرهمندی حداکثری مخاطبان از آثار این رخداد بهره ببرد و میتوان آثار و بخشهای مختلف جشنواره مریوان را در دیگر شهرستانهای تابعه استان کردستان اشاعه داد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام رحیم جعفری مدیرکل اداره ارشاد استان کردستان با بیان آنکه نهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در حالی قرار است طی سال جاری برگزار شود که نخستین تجربه دو مدیرکل جدید در اداره هنرهای نمایشی ارشاد و اداره کل ارشاد استان در مواجهه با این رخداد به حساب میآید، گفت: بر همین اساس ما نیز همسو با اداره کل هنرهای نمایشی بر لزوم آسیبشناسی این جشنواره برای برطرفسازی نقاط آسیب و تقویت نقاط قوت آن تاکید داریم.
او با تاکید بر تقویت نگاه ملی این جشنواره و بهرهمندی مخاطبان کل استان از جشنواره تئاتر مریوان ادامه داد: خوشبختانه منطقه کردستان و مردمان آن، انسانهایی با فرهنگ، نجیب و لبریز از خرده فرهنگهای آیینی و ملی و مذهبی هستند و لازم است تا با تقویت نگاه ملی این جشنواره را به محلی برای معرفی قدرت فرهنگ ایرانی، اسلامی و آیینی خود بدل کنیم.
در این جلسه حسن رونده، مدیر هماهنگی امور استانهای اداره کل هنرهای نمایشی، شهرام نوشیر مدیر کانون تئاتر خیابانی و مهدی حاجیان مدیر دبیرخانه جشنوارههای این اداره کل ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص این رخداد بر لزوم آغاز مسیر آسیبشناسی جشنواره مریوان با هدف ارتقای کیفی آن با نگاه ملی تاکید کردند.
نخستین جلسه هم اندیشی برگزاری نهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، 28 اردیبهشت ماه به میزبانی اداره کل ارشاد استان کردستان و با حضور حسین طاهری، حجتالاسلام رحیم جعفری و دیگر دستاندرکاران این رخداد برگزار شده بود.