در میان تمام انیمه‌هایی که هر سال از ژاپن بیرون می‌آیند، چندین انیمه‌ی کارآگاهی مهم وجود دارد که طرفداران واقعی انیمیشن‌های ژاپنی نباید از دست بدهند. انیمه‌های پلیسی و کارآگاهی دهه‌های ۹۰، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی هر یک ویژگی‌ها و جذابیت‌های خاص خودشان را دارند.

چارسو پرس: تماشای یک انیمه‌ی کارآگاهی جذابیت خاص خودش را دارد، به خصوص انیمه‌های قدیمی‌تر که صرفا درباره‌ی حل معما هستند و معمولا با کاراکتر اصلی جذاب و مرموز خود، به دشمنان و بالادستی‌هایشان ثابت می‌کنند چند مرده حلاج‌اند. درست است که تماشای انیمه‌های کارآگاهی یکی از پس از دیگری ممکن است خسته‌کننده شود، اما یک داستان با رمز و راز خوب حسابی ارزش آن را دارد که زمان خود را صرف دیدن آن کنید.


در میان تمام انیمه‌هایی که هر سال از ژاپن بیرون می‌آیند، چندین انیمه‌ی کارآگاهی مهم وجود دارد که طرفداران واقعی انیمیشن‌های ژاپنی نباید از دست بدهند. انیمه‌های پلیسی و کارآگاهی دهه‌های ۹۰، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی هر یک ویژگی‌ها و جذابیت‌های خاص خودشان را دارند. برخی از آن‌ها حتی از ژانر خود فراتر می‌روند و عناصری از ماوراءالطبیعه، عناصر ترسناک، روانشناختی و کمدی را نیز دربرمی‌گیرند. بهترین نکته‌اش این است که بالاخره هر کسی می‌تواند انیمه‌ی کارآگاهی پیدا کند که با سلیقه‌اش جور درمی‌آید. نکته‌ی مثبت دیگر اینکه اغلب انیمه‌هایی که در این فهرست از آن‌ها یاد کرده‌ایم تمام شده‌اند که یعنی می‌توانید با خیال راحت بنشینید و همه‌اش را یکجا تمام کنید.


۲۵. شرلوک هوند (Sherlock Hound)

  • سال پخش: ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۵
  • تعداد اپیزودها: ۲۶
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۴ از ۱۰

در دهه‌ی هشتاد میلادی انیمه‌های زیادی ساخته شد که از ادبیات کلاسیک الهام می‌گرفتند. یکی از آن‌ها شد «شرلوک هوند» که ماجراهای کارآگاه معروف را دنبال می‌کند که همراهان وفادارش دکتر واتسون، خانم هادسون و بازرس لستراد نیز در ماجراجویی‌هایش همراه او هستند. این انیمه‌ی کارآگاهی بر اساس کارآگاه افسانه‌ای آرتور کانن دویل، شرلوک هلمز ساخته شده است؛ با این تفاوت که همه‌ی کاراکترها در آن سگ هستند. راستش را بخواهید «شرلوک هوند» مخاطبان کودک را هدف قرار می‌دهد، اما همچنان دعواهای بین شرلوک و رقیب دیرینه‌اش، جیمز موریارتی، هوش و ذکاوت این کاراکترها را نشان می‌دهد که می‌تواند برای هر بیننده‌ای در هر سنی جذابیت داشته باشد.  البته تبدیل همه‌ی کاراکترها به سگ تنها تفاوت این شرلوک با شرلوک کانن دویل نیست. «شرلوک هوند» همچنین از عناصر استیم‌پانک ویکتوریایی استفاده می‌کند که در شخصیت موریارتی برجسته می‌شود. دیدن این انیمه‌ی کارآگاهی را از این جهت نیز توصیه می‌کنیم که این یکی از آخرین پروژه‌های تلویزیونی است که هایائو میازاکی (از استودیوی جیبلی) به عنوان کارگردان روی آن کار کرده است.


۲۴. فوئوتو پی (Fūto Pi)

  • سال پخش: ۲۰۲۲
  • تعداد اپیزودها: ۱۲
  • کارگردان: ریکو سانجو، یوئوسکه کاباشیما، دایسکه فورویا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰

شادی‌های کوچک، بدبختی‌های بزرگ. این آخر و عاقبت شهر بادی فوتو است. شوتارو هیداری و فیلیپ دو کارآگاهی هستند که در این انیمه با هم همکاری می‌کنند تا به راز پرونده‌های این شهر بادگیر پی ببرند. هر دوی آن‌ها در آژانس کارآگاهی نارومی کار می‌کنند و می‌خواهند شادی را به شهرشان بازگردانند.

این انیمه‌ی کارآگاهی اقتباسی بر اساس دنباله‌ی مانگای «کامن رایدر دابلیو» (Kamen Rider W) است که دنیای «فوئوتو تانتی» را با دنیای «توکوساتسو» ترکیب می‌کند. فیلیپ و شوتارو از شهر فوئوتو در برابر تبهکارانی محافظت می‌کنند که می‌توانند با استفاده از خاطرات گایا به هیولاها تبدیل شوند. آخرین پرونده‌ی این دو به ماجرای زن مرموزی برمی‌گردد که توکیمه نام دارد و ارتباط خاصی با خاطرات گایا پیدا می‌کند.


