داریوش ارجمند ابراز امیدورای کرد:فرهنگ مقتل‌خوانی هیچ وقت در این سرزمین تاریخی و فرهنگی نمیرد و باید با اجرای برنامه‌های هنری و فرهنگی جلوی مرگ مقتل‌خوانی را گرفت.

 

سایت خبری تئاتر: این بازیگر سینما و تلویزیون همزمان با اجرای نخستین شب از «سوگ چامه‌ها» (اجتماع آیینی هنرمندان) در برج میلاد تهران که همزمان با سوگواره خیمه‌ها و نجواها برگزار شد، اظهار کرد: مقتل‌خوانی و تعزیه بخشی از فرهنگ ما ایرانیان در طول هزاران سال بوده است.

وی افزود: متأسفانه در روزگاری اجرای این مراسم‌ها در عزاداری‌های سیدالشهدا(ع) کمرنگ شده بود که امروز با اجرای سوگ چامه‌ها در برج میلاد تهران مردم می‌توانند با این فرهنگ سنتی آشنا شوند و با این اقدامات می‌توانیم جلوی مرگ مقتل خوانی را بگیریم.

او ادامه داد: فرهنگ ما ایرانیان از هزاران سال گذشته فرهنگ کیفی بوده است نه کمی، اگرچه دنیای امروز دنیای کمیت‌هاست اما همواره فرهنگ ما روی کیفیت تاکید داشته و دارد و این راز ماندگاری فرهنگ و تمدن هزار و اندی سال ما ایرانیان است.

بازیگر نقش مالک‌اشتر در سریال امام علی (ع) که روایتی از حضور حبیب‌ابن مظاهر که توسط میلاد اکبرنژاده گسترده شده بود، را قرائت کرد، گفت: من امشب با عشق و علاقه به اینجا آمده و برایتان مقتل‌خوانی می‌کنم و از مقتل خوانی در برج میلاد تهران استقبال کردم، چرا که فکر می‌کنم ادای دین به سیدالشهدا (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) تمام شدنی نیست.

مقتل خوانی سیاووش طهمورث و فرهاد آییش در برج میلاد

همچنین در ادامه برگزاری مراسم «سوگ چامه‌ها» در برج میلاد تهران شب گذشته (14 آبان‌ماه) و در دومین شب از سوگواره خیمه‌ها و نجواها، سیاووش طهمورث با حضور در خیمه‌های مختلف از این مراسم بازدید کرد. او سپس با حضور در خیمه هنرمندان برای عموم مردم و شهروندان مقتل‌خوانی کرد.

امشب، جمعه 15 آبان و در سومین شب، فرهاد آییش بازیگر سینما و تئاتر در خیمه هنرمندان حضور پیدا می‌کند و برای علاقه‌مندان مقتل‌خوانی خواهد کرد.

دومین دوره سوگواره خیمه‌ها و نجواها با برگزاری ویژه برنامه‌های مختلف هنری شامل اجرای تئاتر و کنسرت دینی،شب شعر،عزاداری ملل اسلامی،سوگ چامه‌ها و... از ۱۳ آبان ماه (مقارن با ۲۱ محرم) تا ۲۱ آذرماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

مراسم آیین سوگ چامه‌ها طی ۱۰ شب ازروزهای ۱۳ تا ۲۲ آبان ماه و از ساعت ۱۸ تا ۲۱:۳۰ برپا خواهد بود.

 

اخبار مرتبط:

3 سالن مرکز تجربی تئاتر صبا آماده بهره‌برداری شد

درباره نمایش « هتلی‌­ها» / ما دهه شصتی‌­ها

زارعان «فراموشی را به فجر می‌آورد

چهارمین همایش ملی رادی‌شناسی اسفند‌ماه برگزار می‌شود

تکه‌هایی از آثار بهرام بیضایی خوانش می‌شود

آمار تماشاگران سالن‌های دولتی تا ۸ آبان اعلام شد

ناصر تقوایی نمایش علی سرابی را افتتاح می‌کند

هیات مدیره جدید کانون کارگردانان خانه تئاتر انتخاب شدند

اجرای تئاتر علی رفیعی با یک هفته تاخیر

گریمورها در جشنواره تئاتر فجر خودنمایی می‌کنند

چه فیلم‌تئاترهایی به بازار می‌آید؟

«مضحکه شبیه قتل» پس از فجر دوباره اجرا می‌شود

نظر محمد رحمانیان درباره اجرای یک تئاتر در زندان

دبیر دومین سوگواره «خمسه» منصوب شد

پوستر «برنارد مرده است» طراحی شد

فراخوان مسابقه عکس سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر

تالار شمس میزبان نمایشنامه‌نویسان مطرح تئاتر می‌شود

تصاویری از «خاطرات و کابوس های یک جامه دار...» منتشر شد

فیلم‌تئاتر «اسب‌های پشت پنجره» روانه بازار شد

چه نمایش‌هایی در تهران روی صحنه است؟

جزییات بخش پوستر و هویت بصری جشنواره‌ی تئاتر فجر