نشست خبری چهارمین جشنواره تئاترشهر امروز دوشنبه (23شهریور) برگزار شد. شهرام کرمی، مهم‌ترین سرمایه این جشنواره را حضور جوان‌ها دانست.

 

به گزارش سایت خبری تئاتر: این نشست با حضور امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان هنری شهرداری تهران و رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره و شهرام کرمی، مدیر امور نمایشی سازمان و دبیر جشنواره در سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار شد.

در ابتدای نشست، عبدالحسینی با این توضیح برای برگزاری جشنواره با افراد حرفه‌ای حوزه تئاتر جلساتی متعددی داشتیم که دستاوردهای مهمی داشت، افزود: در این جلسات براساس دوره سوم و فرصت‌های که ایجاد کرد دوره چهارم جشنواره برنامه‌ریزی و طراحی شد. شورای سیاست‌گذاری شکل گرفت و مقرر شد در دوره چهارم سیاست‌های جدید و نوین ساماندهی شود. یکی از مباحثی که در جلسات بر آن تاکید می‌شد این بود که در جامعه‌ جشنواره زده فقط به برگزاری یک جشنواره بسنده نشود بلکه اهداف این جشنواره پس از اختتامیه نیز ادامه یابد.

مدرسه تئاتر در فرهنگسرا

معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری ادامه داد: سال گذشته فضای در فرهنگسراها فراهم شد که نمایش‌ها اجرا شوند. ولی برای این که فقط به اجرای گروه‌های برتر بسنده نشود کار پژوهشی، علمی و مدرسه‌ای در قالب «مدرسه تئاتر» در فرهنگسرا شکل گرفت.

وی جشنواره تئاترشهر را فرصتی برای ایجاد تعامل بین جامعه حرفه‌ای و گروه‌های غیردانشجویی دانست و توضیح داد: ایجاد این تعامل از نکاتی مهمی است که برای این دوره مدنظر قرار گرفت تا حضور پیش‌کسوتان و متخصص تئاتر را در بحث داوری، شواری سیاست‌گذاری و تدریس و حضور جوان‌ها در اجرا را شاهد باشیم.

جشنواره را نقد کنید

رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره از اهالی رسانه خواست جشنواره چهارم را نقد کرده و نقاط مثبت و منفی را یادآوری کنند و تصریح کرد: کارگردانان تئاتر نگاه ویژه‌ای به پوستر دارند و هنرمندان عرصه گرافیک نیز به این امر واقفند. در دوره گذشته به پوستر به عنوان رویدادی جدی توجه شد. در دوره چهارم نیز مازیار تهرانی پوستر جشنواره را براساس تصویرسازی مکتب لهستان به شکل نوین طراحی کرده است.

تدوین سند تعالی تئاتر

وی از بازدید پردیس خاوارن، موزه انتظامی و مرکز تئاتر صبا گفت و افزود: پس از بازدید راجع به شرایط سخت افزاری و کاربردی صحبت شد و نتیجه بررسی‌ها در اختیار شهردار قرار گرفت.  در دفتر شهردار جلسه هیات مدیره تشکیل شد و دستاورد آن سند تعالی تئاتر است که با اهداف کوتاه، میان و بلند مدت طراحی شد.

اداره تئاتر تهران به شکل مشورتی

عبدالحسینی از تشکیل شورای سیاست‌گذاری تئاتر تهران به شکل مشورتی خبر داد و گفت: مدیریت به شکل مشورتی توسط مدیراداره کل هنرهای نمایشی، مدیر حوزه هنری، مدیرعامل خانه تئاتر و مدیرعامل خانه هنرمندان انجام می‌شود تا درباره حوزه تئاتر شهر تهران تصمیم بگیرند و مدیریت یکپارچه باشد. مدیریت فضاهای تئاتری شهرداری نیز در اختیار سازمان است و ستاداجرایی آن شکل می‌گیرد که اعضای آن در اختتامیه جشنواره معرفی می‌شوند.