با اینکه عجیب است که دنیای لایواکشن «کامن رایدر دابلیو» را در قالب انیمه ببینیم، اما «استودیو کای»، سازنده‌ی «فوئوتو پی»، این دنیا را حتی باحال‌تر از آنکه پیش از این دیده بودیم به تصویر می‌کشد. این انیمه‌ی کارآگاهی تمام آن چیزهایی را که درباره‌ی کامن رایدر دوست داریم به دنیای این مجموعه می‌آورد، از شخصیت‌های عحیب و غریبش گرفته، تا سکانس‌های اکشن مهیج آن.


۲۳. شما بازداشتید! (You’re Under Arrest)

  • سال پخش: ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵
  • تعداد اپیزودها: ۴
  • کارگردان: کوسوکه فوجیشیما، شیگرو واتانابه، هیروشی هاسگاوا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۴ از ۱۰

این انیمه‌ی کارآگاهی بر اساس مانگایی به همین نام ساخته شده و داستان دو پلیس زن جوان را دنبال می‌کند که در ژاپن معاصر به حل پرونده‌های مختلف می‌پردازند. «شما بازداشتید!» اولین بار در سال ۱۹۹۴ میلادی بود که به تلویزیون ژاپن آمد و از آن موقع تا به حال، چندین اقتباس مختلف از آن پخش شده است. این مجموعه به عنوان یکی از موفق‌ترین فرنچایزهای اقتباسی دهه‌ی نود میلادی شناخته می‌شود که محبوبیت زیادی پیدا کرد. قهرمان‌های داستان ناتسومی سوجیمیتو و میوکی کوبایاکاوا هستند که در آغاز داستان با هم همکار می‌شوند تا روی منطقه‌ی بوکوتو تمرکز کنند.


البته که لازم نیست هر انیمه‌ی کارآگاهی خودش را جدی بگیرد و یک داستان تیره و تار روایت کند. «شما بازداشتید!» به همان اندازه که یک انیمه‌ی پلیسی و کارآگاهی هست، یک سریال کمدی مفرح هم هست و برخی اپیزودهایش روی روابط شخصی تمرکز می‌کنند. قسمت‌هایی هم دارد که در آن خانم پلیس‌های جوان داستان رد کسی را می‌زنند که با چوب بیسبال دنبال مردم افتاده است!


۲۲. دابل دکر! داگ و کریل (Double Decker! Doug & Kirill)

  • سال پخش: ۲۰۱۸
  • تعداد اپیزودها: ۱۳
  • کارگردان: توموهیرو سوزوکی، ریو آندو، جوجی فوروتا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۶.۸ از ۱۰

داگ بیلینگهام، یک کارآگاه باتجربه است که با پلیس تازه‌کار کریل وروبل همکار شده تا با کمک واحد تحقیقات جنایی ویژه «سون او» خیابان‌های لیزوالتا را از شر مواد مخدر پاک کنند. این انیمه‌ی کارآگاهی شما را با داستان مهیج خود همراه می‌کند و پیچ و تاب‌های داستانی‌اش شما را به یاد انیمه‌ی قبلی سازندگان آن، یعنی «TigerBunny» می‌اندازد. در این انیمه واحد تحقیقات سون او مأمور شده است تا یک باند جنایتکاری جدید را شناسایی کند. این باند دارویی‌ها می‌سازند که می‌تواند به مصرف‌کنندگان آن‌ها توانایی‌های فوق العاده بدهد. با وجود اینکه داگ و کریل اشتراکات زیادی ندارند، اما در یک هدف مشترکند: می‌خواهند با دستگیری جنایتکاران و انحلال این شبکه، شهر خود را به شهری امن‌تر بدل کنند.


این انیمه‌ی کارآگاهی، خلاف اکثر انیمه‌های پلیسی و جنایی که ترجیح می‌دهند حال و هوای سنگین‌تری داشته باشند، یک مجموعه‌ی شلوغ و پرسروصداست، مملو از صحنه‌های اکشن و مبارزه که در کنار رمز و راز مجموعه یک پیچش جذاب نیز به آن اضافه می‌کنند. اگر از آن دسته انیمه‌بازهایی هستید که از دعوای بین قهرمان‌ها و شرورهای فراطبیعی خسته نمی‌شوند، «دابل دکر» برای شماست.


۲۱. هاماتورا (Hamatora)

  • سال پخش: ۲۰۱۴
  • تعداد اپیزودها: ۱۲
  • کارگردان: یوکینو کیتاجیما، کوزوئه کانانیوا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۸ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۲ از ۱۰

این انیمه‌ی پلیسی از کمیک‌های مارول و دی‌سی الهام می‌گیرد و می‌خواهد نشان دهد چه اتفاقی می‌افتاد اگر افراد با قدرت‌های فوق‌العاده، به جای آنکه یک تیم ابرقهرمانی تشکیل دهند، یک تیم کارآگاهی راه می‌انداختند. داستان «هاماتورا» از آنجا شروع می‌شود که روزی دو کارآگاه به نام‌های نایس و موراساکی که جفتشان را به عنوان «هاماتورا» می‌شناسند، در کافه‌ای که از آن به عنوان آژانس کارآگاهی خود استفاده می‌کنند نشسته بودند که ناگهان پرونده‌ای جلوی پایشان سبز می‌شود. به نظر می‌رسد این پرونده ارتباط عجیبی با قاتل زنجیره‌ای دارد که دوست پلیس آن‌ها، آرت دنبالش می‌گردد. در دنیای این انیمه، تنها عده‌ی کمی از قدرت‌های ویژه برخوردارند که به عنوان «مینیمم» شناخته می‌شوند. نایس و موراساکی جزء این گروه افراد هستند که هدفشان را حل کردن پرونده‌های جنایی شهر یوکوهاما قرار داده‌اند. با این حال، زمانی که به یک پرونده‌ی جدید برمی‌خورند متوجه می‌شوند که پایشان به چیزی باز شده است که بسیار مخوف‌تر و قدرتمندتر از آژانس کارآگاهی کوچک آن‌هاست.

