نمایشنامه های" مجادله دو‌پری" و "پیر و‌ترب" از نوشته های جبار باغچه بان خوانش و نمایش «دفتر من خیال من خوشا به روز و حال من» کار محمد طالبی در بخش خردسال جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان روی صحنه می‌رود.


پایگاه خبری تئاتر: احسان مجیدی با اعلام این خبر به ستاد خبری بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، گفت: نمایشنامه مجادله دو‌پری سال ۱۳۰۷ توسط جبار باغچه بان نوشته شده و ‌نمایشنامه خوانی آن در ایام جشنواره روز ۲۴ آذر همزمان با بزرگداشت جبار باغچه بان خوانش می شود و روز ۲۶ آذر نیز نمایشنامه پیر و‌ترب در جشن انجمن تئاتر کودک و نوجوان ( توکا) خوانده می شود.

وی افزود: در خوانش این نمایشنامه ها سعی کردیم که از افراد با تجربه حوزه کودک و نوجوان در همدان و تهران استفاده کنیم.

مجیدی درباره نگاهش نسبت به جشنواره تصریح کرد: این پنجمین یا ششمین باری است که در جشنواره شرکت می کنم و امسال در بخش نمایشنامه خوانی حضور دارم.

این جشنواره یکی از بهترین جشنواره های ایران است و رویداد پررونق و پراهمیتی است و دبیر جشنواره هم اهداف مناسبی برای این رویداد دارد.

مجیدی عنوان کرد: امسال صدمین سالروز تولید تئاتر کودک و نوجوان است و امیدوارم این روند خوب ادامه پیدا کند، طوریکه جشن دویست سالگی و ... آن هم برگزار شود.

این کارگردان در پایان درباره فعالیت های جدیدش خاطر نشان کرد: امسال در جشنواره تئاتر شهر نمایش رویای ماه را داشتم که به عنوان کار برگزیده جشنواره در بخش کودک و نوجوان انتخاب شد و اوایل سال آینده در تالار هنر روی صحنه می رود.

«دفتر من خیال من» و ارتباط نفس به نفس با خردسالان

داستان این نمایش درباره مدادی است که در حال بازی با توپ وارد صحنه می‌شود و با دفتر برخورد می‌کند این برخورد سبب ایجاد دوستی و بازی میان آنها می‌شود.

محمد طالبی که چند سال است در همدان در زمینه تئاتر کودک فعالیتی مستمر دارد، درباره انگیزه اش باری شرکت در بخش خردسال جشنواره گفت: مخاطبان خردسال خیلی خوب با نمایش همراه می شوند و واکنش هایشان برایم بسیار جالب است به طوریکه خنده یک خردسال برایم لذت بخش‌ترین اتفاق است.

او با اشاره به تفاوت دنیای خردسلان و کودکان ادامه داد: خردسالان ارتباط نفس به نفس برقرار می کنند و همین موضوع برایم بسیار شیرین است.

طالبی با ابراز خرسندی از مجزا کردن بخش خردسال در جشنواره ادامه داد: این اتفاق بسیار مثبت است چراکه دنیای خردسالان با دنیای کودکان بسیار متفاوت است . کشورهای دیگر که به این موضوع آگاهی دارند، به این مقوله بسیار اهمیت می دهند چون آنها از پایه تئاتر را به بچه ها آموزش می دهند و بویژه در زمینه آموزش خیلی از تئاتر بهره می برند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در جشنواره امسال، بخش خردسال به صورت رقابتی برگزار می شود و همین انگیزه ای می شود تا نمایش های خوبی تولید شود.

عوامل اجرایی این نمایش به شرح زیر هستند:

نویسنده: مسعود طاهری عضد، کارگردان: محمد طالبی، ساخت عروسک: راضیه پاشایی، ساخت عروسک و آکسسوار صحنه: زهره اسماعیلی، نور: سپر مسافریان، موسیقی : صابر دارپویی، مشاوران کارگردان: دکتر قطب الدین صادقی، فهیمیه باروتچی و سعید باغبانی.

