کتاب «نامه‌های اکبر رادی» به کوشش حمیده­ بانو عنقا منتشر شد.

 

پایگاه خبری تئاتر: کتاب «نامه‌های اکبر رادی» که به تازگی به بازار کتاب راه ­یافته، شامل ۷۳ نامه به ۴۳ نفر از نویسندگان، نمایش­نامه‌نویسان، مترجمان، شاعران، هنرمندان و برخی از روزنامه‌نگاران و مسئولان فرهنگی  و یکی از نامه‌ها خطاب به مخاطب "در پیشگاه عدل" است.

در این کتاب نامه‌های اکبر رادی به هنرمندان و نویسندگانی هم­چون محمدعلی­ جمال­زاده، رضا براهنی، هوشنگ گلشیری، بهرام بیضایی، حسین زنده­‌رودی، جعفر والی، بهزاد قادری، یعقوب آژند، محسن یلفانی، احسان یارشاطر، محمود کیانوش، خسرو حکیم ­رابط، عباس معروفی، ابراهیم رهبر، جان گیلفورد، یدالله آقاعباسی، فرامرز طالبی، فرخنده حاجی ‌زاده، علی دهباشی، جلال خسروشاهی، مهدی اخوان لنگرودی، مجید دانش ­آراسته، فریندخت زاهدی، نغمه ثمینی، بیژن اسدی­‌پور، علی­ضا پنجه‌ای، فرج سرکوهی، عبدالحسین آل رسول، نصرالله قادری، محمدتقی صالح‌پور، کمال حاج­‌سیدجوادی، مجید فلاح­‌زاده، محمدتقی پوراحمد جکتاجی، علی­رضا پارسی، رحیم چراغی، هادی میرزانژاد موحد، سیدمحمد فصیحی، حجت­‌الاسلام عابدی­‌نژاد، خانم آقایی­‌پور، ابراهیم پاشا و نیز نامه­‌ای خطاب به در پیشگاه عدل نوشته­ شده­ است.

نامه‌های این کتاب بر اساس سال نگارش فهرست­‌نویسی و آماده­‌سازی ­شده­ و تاریخ نخستین نامه­ رادی در این کتاب ۲۲ بهمن ۱۳۴۳ خطاب به حسین زنده­‌رودی (نقاش) و تاریخ نگارش آخرین نامه­ این نمایش­نامه­‌نویس دی‌ماه ۱۳۸۶ خطاب به بهرام بیضایی است.

در بخشی از نامه­ اکبر رادی به محمد­علی جمال­زاده­ آمده­ است: «درفضایی که توی آن نفس می­‌کشم وظیفه­ من دست کم به عنوان یک شاهد بسیار سنگین­‌تر از تعهداتی است که شما چهل سال پیش داشته‌اید یا اصلا نداشته‌اید. پس از من نخواهید که زاویه‌ای به قرینه­ خط نگاه شما در برابر زندگی انتخاب کنم. از من نخواهید که با کلمات و اصطلاحات  و ظرف بیان شما نمایش­نامه­ بنویسم. و از من نخواهید که ره چنان بروم که رهروان رفته­‌اند، در این حدود چهارصدساله بیش­تر از ده نسل است که راهمان، راه رهروان بود که به این جا رسیده­‌ایم. آیا این کفایت نمی­‌کند؟ غرضم بی­‌حرمتی به ارزش ­ها نیست. من به هر آن­ چه در گذشته، شایسته­ احترام بوده­ است و امروز هم ارجمند است، به دیده­ احترام نگریسته‌ام ...»

کتاب «نامه‌های اکبر رادی» با شمارگان ۳۰۰ نسخه در ۲۵۶ صفحه­ رقعی با طراحی جلد حسن گل به قیمت ۲۰۰۰۰ تومان توسط نشر نشانه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته ­است.




 



صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام

https://telegram.me/onlytheater

اخبار تئاتر:

شناسایی ظرفیت‌های تئاتر غیردولتی از ایران تا آلمان

امیررضا کوهستانی اپرای واگنر را به صحنه می‌برد

میزبانی تالار مولوی از هفدهمین جشنواره تئاتر تجربه

«تئاتر شهر» چقدر ایمن است؟!

سالنامه ۱۳۹۶ تئاتر ایران منتشر شد

پیام تبریک موسسه اکبر رادی برای اصغر فرهادی

نمایشنامه برگزیده تئاتر فجر منتشر شد

درباره اینگمار برگمان کارگردان تئاتر

زمان برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی اعلام شد