 

جشنواره‌ای با بخش‌های متنوع

در ادامه نشست، کرمی از استقبال هنرمندان از چهارمین جشنواره تئاترشهر گفت و تصریح کرد: این رویداد موثر و شناخته شده متنوع‌ترین جشنواره تئاتر کشور است که بخش‌های مختلفی که جشنواره‌های دیگر ندارند دربرمی‌گیرد. جشنواره از بخش‌های صحنه‌ای، مذهبی، مسابقه کودک ونوجوان، مسابقه تئاتر خیابانی، نمایشنامه‌نویسی، نمایشنامه‌خوانی، مدرسه تئاتر و مسابقه عکاسی تئاتر تشکیل شده است.

1075 متقاضی شرکت در جشنواره

وی با این توضیح که از 1075 متقاضی شرکت 73 گروه نمایشی در جشنواره حضور دارند، اظهار داشت: 164 اجرا در 15 مکان مختلف همچون فرهنگسرای خاوران، اندیشه، فردوس، حوزه هنری، اداره تئاتر، بوستان اندیشه و محوطه تئاترشهر پیش‌بینی شده است. 1024 هنرمند شرکت کننده داریم.

 حمایت از گروه‌های جوان

دبیر چهارمین جشنواره تئاترشهر رویکرد این رویداد را حمایت از گروه‌های جوان دانست و تصریح کرد: جشنواره فرصت حمایت از گروه‌های جوان را فراهم کرده است. در دوره گذشته نیز گروه‌های جوان و مستعدی معرفی شدند و اجراهایی با مخاطب بالا داشتند. نمایش «چشم در برابر چشم»، «نوشته‌های مهران صوفی» و «گروفالو» از جمله آثار برگزیده جشنواره محسوب می‌شوند که در اجرای عمومی با استقبال مخاطبان مواجه شدند.

افزودن بخش تئاتر حرفه‌ای و بین‌الملل

مدیر امور نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با این توضیح که از سال آینده رویکرد توجه به گروه‌های جوان بازتعریف می‌شود، گفت: بخشی با عنوان تئاتر حرفه‌ای به جشنواره افزوده می‌شود همچنین از دوره قبل به بخش بین‌المللی فکر شده است ولی سالن‌های تخصصی در اختیار سازمان نیست و موجب شده نتوانیم بهره‌برداری مناسبی از فعالیت نمایشی داشته باشیم. امیدوارم با اختصاص سالن‌های متنوع این ضعف برطرف شود. رویکرد به بخش بین‌الملل از سال بعد در مباحث پژوهش و آموزش برای رشد تئاتر پی‌گیری می‌شود.

کرمی از چاپ سه عنوان کتاب هم‌زمان با چهارمین جشنواره تئاترشهر خبر داد و تصریح کرد: نمایشنامه «سردار مهر و ماه» نوشته امیررضا کوهستانی، کتاب «تئاتر شورایی و شهروندی» اثر علی‌ظفر قهرمانی و مجموعه نمایشنامه «سنگ بیداری» نوشته مجتبی مهدی در ایام جشنواره در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

وی از بخش «مدرسه تئاتر» جشنواره گفت و افزود: این بخش آموزشی از چند دوره گذشته مورد توجه است. دراین دوره 256 هنرجو از اول تابستان با حضور محمد چرمشیر، فرهاد تجویدی، رضا موسوی و احسان فلاحت پیشه آموزش دیدند. این افراد تئاتر را در بخش‌های مختلف پایه‌ای یاد می‌گیرند و این جریان تداوم دارد و محدود به جشنواره نیست.

بزرگداشت داود رشیدی و داود دانشور

دبیر چهارمین جشنواره تئاترشهر با این توضیح که در این دوره بزرگداشت داود رشیدی برگزار می‌شود، اظهار داشت: این هنرمند نقش جدی در حوزه تئاتر ایفا کرده است. همچنین قصد داریم از چند نفر از افرادی که در آموزش تئاتر و گسترش هنر نقش جدی داشتند تقدیر کنیم که امسال از داود دانشور تقدیر خواهد شد.

