پایگاه خبری تئاتر: آیین اختتامیه اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» شامگاه شنبه ۲۲ آذر به صورت آنلاین و با حضور جمع محدودی از اعضای جشنواره در شهرداری منطقه ۲ تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن کریم، کلیپ سخنان ژاله علو که در جشنواره «سلفی ۲۰» به پاس یک عمر فعالیت هنری از او تقدیر به عمل آمد، برای حضار پخش شد.
سپس مریم دوستی، دبیر این رویداد سینمایی به ارائه توضیحاتی درباره روندی که جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» سپری کرد، پرداخت.
در ادامه این مراسم رکسانا قهقرایی، مدیر روابط عمومی جشنواره بیانیه هیات داوران را قرائت کرد که متن آن بدین شرح است: «در سالهای اخیر عبور از عرصه آنالوگ به دیجیتال ابزار و فناوریهای بسیاری را در اختیار ما قرار داده است و اینک به واسطه شرایطی که ویروس کرونا برای ما به وجود آورده تلاش کردیم تا افزون بر فناوری سخت افزاری در عرصه نرم افزاری هم به دنیای دیجیتال مجازی وارد شده و داوری با شیوههای جدید را همپای دنیا به کار گیریم تا شور و شوق فیلمسازی را در میان فیلمسازان تقویت کنیم و از این رهگذر رخوت و افسردگی را که دستاورد ویروس کروناست، از چهره جامعه بزداییم.
59 فیلم منتخب هیات محترم انتخاب جشنواره را به مدت ۱۰ روز با دقت بررسی و طی جلسهای حضوری به تبادل و ارزیابیشان پرداختیم. در بین بخشهای مختلف تعداد فیلمهای مرتبط به کادر سلامت و درمان تامل برانگیزتر و قویتر از بخشهای دیگر بود و این نشان دهنده مهر، توجه و پاسداشت مردم از زحمات و تلاشهایی است که این قشر در طول این مدت پذیرای آن بودند. باید اقرار کرد که یک سوم آثار فیلمهای خوب و قابل قبولی بودند و کار داوری را برای ما سخت کردند. در پایان جلسه داوران در هر بخش یک فیلم برگزیده شد و بخش موشن گرافیک به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد آثار مورد داوری قرار نگرفت. امیدواریم در سالهای آینده با پیگیری و تلاشهای مستمر و خستگی ناپذیر دبیر محترم جشنواره، سرکار خانم دوستی که شایسته تقدیر است و همچنین با استقبال و تلاش کمی و کیفی هر چه بیشتر فیلمسازان بتوان برگزاری این جشنواره را تداوم بخشید.»
در ادامه مریم دوستی متنی را برای حضار قرائت کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:
چو ایران نباشد تن من مباد
با تاسف تعداد زیادی از بزرگان و پیشکسوتان تاریخ سینمای ایران را به علت بیماری کرونا از دست دادیم، حیف و صدافسوس. نخستین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» درگذشت این بزرگان را تسلیت می گوید.
ما گامی به سوی فرهنگسازی در راستای ارزشهای انسانی و بهداشت جامعه برداشتیم، ما تلاش کردیم هشتگ «ماسک میزنیم» را در جامعه به نمادی ارزشی تبدیل کنیم چراکه جان تک تک ایرانیان عزیز برای ما حائز اهمیت است، از هر نژاد، زبان و گویشی. لطفا دست به دست هم و با به رخ کشیدن فرهنگ جاوید و کهن ایران زمین این بیماری را پشت سر بگذاریم و برای یکدیگر ارزشی بیش از قبل قائل باشیم.»
او همچنین درباره فرآیند انتخاب آثار توضیح داد: ۴۲۰ فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و در این بین تعداد بسیاری فیلم خوب وجود داشت که من به عنوان فیلمساز بسیار از این بابت خوشحالم که توانستم فیلمهای بسیار خوبی را در این جشنواره ببینم. باید به نظر هیات داوران و هیات انتخاب که از بهترینهای سینمای ایران و فیلم کوتاه هستند، احترام بگذاریم.
برگزیدگان معرفی شدند
دوستی در ادامه اسامی برگزیدگان جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» را به تفکیک هر بخش بدین شرح اعلام کرد:
بخش داستانی:
فیلم «سیازنگی» به کارگردانی مشترک سیده فاطمه حسینی و لیدا صادقی
بخش مستند:
فیلم «قرنطینه» به کارگردانی محسن سخا
بخش فیلم سلفی:
فیلم «برسون به دست سوده» به کارگردانی آرمین شهرتی
بخش قهرمانان و شهدای سلامت:
فیلم «ملاقات آخر» به کارگردانی محمدمهدی فکریان
همچنین جایزه ویژه هیات داوران برای یک نگاه خلاقانه به فیلم «جبهه مقاومت» به کارگردانی اردلان دارآفرین رسید.
جایزه ویژه دبیر جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» هم به فیلم «سفیدپوشان» ساخته احسان بلندنظر تعلق گرفت.
جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران نیز به فیلم «انتخاب» به کارگردانی غلامحسین دولت آبادی اهدا شد. این فیلم با دریافت ۳۵۰۴ رای در سامانه هاشور این جایزه را از آن خود کرد.
همچنین بخش موشن گرافیک به دلیل به حد نصاب نرسیدن آثار بنا بر نظر هیات داوران مورد ارزیابی و داوری قرار نگرفت.
تقدیر از مصطفی جلالی فخر و محمد نیکبخت
دبیر جشنواره ضمن قدردانی از اصحاب رسانه و خبرنگاران که در این مدت همراه جشنواره بودند، گفت: از دو عزیز عضو خانواده سینما که در دوران کرونا در تیم پزشکی و خانه سینما بسیار همراه بودند، قدردانی می کنم، دکتر مصطفی جلالی فخر، منتقد برجسته سینما و پزشک نامی که همراه جامعه و فرهنگساز بودند و خدمات شایانی هم در زمینه مقابله و اطلاع رسانی درباره کرونا انجام دادهاند.
او افزود: همچنین از جناب آقای محمد نیکبخت تشکر میکنم که در خط مقدم، همراه سینماگرانی که به کرونا مبتلا شدند و خانوادههایشان بودند.
در پایان این مراسم از کتاب «من هم کرونا گرفتم» به نویسندگی دکتر روحالله حسینی(عطش) که از همراهان جشنواره بودند، معرفی شد.
هیات انتخاب اولین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» را محمدرضا عرب، پویا نبی، مرتضی خان محمد، مریم بحرالعلومی و مرضیه ریاحی و هیات داوران این جشنواره را مهرداد خوشبخت، ماهایا پطروسیان، افشین هاشمی، کریم امینی، سحر مصیبی، مرجان ریاحی و محمدرضا بهشتی منفرد تشکیل دادند.
همچنین شورای سیاستگذاری این رویداد متشکل از محمدجواد حق شناس، حبیب ایل بیگی، مریم دوستی، مهرداد خوشبخت، افشین هاشمی و مرجان ریاحی بود.
گفتنی است این مراسم به دلیل شرایط نامساعد ناشی از شیوع کرونا بدون حضور برگزیدگان و عوامل جشنواره برگزار شد و جوایز نقدی و لوح تقدیر برای منتخبان ارسال خواهد شد.
اولین جشنواره فیلم کوتاه سلفی ۲۰ با حمایت شهرداری تهران، سازمان سینمایی، کمیسیون ملی یونسکو، سامانه هاشور و وزارت بهداشت برگزار شد.
برای مشاهده دیگر اخبار سینما اینجا کلیک کنید