رامین سیاردشتی نمایش «تولد غم انگیز پسر آهنی» را بر اساس یکی از داستان‌های کوتاه تیم برتون برای اجرا در جشنواره تئاتر عروسکی آماده می‌کند.

پایگاه خبری تئاتر:  این هنرمند تئاتر درباره این نمایش گفت: این طرح این نمایش را بر مبنای یکی از داستان­‌های کوتاه تیم برتون با نام«مرگ غم انگیز پسر صدفی» آماده کردم که یک داستان چند خطی است و بعد با کمک نسیم احمدپور آن را بازنویسی و دراماتورژی کردیم.

او ادامه داد: فضای این نمایش فانتزی و گروتسک­‌وار است. البته جنبه­‌های کمیک دارد ولی زیرساخت قصه بسیار مخوف است.

بازیگر نمایش‌­های «در انتظار گودو» و «تل ضحاک» که نمایش«تولد غم انگیز پسر آهنی» را برای گروه سنی نوجوان و بزرگسال آماده اجرا می­‌کند، اضافه کرد: این نمایش، نسبت انسان امروز با ماشین را روایت می­‌کند و با تلفیق عروسک و بازیگر، به صورت زنده و عروسکی اجرا می­‌شود.

او که در این سال­‌ها بیشتر به عنوان بازیگر تئاتر فعال بوده است، درباره حضورش در جشنواره تئاتر عروسکی گفت: حضورم در عرصه بازیگری، با نمایش‌­های عروسکی آغاز شد و با این مقوله خیلی غریبه نبودم. در این سال­‌ها در مقام بازیگر با نمایش­‌هایی مانند«ماکوندو»،«شازده کوچولو»، «با سایه نوشتن­‌ها» و ... سراغ عروسک و عروسک­ گردانی رفتم. همیشه فضای عروسکی و فانتزی آن را دوست داشتم تا اینکه داستان «مرگ غم‌­انگیز پسر صدفی» جذبم کرد و دوباره ترغیب شدم نمایشی عروسکی کار کنم.

سیاردشتی که تصمیم دارد نمایش­اش را با تکنینک «سایه» اجرا کند، ادامه داد: ساخت و ساز عروسک سایه مشکل است و تا زمانی­‌که عروسک‌­ها ساخته نشود، نمی‌­توان تمرین نمایش را آغاز کرد چون عروسک، کامل­‌کننده‌ی بخش زنده نمایش است.امیدوارم با زمان محدودی که داریم، بتوانیم نمایش را به موقع برای بازبینی جشنواره آماده کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: تئاتر عروسکی فقط ویژه مخاطب کودک نیست و باید مقوله تئاتر عروسکی بزرگسال هم جا بیفتد زیرا تئاتر عروسکی هم یک شیوه اجرایی است و مانند دیگر شیوه‌­های اجرایی، نباید رده سنی خاصی برایش قایل شد و آن را به مخاطب کودک، محدود کرد.

این هنرمند تئاتر ادامه داد: عروسک، ابزاری برای رساندن معنا و مفهوم است و به سبب فانتزی و امکاناتی که دارد، امکانات بسیار بیشتری در اختیار هنرمند می­‌گذارد. بنابراین لازم است تماشاگران متوجه باشند تئاتر عروسکی، لزوما محدود به گروه سنی کودک نمی­‌شود.

سیاردشتی افزود: امکاناتی که تئاتر عروسکی در اختیار هنرمندان می­‌گذارد، بسیار فراتر از تئاتر زنده است یعنی دست هنرمند با استفاده از این شیوه، خیلی بازتر است و او بهتر می­‌تواند مفاهیم مورد نظر خود را منتقل کند.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک 22 تا 29 شهریور ماه به دبیری مرضیه برومند در تهران برگزار می­‌شود.