معرفی هیات داوران بخش‌های جشنواره

کرمی در ادامه هیات داوران بخش‌های جشنواره را معرفی کرد و تصریح کرد: هیات داوران مسابقه تئاتر صحنه‌ای ایرج راد، قطب‌الدین صادقی و حمیدرضا نعیمی هستند. هیات داوران تئاتر مذهبی (باران) را اصغر همت، رحمت امینی و علی موذنی تشکیل می‌دهند. بخش نمایشنامه‌خوانی توسط داریوش مودبیان، رویا افشار و مریم معترف داروی می‌شود. مسابقه کودک و نوجوان نیز توسط بهرام شاه‌محمدلو، رضا فیاضی و لیلی رشیدی داوری خواهد شد.

 

وی اضافه کرد: داوری بخش خیابانی به عهده حسین عاطفی، محمدمهدی خاتمی و گلبرگ ابوترابیان است. مسابقه عکاسی را سیف‌الله صمدیان، محمود کلاری و فردین خلعتبری داوری می‌کنند. داوری بخش عکاسان صحنه‌ای نیز توسط مریم زندی، حسن غفاری و ابراهیم حسینی انجام می‌شود.  داوری مسابقه عکاسی تئاتر خیابانی نیز به عهده ابراهیم حسینی، ابراهیم سیسان و شکوفه هاشمیان است.

رالی عکاسی

دبیر جشنواره تئاترشهر با این توضیح که مسابقه عکاسی با روش جدید برگزار می‌شود، گفت: مدیریت این بخش به عهده رضا موسوی است که به شکل رالی عکاسی برگزار خواهد شد. در این بخش علاقه‌مندان عکاس در سالن‌های مختلف پخش می‌شوند و در طول جشنواره امکان عکس‌بردای دارند. سپس در اختتامیه داوران مجموعه عکاسی تئاتر منتخب را معرفی می‌کنند. کتاب برگزیده عکس نیز منتشر خواهد شد.

وی با یادآوری رویکرد جشنواره (حمایت از جوانان) توضیح داد:  نیمی از 73 گروه نمایشی حاضر در جشنواره برای اجرای عمومی حمایت می‌شوند. اگر هیات داوران تشخیص دادند همه اجراها قابلیت جذب مخاطب را دارند از 73 گروه نمایشی برای اجرای عمومی حمایت خواهد شد.

دریا دلان در جشنواره

کرمی ادامه داد: افتتاحیه جشنواره 5شنبه (26شهریور) ساعت 19:30 در محوطه تئاترشهر با اجرای نمایش «دریادلان» آغاز می‌شود. موضوع نمایش غواصان شهید است و با بازی 50 بازیگر اجرا می‌شود. این نمایش در راستای ارزش‌های جامعه است.  کار مشترک، سازمان فرهنگی هنری، حوزه هنری و اداره کل هنرهای نمایشی. این نمایش به مدت یک ماه در محوطه تئاترشهر اجرا دارد.

کارگاه تئاتر شورایی

مدیر امور نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از کارگاه تئاتر شواریی توسط آرین رضایی به مدت سه روز هم‌زمان با جشنواره خبر داد.

وی از حمایت عبدالحسینی و محمود صلاحی رییس سازمان از جشنواره تئاترشهر به شکل ویژه تشکر کرد.

 

اخبار مرتبط:

مهلت ارسال آثار به دومين سوگواره نمايشي «خمسه» تمديد شد

اجرای نمایش «خُمره» در فرهنگسرای نیاوران

تغییر در میزانسن‌های یک نمایش در پی آسیب‌دیدگی بازیگر

آیین رونمایی از وب‌گاه بانک نمایش‌نا‌مه برگزارمی‌شود

بهروز غریب‌پور برنامه‌های‌ جدید رپرتوآ تئاتر «آران» را تشریح کرد

آغاز اجرای «مجلس انتقام‌جویی هملت» با حضور شمس لنگرودی

ابتلای بیش از ۳۰ عضو خانه تئاتر به بیماری‌های خاص

معرفی نمایش‌های صحنه‌ای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

نقد «پیرمرد و ببر» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر

بازگشایی تالار مولوی از دوم مهرماه

نمایشنامه‌های منتخب بخش صحنه‌ای تئاتر مقاومت اعلام شد

برنامه تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر اعلام شد

مشکل هنرمندان ایرانی از زبان رییس خانه تئا‌تر فرانکفورت