در حال حاضر اکثر انیمه‌بازها با ژانر انیمه‌های کارآگاهی شیک و اتوکشیده آشنا هستند. «هاماتورا» اما به لطف جلوه‌های بصری شاداب و شخصیت‌های دوست داشتنی‌اش یک سر و شانه بالاتر از انیمه‌های این ژانر قرار می‌گیرد و از بسیاری جهات، خیلی شبیه «مردان اکس» مارول است.


۲۰. شبح درون پوسته: استند الون کامپلکس (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex)

  • سال پخش: ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳
  • تعداد اپیزودها: ۵۲
  • کارگردان: کنجی کامیاما، ریوتارو ناکامورا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۴ از ۱۰

شاید پیش از این نام «شبح درون پوسته» به گوشتان خورده باشد. آن یک انیمه‌ی سینمایی معروف محصول سال ۱۹۹۵ میلادی به کارگردانی مامورو اوشی و بر اساس مانگایی به همین نام بود. این انیمه‌ی کارآگاهی با اینکه ارتباطی با فیلم اوشی ندارد، از همان مانگا الهام می‌گیرد. داستان «شبح درون پوسته: استند الون کامپلکس» در سال ۲۰۳۰ میلادی اتفاق می‌افتد و دنیای آینده‌ای را به تصویر می‌کشد که در آن انسان‌ها یاد گرفته‌اند به عنوان سایبورگ زندگی کنند. این انیمه که ۵۲ قسمت دارد، داستان یک گروه مجری قانون قدرتمند به نام «امنیت عمومی بخش ۹» را دنبال می‌کند که می‌خواهند ابرشرورهایی را دستگیر کنند که امنیت شهر را به خطر می‌اندازند. از جمله‌ی این شرورها می‌توان به یک هکر نابغه و در عین حال تروریست بی‌رحم اشاره کرد که به عنوان مرد خندان شناخته می‌شود. این تبهکاران عامل اصلی بسیاری از حوادث وحشتناک، فسادها و جرایم سایبری هستند و گروه ضربت در «شبح درون پوسته» فعالیت‌های خود را بر دستگیری این جنایتکاران متمرکز کرده است. به طور کلی، این انیمه‌ی کارآگاهی با دنیای پیچیده و آینده‌نگر خود، هم اکشن دارد و هم رمز و راز که می‌تواند طرفداران گوناگون این ژانر را سرگرم کند.


۱۹. پرونده‌های کیندایچی (The File of Young Kindaichi)

  • سال پخش: ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰
  • تعداد اپیزودها: ۱۴۸
  • کارگردان: دایسوکه نیشیو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۹ از ۱۰

کیندایچی هاجیمه دانش آموز تنبلی است با بهره‌ی هوشی ۱۸۰ و نوه‌ی کارآگاه معروف کیندایچی کوسوکه که اغلب در موقعیت‌های خطرناکی قرار می‌گیرد و سر و کارش با یک قاتل حرفه‌ای برمی‌خورد و باید ترفندهای این جنایتکاران را کشف کند. شخصیت هاجیمه منحصربه‌فرد است، به ویژه با اخلاق همیشه از خودراضی‌اش؛ اما این غرور از هوش سرشار او ناشی می‌شود، به ویژه زمانی که با همراهی دوست خود میوکی ناناسه یک قاتل سریالی بی‌رحم را پیدا می‌کند. این دانش آموز دبیرستانی به بازرس قتل در محله‌ی خود کمک می‌کند و همیشه راه حل‌های سنجیده‌ای ارائه می‌دهد. این بیننده را هم تشویق می‌کند تا فعالانه در حدس و گمان زدن شرکت داشته باشد. یک داستان فرعی از عشق و عاشقی جوانان نیز وجود دارد که برای طرفداران داستان‌های رمانتیک وجه جذاب دیگری اضافه کرده است.


۱۸. آی‌دی اینویدد (ID: Invaded)

  • سال پخش: ۲۰۲۰
  • تعداد اپیزودها: ۱۳
  • کارگردان: تومویوکی اووادا، یاسو سودا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۸ از ۱۰

روزی کارآگاهی را فرامی‌خوانند تا روی یک پرونده‌ی قتل در دنیای واقعیت مجازی کار کند؛ اما او چگونه می‌تواند پرونده‌ای را پیش ببرد که در جهانی اتفاق می‌افتد که قوانین آن همیشه در حال تغییرند؟ انیمه‌ی کارآگاهی «آی‌دی اینویدد» ژانرهای علمی-تخیلی و پلیسی را با هم تلفیق کرده و داستانی درخشان درباره‌ی کارآگاهی مشهور به نام ناریهیساگو روایت می‌کند. این کارآگاه روزهای خود را در زندان می‌گذارند و «چاه‌های آی‌دی» قاتلان را بالا پایین می‌کند. «چاه‌های آی‌دی» مجموعه‌ای از قطعات از ناخودآگاه روان یک قاتل است که به برای ردیابی و کشف انگیزه‌های این جنایتکاران استفاده می‌شود؛ اما تنها حرفه‌هایی مثل ناریهیگاسو هستند که می‌توانند این‌ها را بخوانند.


