دبیر هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر درباره جزییات برگزاری این رویداد هنری و فعالیت انجمن های مختلف خانه تئاتر اطلاعاتی را ارایه داد.

چارسو پرس:  مهر: سهراب سلیمی دبیر هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر درباره برنامه هایی که برای این رویداد تدارک دیده شده است گفت: چارچوب نهایی برنامه های بزرگداشت روز جهانی تئاتر مشخص شده و با بخش هماهنگی خانه هنرمندان نیز به قطعیت رسیده ایم. این دوره تفاوت های زیادی با سال های گذشته دارد که با توجه به تجربه ای که سال گذشته داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اجراهای زنده ای که در تماشاخانه انتظامی به صحنه می رفت و مسابقه ای که در استیج بیرونی برگزار می شد، مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت و خروجی رضایت بخشی هم داشت.


وی ادامه داد: در سال های گذشته در تماشاخانه انتظامی نمایش های آیینی و سنتی، تئاترهای کودک و نوجوان و نمایش های متعارف اجرا می شد که مورد توجه علاقه مندان به تئاتر قرار گرفت. امسال این برنامه تفاوت زیادی با سال گذشته دارد و زیر نظر کانون کارگردانان خانه تئاتر و به پیشنهاد آنها به شکل یک فستیوال کوچک برگزار می شود که مطمئنا در سال های آتی گسترده تر خواهد شد که می توان از آن به عنوان اولین فستیوال استعدادهای جوان نام برد. این اجراها به احتمال زیاد در سالن انتظامی خانه هنرمندان به صحنه می روند که البته رایزنی هایی برای اجرای آثار در سالن خانه تئاتر جدید هم انجام شده است اما از آنجا که امکانات نور و صدای این مجموعه مجهز به تجهیزات به روز ایتالیایی است هنوز تکنسین های فنی ایتالیایی به ایران نیامده اند تا آموزش های مورد نظر را به کارکنان این مجموعه بدهند تا ما بتوانیم از این سالن استفاده کنیم.


این کارگردان و بازیگر تئاتر یادآور شد: همچنین بنیاد شاهنامه نیز پیشنهادهایی برای همکاری به ما داده است تا گروه های کودکی که از لحاظ سنی به مقطعی رسیده اند که می توانند پرده خوانی و شاهنامه خوانی داشته باشند در این رویداد حضور داشته باشند حتی پیش بینی کردیم که کودکان بااستعداد به جز حضور در استیج، قبل از اجرای نمایش در آمفی تئاترها و تماشاخانه ها در میان پرده ها به اجرا بپردازند. در طول این سال ها تلاشم این بوده که بتوانم هر سال گامی بدیع و نو برداریم و در همین راستا نیز گروه های موسیقی و حرکت و خیمه شب بازی برنامه هایی خواهند داشت.


 سلیمی درباره برگزاری سمینارها در هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر توضیح داد: ۲ سمینار در این رویداد خواهیم داشت؛ اولین سمینار در ارتباط با طراحی صحنه و لباس است که در طول این هفته برگزار می شود. این سمینار به نوعی بین دانشجویان جوان رقابتی را به وجود می آورد و آنها ماکت هایی را که حاصل این سمینار است در معرض دید مخاطبان قرار می دهند. همچنین قرار است که کارشناسی خارجی نیز دعوت شود تا ورکشاپی درباره طراحی صحنه و لباس برگزار کند.

 

دبیر هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر متذکر شد: سمینار دوم را انجمن نمایشنامه نویسان برگزار خواهد کرد و کانون کارگردانان نیز بزرگداشتی را برای استاد محمد کوثر که از استادان تئاتر ایران بوده است، برگزار خواهد کرد. انجمن عکاسان نیز اقدام به برگزاری یک نمایشگاه عکس خواهد کرد که خروجی آن یک کاتالوگ خواهد بود که در معرض فروش و در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. در سال گذشته این نمایشگاه در فضاهای مختلفی توسعه یافت و در مکان هایی همچون زیرگذر مترو، پردیس تئاتر تهران و فضای باز تئاتر شهر برگزار شد اما امسال در یک بلاتکلیفی به سر می بریم و هنوز مشخص نیست که چگونه باید با نهادهای مورد نظر وارد رایزنی شویم. اگر امسال هم به لحاظ اقتصادی حمایت شویم قطعا از فضاهای گسترده ای برای برگزاری نمایشگاه عکس بهره می بریم.


وی در پایان صحبت هایش بیان کرد: قرار است غرفه های آموزشی، ورک شاپ های مختلف و فروش کالاهای مختلف انجمن ها را هم در این هفته داشته باشیم. همچنین عروسک های غول پیکری را نیز شاهد خواهیم بود که پل ارتباطی مخاطبان با هنرهای نمایشی هستند و در جذب علاقه مندان به آیین ها و نمایش های ملی و سنتی موفق خواهند بود.


هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر از ۷ تا ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.