«کاغذ پاره‌ها» و دخترکی که به درخت تبدیل می‌شود

داستان این نمایش که متن آن نوشته زهرا مریدی است، درباره دخترکی است که قدر کاغذها را نمی‌داند و شخصیتی به نام عمو قصه‌گو که شاهد رفتار این دختر بچه با کاغذهاست، به او نشان می‌دهد کاغذ زباله نیست ولی دخترک متوجه نمی‌شود و شخصیت دیگری به نام آقای مچاله او را به درخت تبدیل می‌کند و ...

این نمایش با استفاده از تکنیک نمایش ایرانی و با بهره گیری از عروسک‌های نمایشی و موسیقی زنده در بخش خردسال این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به صحنه خواهد رفت.

امیرمحمد انصافی کارگردان این نمایش درباره ویژگی‌های تئاتر خردسال گفت: در تئاتر خردسال باید مطالب را به صورت ساده و روان آموزش داد. به همین دلیل ما هم در نمایش‌مان که یک اثر آموزشی است، مطالب را خیلی ساده به مخاطبان‌مان آموزش می‌دهیم و از یکسری ابزارها و نقاشی‌های ساده استفاده می‌کنیم. ضمن اینکه در این نمایش فضای پرسش و پاسخ هم با کودکان ایجاد می‌کنیم.

او که پیش از این در کنار زهرا مریدی نمایش‌های دیگری را برای رده سنی خردسال اجرا کرده است، ادامه داد:  در تمام آن اجراها واکنش بچه‌ها را می‌دیدم و برایم بسیار جالب بود. شاید بسیار از افراد تصور کنند اجرای نمایش خردسال کار آسانی است درحالیکه واقعا دشوار است چون باید مطالب را طوری آموزش دهیم که قابل فهم باشد همچنانکه باید روحیات این رده سنی را در نظر بگیریم.

انصافی درباره جاذبه‌های نمایشش برای رده سنی خردسال توضیح داد: تلاش کرده‌ایم با عروسک‌های فانتزی، رنگ‌های شاد، لباس‌های رنگی و تن پوش، جذابیت‌های بصری ایجاد کنیم و در کنار تمام اینها مدادهای رنگی در ابعاد بزرگ داریم.

عوامل اجرایی این نمایش به شرح زیر هستند:

نویسنده : زهرا مریدی، کارگردان: امیر محمد انصافی، بازیگران : شیرین کاشفی، سجاد بهره‌مند، آرین ناصری مهر، امیرمحمد انصافی، ساخت عروسک: سارا دبیری، زهره قاسمی، طراح صحنه : سارا دبیری و زهرا مریدی، موسیقی: آرمان اهورا، امیرحسین انصافی، امیر محمد انصافی




بیست و سومین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان بیست و دوم تا بیست و هفتم آذر ماه با دبیری شهرام کرمی در همدان برگزار می شود.

صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام

https://telegram.me/onlytheater

اخبار تئاتر:

برنامه اجرای چهار نمایش در تئاترشهر

آغاز اجراهای نمایشی تماشاخانه ایرانشهر پس از تعطیلات

آتیلا پسیانی «دیابولیک: رومئو و ژولیت» را روی صحنه می‌برد

معرفی هیات انتخاب همایش آثار برگزیده جشنواره‌های تئاتر استان‌ها

همراهی هانا کامکار با نمایش «نامه های عاشقانه از خاورمیانه»

اجرای «غصه‌ها قصه شدند» در خانه نمایش

«سه جلسه تراپی» در تالار ناصرخسرو برگزار می‌شود

داود فتحعلی‌بیگی با «سایه تو سایه» به محراب می‌رود

هیچ کس اسپانسر جشنواره‌های تئاتری نمی‌شود

اظهارات وحید آقاپور درباره‌ی «۱۲»

لادن مستوفی«پدران، مادران، فرزندان» را افتتاح خواهد کرد

«باغبان مرگ» پس از سه سال مجددا روی صحنه می‌رود

«می‌سی‌سی‌پی نشسته می‌میرد» از مرز فروش یک میلیارد تومان گذشت

جزئیات راه‌اندازی نخستین بازار جهانی تئاتر بهاره ایران

برگزیدگان مسابقه نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر معلولان

اعتراض دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی به رویه مرکز تئاتر مولوی

طناز طباطبایی و هانیه توسلی در «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه»

نمایش «آخرین انار دنیا» به تالار حافظ می‌رود

زمان برگزاری دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اعلام شد

از بازسازی تئاترشهر چه خبر؟