دختر خود ناریهیگاسو پیش از این به دست یک قاتل زنجیره‌ای به طرز وحشیانه‌ای کشته شده و همسر او نیز از غم از دست دادن دخترش جان خود را گرفت. اما نتیجه‌اش این شد که خود کارآگاه به زندان افتاد چون نمی‌دانست بین کشتن قاتل زنجیره‌ای با دستان خودش یا کمک به همکارانش کدام را انتخاب کند. البته دوستان او به توانایی‌های ناریهیگاسو شکی ندارند و او همیشه مورد احترام است و از همین روست که حتی در زندان از قابلیت‌های ویژه‌ی او بهره می‌گیرند.


۱۷. هیولا (Monster)

  • سال پخش: ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵
  • تعداد اپیزودها: ۷۴
  • کارگردان: ماسایوکی کوجیما، ماسائو مارویاما
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۷ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۸ از ۱۰

دکتر کنزو تنما جراح مغز و اعصاب نخبه‌ای است که پس از جراحی روی پسر کوچکی به نام یوهان، زندگی خود را در آشفتگی کامل می‌بیند. «هیولا» یک انیمه‌ی کارآگاهی و پلیسی است که امروزه دیگر به عنوان یک انیمه‌ی کلاسیک شناخته می‌شود و به احتمال زیاد نام آن به گوشتان خورده است. این مجموعه پر از تنش‌ها و پیچش‌های تکان دهنده است که از همان لحظات آغازین داستان شروع می‌شود. دکتر کنزو باید تصمیم بگیرد که بین شهردار و پسربچه‌ای به نام یوهان کدام را جراحی کند. نتیجه‌ی تصمیم او اما بعدها مثل کابوسی به سراغش می‌آید و کنزو درگیر نقشه‌ای شوم می‌شود. تنما گناهی ندارد، اما پس از آنکه تمام دشمنانش یکی پس از دیگری از صحنه‌ی روزگار محو می‌شوند و قتل‌هایی دور و برش اتفاق می‌افتد، ماجرایی پرفریب و پر از معما آشکار می‌شود. او سعی می‌کند حقیقت پشت این جنایات که به نظر می‌رسد هیچ منطقی پشت آن‌ها نیست را کشف کند. این رمز و راز انیمه‌ی «هیولا» است که بینندگان را پای خود نگه می‌دارد و داستانی تعریف می‌کند به شیوه‌ی رمان‌های کریستی که در آن باید پیدا کنید قاتل چه کسی است.


۱۶. حقه‌باز (Trickster)

  • سال پخش: ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷
  • تعداد اپیزودها: ۲۴
  • کارگردان: مانتوهیهی بینتا، ماساهیرو موکای
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۸ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۶.۲ از ۱۰

داستان «حقه‌باز» در دهه‌ی ۲۰۳۰ میلادی می‌گذرد. باشگاه پسران کارآگاه زیر نظر کوگورو آکچی، کارآگاه مرموز گرد هم می‌آیند. این گروه با استفاده از مهارت‌های منحصربه‌فرد خود پرونده‌های کوچک و برزگ را حل می‌کنند. در این انیمه‌ی جذاب با یک گروهی کارآگاهی سر و کار داریم که یک روز با پرونده‌ای عجیب روبه‌رو می‌شوند: پسری به نام یوشیو کوبایاشی می‌خواهد خود را بکشد اما نمی‌تواند؛ زیرا او یک پسر جاودانه است! باشگاه از او دعوت می‌کند تا به آن‌ها ملحق شود و در مقابل، آن‌ها هم قبول می‌کنند تا راهی برای درمان جاودانگی پسرک بیابند.

همانطور که این باشگاه هر روز بیشتر در پرونده‌های عجیب و غریب خود فرومی‌رود، یک شخصیت شرور از ناکجا پیدایش می‌شود. این شرور معروف به شیطان بیست چهره‌ای ارتباط خاصی با کوگورو آکچی پیدا می‌کند. «حقه‌باز» انیمه‌ای پر از سکانس‌های اکشن شگفت انگیز است و ایده‌ی ناب آن ارزشش را دارد تا پایش وقت بگذارید.


۱۵. سایکو-پاس (Psycho-Pass)

  • سال پخش: ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳
  • تعداد اپیزودها: ۲۲
  • کارگردان: نائویوشی شیوتانی، کاتسویوکی موتوهیرو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۲ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۳ از ۱۰

آکانه تسونوموری پلیسی است که اعتقادی راسخ به انسانیت و نظم تحت سیستم حاکم دارد و از این رو، هرگز سیستم «سیبیل»، رایانه یا همان مغز متفکر پشت این سیستم را زیر سوال نمی‌برد. اما وقتی آکانه با یک جنایتکار استثنایی روبه‌رو می‌شود که می‌تواند به طور کامل این سیستم را دور بزند، این پلیس تازه‌کار هم به خودش و هم به نظام حاکم شک می‌کند.


«سایکو-پاس» انیمه‌ای است که با عناصر خیر و شر و تقابل آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند و عناصر کارآگاهی را نیز به آن می‌افزاید. شخصیت اصلی، یعنی همان آکانه، در کنار شینیا کوگامی می‌خواهند به این پی ببرند که چرا بعضی از انسان‌ها به جنایت‌های این چنینی دست می‌زنند. در «سایکو-پاس» سیستم سیبیل بیومتریک روان تمام شهروندان را اندازه‌گیری می‌کند. گاهی اوقات اما محاسبات و انتخاب‌های این سیستم غلط از آب درمی‌آیند. طرفداران انیمه‌های جنایی و تریلرهای کارآگاهی حتما از تماشای قهرمان داستان «سایکو-پاس» لذت خواهند برد که می‌خواهد فساد سیستم قضایی را کشف کند که بیش از حد انسانیت خود را انکار کرده است.


