آیین اختتامیه چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران و جمعی از هنرمندان با معرفی برگزیدگان به پایان رسید.
در حالی که گمانهزنی درباره برگزار شدن یا نشدن جشنوارههای فیلم و تئاتر و شیوههای جایگزینی احتمالی در دست بررسی است، وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی تاکید کرده که تا آخر مرداد تکلیف این جشنوارهها مشخص خواهد شد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرسشهای ایرنا مبنی بر رد یا تایید شایعهها و شائبههایی چون برگزار نشدن جشنواه تئاتر فتح خرمشهر و سکانداری جشنواره تئاتر عروسکی تهران-مبارک در دستان بهروز غریبپور پاسخ داد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر کار مطالعاتی و کارشناسی در قالب تعامل و گفتوگو با هنرمندان تئاتر کشور گفت: تمامی عوامل اجرایی دست در دست یکدیگر دادهاند تا در مسیر و شیوه برگزاری این جشنواره گرفتار اما و اگرها نشویم.
حسین مسافر آستانه هر چند بهتازگی اجرای نمایشش را به دلیل بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا متوقف کرده است، میگوید: نباید اجازه بدهیم کرونا بر ما چیره شود.
مسأله اصلی آن است که تئاتر فجر چگونه باید برگزار شود؟ باید منتظر فراخوان ماند؛ اما تنها یک مسیر محتمل است و آن هم اجرا بهصورت آنلاین است.
حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در گفتگوی زنده با برنامه «گیومه» رادیو نمایش درباره قبول این مسئولیت سخن گفت.
رییس مرکز هنرهای نمایش گفت: در حال حاضر «حسین مسافر آستانه» به عنوان دبیر این دوره از جشنواره تئاتر فجر انتخاب شده است و تمامی برنامه ریزیهای آتی از سوی وی و دبیرخانه اتخاذ میشود، اما مرکز هنرهای نمایشی قویاً از دبیر جشنواره و برگزاری این جشنواره در دوره جاری حمایت خواهد کرد.
مسافرآستانه، دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر گفت: در حال انجام مطالعات قوی برای چگونگی برپایی جشنواره به دلیل احتمال وجود کرونا هستیم، امیدواریم که بتوانیم در یکی ـ دو هفته آتی به فراخوان جشنواره دست پیدا کنیم.
دبیر سیونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ابراز امیدواری کرد، جشنواره تئاتر فجر با توجه به نفس خود و در شرایط کرونایی کشور آبرومند برگزار شود.
اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند.
پاندمی کرونا در سراسر جهان جشنواره های فرهنگی ـ هنری زیادی را از رونق انداخت. در ایران هم هنوز تکلیف برپایی خیلی از جشنواره ها حتی در عرصه بین المللی مشخص نیست.
یکی از دغدغههای این روزهای تئاتر، برپایی یا عدم برپایی جشنواره فجر است که گمانهزنیها نشان از اهتمام به برپایی تئاتر فجر و انتخاب دبیر جشنواره در روزهای آتی دارد.
پس از اعلام محکومیت مسعود حکمآبادی به سه سال زندان، محمد رحمانیان نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر با نگارش یادداشتی، خواستار آزادی این هنرمند و تهیهکننده تئاتر شد.
با اعلام حمایت نکردن اداره کل هنرهای نمایشی از برگزاری دو جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان و تئاتر خیابانی مریوان در سالجاری، ابهام درباره سرنوشت دیگر جشنواره های تئاتری به ویژه تئاتر فجر هم پیش آمده است.
غریبپور، سرپرست گروه تئاتر عروسکی آران عنوان کرد: شروع اجراهای نمایشی با تئاترهای خیابانی و نمایشنامهخوانیها میتواند یک آغاز خوب باشد اما درمانگر نیست و مشخص میکند که میتوانیم زیر یک سقف قرار بگیریم یا خیر.
مدیرکل هنرهای نمایشی عنوان کرد: در صورتی که وزارت بهداشت در فصل پاییز برای ما منعی برای برپایی جشنواره قرار ندهد ما هم با رعایت یک سری پروتکل ها و حذف و اضافات جشنواره فجر را برگزار می کنیم.
مدیرکل هنرهای نمایشی تأکید کرد با فروکش کردن شرایط کرونایی، سی و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر قطعا در سال جاری برگزار میشود.
حسین کیانی معتقد است: شرایط فعلی کشور با شیوع ویروس کرونا این ضرورت را برای تئاتر به وجود آورده است که خیلی جدی و اساسی فلسفه برگزاری جشنوارهها بررسی شود چون شاید همه متوجه شوند هیچ اتفاقی نمیافتد اگر این جشنوارهها اصلا برگزار نشوند.
تصمیمگیری درباره شرایط برگزاری سی و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با توجه به وضعیت تولیدات و اجراهای تازه در ماههای پیش رو زیر سایه «کرونا»، در هالهای از ابهام قرار دارد.
یکی از داوران جشنوارهی تئاتر فجر معتقد است: "نگاه استراتژیک به تئاتر را گم کردهایم و نیازمند برنامههای بلند مدت هستیم."