کارگردان نمایش «آدم کوچولوی گرسنه» تلاش برای رسیدن به خواسته ها و دوری از ناامیدی را محوری ترین موضوع این نمایش دانست.

 

 

سایت خبری تئاتر: فاطمه ابرار پایدار در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری تئاتر گفت: نمایش عروسکی «آدم کوچولوی گرسنه» به شیوه تاپ تیبل  و برای گروه سنی خردسال اجرا می شود.

وی افزود:  این نمایش ماجرای آدم کوچولویی را روایت می کند که وقتی از خواب بیدار می شود احساس گرسنگی می کند اما چیزی برای خوردن پیدا نمی کند.

این کارگردان تئاتر کودک ابراز داشت: آدم کوچولوی قصه برای گرفتن نان و رفع گرسنگی به نانوایی می رود و از نانوا در خواست نان می کند اما چون پولی همراه ندارد نانوا به او نان نمی دهد.

ابرار پایدار بیان کرد: در ادامه نمایش ، نانوا از آدم کوچولو در خواست آرد می کند تا در ازایش به او نان بدهد و این درخواست باعث می شود که آدم کوچولوی نمایش برای گرفتن آرد پیش کشاورز برود.

وی گفت: اما کشاورز هم در ازای دادن آرد از او آب می خواهد که این درخواست آدم کوچولو را به سمت رودخانه پیش می برد.

این کارگردان تئاتر کودک اضافه کرد: وقتی آدم کوچولو برای برداشتن آب به رودخانه می رود متوجه زباله های اطراف رودخانه و آلودگی آب می‌شود.

ابرار پایدار تصریح کرد: سرانجام عروسک این نمایش پس از جمع آوری زباله های اطراف رودخانه آب تمیز را به دست کشاورز می رساند و کشاورز به او آرد می دهد و آدم کوچولو آرد را به نانوا داده و از او نان می گیرد.

وی گفت: هدف اصلی از روایت این قصه قدیمی، آموزش اصل کار و تلاش و تحمل سختی ها برای به دست آوردن خواسته های زندگی است.

ابرار پایدار خاطرنشان کرد: این نمایش  با زبان ساده و روان به کودکان خردسال نشان می دهد که برای براورده کردن خواسته های خود باید تلاش کنند.

این کارگردان تاتر کودک در ادامه از چگونگی کار کار کودک سخن به میان آورد و گفت: برای موفقیت در اجرای کارکودک باید به صورت تخصصی به این حوزه وارد شد و کاملا به دنیای خردسالان اشراف داشت تا بتوان آموزش های لازم و هدف مورد نظر خود را با واژه ها و اصطلاحات زبان کودکی به آنان القا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات کار کودک در همدان اشاره کرد و افزود: متاسفانه در همدان سالن های اجرایی که مخصوص کودکان و خردسالان ساخته شده باشد وجود ندارد، در سالن های کنونی صندلی ها و طراحی سالن متانسب با سن کودکان نیست و همین موضوع نگه داشتن کودک را در زمان اجرا با دشواری مواجه می کند.

ابرار پایدار همچنین از مشکلات مالی هنرمندان این حوزه سخن به میان آورد و گفت: متاسفانه به هنر تئاتر به ویژه تئاتر کودک توجه چندانی نمی‌شود، هنرمندان این حوزه با مشکلات مالی عدیده ای مواجه هستند که این معضل یقینا بر کیفیت کار آنان اثر منفی می گذارد.

این کارگردان تئاتر در پایان از مسئولان خواست که برای ارتقای هنر تئاتر به ویژه تاتر کودک برنامه ریزی بیشتری داشته باشند چرا که آموزش کودکان و خردسالان باید از همان دوران ابتدایی زندگی آغاز شود و تاتر به عنوان هنری که مستقیم مخاطب را درگیر خود می کند می تواند نقش موثری در تحقق این مهم داشته باشد.

 

اخبار مرتبط:

فراخوان دریافت متون نمایشی برای اجرا در تماشاخانه استاد مشایخی

نمایش «منهای دو» در تماشاخانه سه نقطه

برنامه های بخش ملی جشنواره تئاتر «سوره ماه» اعلام شد

هما روستا درگذشت

پیکر هما روستا در ایران تشییع خواهد شد

پیام تسلیت انجمن منتقدان تئاتر برای درگذشت هما روستا

سالن‌های میزبان جشنواره تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند

زمان دو اجرای پایانی «سال‌ثانیه» در سعدآباد

اجرای عمومی تئاتر مقاومت در ۹ استان کشور آغاز شد

ایران عضو رسمی اتحادیه جهانی مدارس تئاتر شد

برگزاری کارگاه تکنیک بازیگرى مایزنر در تئاتر باران

«حکم مرگ به سبک ارمنی‌ها» خوانش‌ می‌شود

هایفست 2015 میزبان 9 گروه ایرانی شد

اسامی آثار برگزیده مسابقه نمایشنامه‌نویسی تئاتر کودک و نوجوان

چه نمایش‌هایی در تهران روی صحنه است؟