۱۴. گوسیک (Gosick)

  • سال پخش: ۲۰۱۱
  • تعداد اپیزودها: ۲۴
  • کارگردان: هیتوشی نانبا، یوشیکازو بنیا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۳ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۱ از ۱۰

داستان «گوسیک» در کشور خیالی اروپایی در دهه‌ی ۱۹۲۰ میلادی اتفاق می‌افتد. کازویا کوجو دانشجوی انتقالی به آکادمی سنت مارگریت است که برای آن تا دلتان بخواهد افسانه و خرافات ساخته‌اند. روزی کازویا به دختری مرموز و در عین حال بسیار باهوش به نام ویکتوریک برمی‌خورد که اغلب روزهای خود را در خلوت کتابخانه می‌گذارند و کتاب می‌خواند؛ شاید هم در اوقات فراغت خود به کارآگاهان محلی کمک می‌کند و به پرسش‌ها و معماهایی که آن‌ها تاکنون موفق به حلشان نشده‌اند پاسخ بدهد.

«گوسیک» را می‌توان یک انیمه‌ی پلیسی با عناصر کارآگاهی در نظر گرفت که با جلو رفتن داستان عاشقانه‌هایی نیز در آن شکوفه می‌زنند. از یک معمای قتل در قایق گرفته تا حل یک رشته قتل‌های زنجیره‌ای، «گوسیک» برای طرفداران انیمه‌های پر از رمز و راز یک انیمه‌ی عالی است که باعث می‌شود بخواهید هر ۲۴ قسمت این انیمه‌ی پلیسی تاریک و هیجان انگیز را یکباره ببینید.


۱۳. شکار روح (Ghost Hunt)

  • سال پخش: ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷
  • تعداد اپیزودها: ۲۵
  • کارگردان: یوجی ماتسوکورا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۴ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۷ از ۱۰

«شکار روح» یک انیمه با المان‌های ماورای طبیعی است که بر اساس رمان‌های فویومی اونو ساخته شده است. داستان آن از این قرار است که مای تانیاما به طور تصادفی یک دوربین را که به باشگاه تحقیقات روانی شیبویا تعلق دارد می‌شکند و مجبور می‌شود در ازای آن به باشگاه آن‌ها ملحق شود. با این حال مای به زودی متوجه می‌شود که اعضای باشگاه هر کدام توانایی‌های ماورای طبیعی خود را دارند. در طول «شکار روح» باشگاه تحقیقات روانی شیبویا با معماهای مختلفی، چه داخل و چه خارج از مدرسه مواجه می‌شوند و آن‌ها را حل می‌کنند. اعضای باشگاه باید به سرعت این پدیده‌های ماورای طبیعی را کشف کرده و با استفاده از مواهب غیرطبیعی خود بر تهدیدات تاریک غلبه کنند.


۱۲. کارآگاه میلیونر (The Millionaire Detective – Balance: UNLIMITED)

  • سال پخش: ۲۰۲۰
  • تعداد اپیزودها: ۱۱
  • کارگردان: توموهیکو ایتو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۵ از ۱۰

یک کارآگاه ثروتمند اما عجیب و غریب و یک پلیس عادی از طبقه‌ی متوسط با هم همکار می‌شوند تا روی پرونده‌های توکیو کار کنند. «کارآگاه میلیونر» یک انیمه‌ی کارآگاهی است که معمولا به دیدن آن عادت نداریم. این سریال داستان دایسوکه کامبه افسر پلیسی را تعریف می‌کند که از ثروتش استفاده کرده و هر کاری که دلش بخواهد انجام می‌دهد. هارو کاتو نیز کارآگاهی است که دقیقا خلاف کامبه عمل می‌کند و دیدگاه او را دوست ندارد و ترجیح می‌دهد مشکلات را بدون خرج‌های اضافی حل کند. این باعث شده رابطه‌ی دایسوکه و هارو اصلا خوب از آب درنیاید.


۱۱. بی – آغاز (B – The Beginning)

  • سال پخش: ۲۰۱۸
  • تعداد اپیزودها: ۱۲
  • کارگردان: کازوتو ناکازاوا، یوشیکی یاماکاوا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۲ از ۱۰

در این انیمه‌ی کارآگاهی، دانشمندان امیدوارند بتوانند انسان‌هایی جدید ایجاد کنند که حافظ صلح جهانی‌اند؛ اما این انسان‌ها توسط یک گروه شیطانی ربوده می‌شوند که نقشه‌های پلیدی در سر دارند. «بی – آغاز» دو داستان را به طور همزمان پیش می‌برد؛ اولی درباره‌ی کارآگاهی است که برای یافتن یک قاتل خطرناک دوباره به کار فراخوانده می‌شود، دومی درباره‌ی قدرت‌های ماورای طبیعی و ابرانسان‌هایی است که هر کس با آن‌ها مراوده می‌کند درگیر موقعیت‌هایی خطرناک می‌شود.


«بی – آغاز» پیچ و خم‌های زیادی دارد و داستانش می‌تواند مخاطبان را درگیر خود کند؛ البته برخی از این پیچش‌های می‌توانند قابل پیش بینی باشند که شاید طرفداران همیشگی این ژانر را ناامید کند؛ اما اگر تنها یک چیز شما را مجاب کند که این انیمه را ببینید آن آهنگ پایانی مجموعه است که به نام «دنیای بی‌نقص» توسط مارتی فریدمن ساخته شده و دست‌تنها «بی-آغاز» را به انیمه‌ای تبدیل کرده که نباید از دست بدهید.


۱۰. ترور در رزونانس (Terror in Resonance)

  • سال پخش: ۲۰۱۴
  • تعداد اپیزودها: ۱۱
  • کارگردان: ماکوتو کیمورا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸ از ۱۰

توکیو به خاطر یک حمله‌ی تروریستی به ویرانه‌ای تبدیل شده است و تنها سرنخ از هویت مجرم یک ویدیوی اینترنتی عجیب است. دو کودک مرموز پای موجودی افسانه‌ای را وسط می‌کشند تا بتوانند با کمک آن کار دنیا را تمام کنند. «ترور در رزونانس» یک انیمه‌ی کارآگاهی بی‌نظیر است که مانند آن را هیچ جای دیگر پیدا نمی‌کنید. داستان آن در دو خط زمانی به طور همزمان می‌گذرد که در آن دو پسر جوان به نام‌های دوازده و نه برای جلب توجه مردم و مسئولین دست به فعالیت‌های تروریستی می‌زنند. در کمال تعجب، این دو پسر نقش اصلی‌های این انیمه‌ی کوتاه هستند و بخش زیادی از سریال نیز به بازی موش و گربه‌ی بین آن‌ها و کارآگاهی به نام شیبازاکی اختصاص دارد.


می‌توانید معماها و سرنخ‌های زیادی در «ترور در رزونانس» پیدا کنید که بسیاری از آن‌ها از اساطیر یونان ریشه می‌گیرند. طرفداران انیمه‌های کارآگاهی احتمالا به داستان‌های این چنینی عادت نداشته باشند که ماجرا از زاویه‌ی دید تبهکاران روایت می‌شود و در عین حال، رمز و راز خود را از دست نمی‌دهد.


۹. هیوکا (Hyouka)

  • سال پخش: ۲۰۱۲
  • تعداد اپیزودها: ۲۲
  • کارگردان: یاسوهیرو تاکموتو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۱ از ۱۰

تمرکز داستان «هیوکا» روی کاراکتری به نام اورکی هوتارو است که عضو باشگاه ادبیات کلاسیک مدرسه‌اشان است. با پیشبرد داستان دنیای او زیر و رو می‌شود و هوتارو شروع به حل معماهای مختلف می‌کند. این انیمه‌ی کارآگاهی در ژانر برشی از زندگی نیز می‌گنجد؛ چرا که علاوه بر هوتارو، با سه دانش آموز دبیرستانی دیگر نیز سر و کار داریم که دوستی و همکاری آن‌ها داستان اصلی «هیوکا» را شکل می‌دهد. اورکی بی‌حوصله و بهترین دوستش چیتاندای کنجکاو یکی از پس از دیگری پا به معماهایی می‌گذارند که راه کشف آن‌ها در تاریخ ۴۵ ساله‌ی مدرسه‌اشان نهفته است.

در «هیوکا» می‌بینیم که به تدریج هر یک از این شخصیت‌ها از قالب‌های همیشگی خود خارج می‌شوند و دنیای بیرون از آن را کشف می‌کنند. هر اپیزود معماهای تازه‌ای به ارمغان می‌آورد و هر یک از شخصیت‌ها نقش مهمی در حل آن‌ها ایفا می‌کنند.


۸. کارآگاه یاکومو ذهن‌خوان (Psychic Detective Yakumo)

  • سال پخش: ۲۰۱۰
  • تعداد اپیزودها: ۱۳
  • کارگردان: تومویوکی کوروکاوا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۶ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰

اوزاوا هاروکا می‌خواهد به یکی از دوستانش کمک کند که توسط روحی تسخیر شده است. او برای این کار سراغ انجمن تحقیقات روی فیلم دانشگاهش می‌رود. اوزاوا در آنجا سایتو یاکومو را می‌بیند؛ مرد جوان بی‌ادب و نامرتبی که چشم چپش قرمز است و آن طور که بقیه می‌گویند توانایی‌های ماورای طبیعی دارد. هاروکا در ابتدا شک دارد که این قضیه درست باشد؛ اما سایتو قدرت‌های خود را به او ثابت می‌کند. او پیام‌هایی از خواهر بزرگ‌تر اوزاوا به او می‌دهد که در کودکی مرده و این باعث می‌شود اوزاوا حرف سایتو را باور کند. این استارت همکاری این دو نفر را می‌زند تا به حقیقت پشت پرده‌ی اتفاقات وحشتناکی که در دانشگاهشان می‌افتد پی ببرند.

«کارآگاه یاکومو ذهن‌خوان» تمرکز ماجرای خود را روی یاکومو قرار می‌دهد که به نظر می‌رسد چشم او نفرین شده است. همین چشم البته به او اجازه می‌دهد با مرده‌ها ارتباط بگیرد و مردگان از طریق او با دنیای زنده‌ها تماس برقرار کنند. با اینکه این انیمه اساسا در هر اپیزود داستانی متفاوت دارد، اما همچنان تنش‌ها و ماجراهایی نیز هستند که در تمام طول سریال شخصیت‌های اصلی را درگیر می‌کنند.

انیمه‌ی «کارآگاه یاکومو ذهن‌خوان» شاید آنقدرها هم تحسین‌شده نباشد؛ اما موسیقی آن تمام این کمبودها را جبران می‌کند. همچنین فیلمنامه‌ی عالی و طرح پیچیده و ناب آن با شخصیت‌های دوست داشتنی این انیمه را به یک گزینه‌ی عالی برای دوستداران سبک انیمه‌ی پلیسی و کارآگاهی قدیمی تبدیل کرده است.


۷. خادم سیاه (Black Butler)

  • سال پخش: ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱
  • تعداد اپیزودها: ۴۳
  • کارگردان: توشیا شینوهارا
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۶ از ۱۰

«کوروشیتسوجی» یا «خادم سیاه» انیمه‌ای نیست که وقتی می‌گوییم سریال کارآگاهی به ذهنتان بیاید و بیشتر به خاطر عناصر رازآلود و تاریخی خود شناخته می‌شود. داستان آن به طور خلاصه درباره‌ی شیل جوان است که قول می‌دهد در ازای یافتن و مجازات افرادی که پشت قتل خانواده‌اش هستند، روح خود را به شیطان سباستین بدهد. داستان در پس‌زمینه‌ی انگلستان ویکتوریایی اتفاق می‌افتد که اگر کمی از لایه‌ی سطحی عبور کنید، می‌بینید جز خادم شیطانی و فراطبیعی، معماهایی نیز در داستان وجود دارد. دنباله‌ی این انیمه در سال ۲۰۱۸ میلادی تحت عنوان «کتاب آتلانتیک» یکی از غیرمنتظره‌ترین پیچش‌های داستانی کل تاریخ انیمه را دارد و مملو از معما و قتل است.


۶. پاک‌شده (Erased)

  • سال پخش: ۲۰۱۶
  • تعداد اپیزودها: ۱۲
  • کارگردان: توموهیکو ایتو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۳ از ۱۰

ساتورو فوجینامای ۲۹ ساله ۱۸ سال به عقب بازگردانده می‌شود تا جلوی وقوع اتفاقاتی را بگیرد که منجر به قتل مادرش شد. این وقایع به زمانی برمی‌گردند که ساتورو کلاس پنجم بود و یک سری آدم‌ربایی‌ها اتفاق افتاد. ساتورو در نگاه اولیه یک پیک ساده است اما هیچ کس نمی‌داند که او توان این را دارد تا به عقب برگردد، اما این توانایی محدودیت‌های خودش را هم دارد؛ ساتورو تنها می‌تواند پنج دقیقه زمان را به عقب بازگرداند و تازه این توانایی زمانی فعال می‌شود که جان ساتورو به خطر می‌افتد و خودش هم نمی‌تواند آن را کنترل کند و هیچ اختیاری بر آن ندارد. اما در اپیزود اول ساتورور را می‌بینیم که به جرم قتل مادرش متهم شده است. این باعث می‌شود توانایی خاص او به طور غیرارادی فعال شده و او این بار ۱۸ سال به عقب بازمی‌گردد. ساتورو خود را در بدن پسربچه‌ای که بود پیدا می‌کند. او حالا باید راهی بیاید تا جلوی مرگ مادرش را بگیرد و نام خود را از این اتهام پاک کند.


۵. دفتر مرگ (Death Note)

  • سال پخش: ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷
  • تعداد اپیزودها: ۳۷
  • کارگردان: تتسورو آراکی
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۹ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۶ از ۱۰

بیشتر انیمه‌بازها یا «دفتر مرگ» را دیده‌اند یا نام آن به گوششان خورده است و تقریبا همه‌ی آن‌ها در این موضوع اتفاق نظر دارند که «دفتر مرگ» یک مجموعه‌ی شاهکار است. این انیمه به ویژه به خاطر بازی‌های ذهنی و روانشناختی که بین لایت و ال اتفاق می‌افتد تحسین شده است. اما موضوعی که اغلب نادیده گرفته می‌شود این است که «دفتر مرگ» یک انیمه‌ی کارآگاهی تمام و کمال است. داستان آن از این قرار است که یک دانش آموز دبیرستانی باهوش دفترچه‌ای پیدا می‌کند و به زودی متوجه می‌شود با نوشتن نام هر کس در این کتاب، آن فرد می‌میرد؛ پس لایت از این دفتر برای از بین بردن جنایتکاران استفاده می‌کند و به نوعی خود را در مقام قاضی عالی می‌بیند که می‌تواند برای زندگی هر کسی تصمیم بگیرد. در حالی که قدرت و غرور لایت روز به روز بیشتر می‌شود، کارآگاه ال نیز می‌کوشد تا به پلیس ژاپن کمک کند این قاتل استثنایی را کشف و دستگیر کنند. همین مقدمه‌ی کوتاه کافی است تا مطمئن شوید «دفتر مرگ» یکی از بهترین انیمه‌های کارآگاهی و پلیسی تمام ادوار است.


۴. کارآگاه کونان: پرونده بسته شد (Case Closed: Detective Conan)

  • سال پخش: ۱۹۹۶ تاکنون
  • تعداد اپیزودها: ۱۱۳۵
  • کارگردان: کنجی کوداما، یاسوچیرو یاماموتو، ماساتو ساتو
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۸.۱ از ۱۰

در انیمه‌ی «کارآگاه کونان» شینچی کودو یک مرد جوان باهوش است که پس از آنکه یک سم مرموز مصرف می‌کند به یک پسربچه‌ی هفت ساله تبدیل می‌شود. او دشمنانی دارد پس از ترس کشته شدن، هویت خود را مخفی نگه می‌دارد اما همچنان از ذهن درخشانش برای حل کردن معماهای شهر خود استفاده می‌کند. به نظر می‌رسد یک سندیکای جنایتکار که شینچی به کشف و دستگیری آن‌ها نزدیک شده بود، تلاش کرده‌اند تا او را به قتل برسانند اما نقشه‌اشان با کوچک شدن شینچی نقش بر آب می‌شود.


در آغاز پلیس به شینچی توجهی نمی‌کند؛ بالاخره او کودکی بیش به نظر نمی‌رسد. شینچی مجبور می‌شود یک هویت مخفی برای خودش دست و پا کند و خود را کونان ادوگاوا می‌نامد (با الهام از آرتور کانن دویل و رانپو ادوگاوا) و از این طریق به اطرافیانش یاری می‌رساند. این انیمه یکی از قدیمی‌ترین‌های این فهرست است و با این وجود همچنان طرفداران خودش را دارد که پس از گذشت سال‌ها هنوز از دیدن آن سیر نمی‌شوند.


۳. آن-گو (UN-GO)

  • سال پخش: ۲۰۱۱
  • تعداد اپیزودها: ۱۱
  • کارگردان: سیجی میزوشیما
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۶.۵ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰

«آن-گو» یک انیمه‌ی کارآگاهی با حال و هوای صمیمی است که بر داستان شینجورو یوکی متمرکز می‌شود. شینوجورو یک کارآگاه بدبین است و دستیاری به نام اینگا دارد که حتی از خود شینجورو هم رفتاری عجیب و غریب‌تر دارد. در ژاپن پس از جنگ جهانی این کارآگاه با تجربه با کمک دستیارش که به نظر می‌رسد نیروهای فراطبیعی داشته باشد، حل پرونده‌ها را بر عهده می‌گیرند.

داستان انیمه‌ی «آن-گو» در دو خط زمانی متفاوت جلو می‌رود و ترکیبی از عناصر کارآگاهی با علمی-تخیلی و ماورای طبیعی در آن پیدا می‌شود. با وجود اینکه اینگا توانایی‌های جادویی دارد، اما بیشتر پرونده‌ها با استفاده از تکنولوژی‌هایی حل می‌شوند که هنوز در زمان ما ساخته نشده‌اند. «آن-گو» حتی سوالاتی فلسفی و اخلاقی درباره‌ی انسانیت و هوش مصنوعی مطرح می‌کند که برای کسانی که دوست دارند انیمه‌هایی با موضوع سنگین‌تر ببینند آن را به گزینه‌ای عالی تبدیل کرده است.


۲. مدرسه‌ی کارآگاهی کیو (Tantei Gakuen Q)

  • سال پخش: ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴
  • تعداد اپیزودها: ۴۵
  • کارگردان: نوریوکی آبه
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۷ از ۱۰

«مدرسه‌ی کارآگاهی کیو» داستان دانش آموز جوانی به نام کیو را دنبال می‌کند که قوه‌ی استدلال و استنتاج عالی دارد و وارد مدرسه‌ی کارآگاهی دان می شود؛ جایی که به خاطر تربیت کارآگاه‌های بی‌نظیر مشهور است. در اینجا کیو با کسانی دوست می‌شود که هر یک توانایی‌های خاص خود را دارند و آن‌ها با همکاری یکدیگر می‌توانند هر معما و رمز و رازی که جلوی پایشان سبز شود حل کنند.

این انیمه‌ی کارآگاهی در هر قسمت یک پرونده‌ی متفاوت را بررسی می‌کند و البته چندتایی پرونده‌ی بزرگتر هم در آن هستند که داستانشان به چند اپیزود کشیده می‌شود. اما آنچه «مدرسه‌ی کارآگاهی کیو» را متمایز می‌کند دیالوگ‌های شوخ‌طبع و شخصیت‌های خنده‌دار آن است. بنابراین، اگر دنبال انیمه‌ای مفرح هستید که در عین حال کمی ذهنتان را به چالش بکشد این مجموعه برای شماست.


۱. سگ‌های ولگرد بونگو (Bungo Stray Dogs)

  • سال پخش: ۲۰۱۶
  • تعداد اپیزودها: ۱۲
  • کارگردان: تاکویا ایگاراشی
  • امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز مای‌انیمه‌لیست به سریال: ۷.۸ از ۱۰

«سگ‌های ولگرد بونگو» یکی از بهترین انیمه‌های کارآگاهی تاکنون است که بیش از هر چیز نویسندگی آن می‌درخشد. این انیمه شخصیت اصلی آتسوشی ناکاجیما را دنبال می‌کند که روزی متوجه می‌شود توانایی ویژه‌ای دارد که باعث می‌شود بتواند به یک ببر تبدیل شود. ناکاجیما به آژانس کارآگاهان مسلح در مبارزه با مافیا می‌پیوندد و می‌خواهد در زمینه‌ی تأمین امنیت عمومی در برابر مافیا و برخی تهدیدات مافوق بشری فعالیت کند. این انیمه علاوه بر خود ناکاجیما بر سایر کارآگاهان آژانس نیز تمرکز می‌کند که هر یک ویژگی‌ها و توانایی‌های خاص خود را دارند و جالب‌تر از همه اینکه نام‌های آن‌ها برگرفته از شخصیت‌های ادبی است که رمز و راز داستان را نیز بالا می‌برد. فصل چهارم «سگ‌های ولگرد بونگو» در مارس ۲۰۲۳ میلادی به پایان رسید و طرفداران منتظر آمدن فصل پنجم آن هستند. اما بااینکه این انیمه هنوز تمام نشده است، ارزش آن را دارد که برای این انیمه‌ی کارآگاهی معرکه وقت بگذارید و احتمالا آخر کار شما هم بی‌صبرانه منتظر آمدن فصل پنجم خواهید بود.



منبع: دیجی‌مگ