جمعی از مستندسازان سینمای ایران با انتشار نامهای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستند تا با حمایت از فیلم کوتاه «بَرد» شرایط موفقیت این فیلم را در جوایز اسکار 2019 هموار کند.
پایگاه خبری تئاتر: مستند کوتاه «بَرد» به کارگرانی حمید جعفری به واسطه کسب جایزه بهترین مستند از جشنواره بینالمللی فیلم نیورارلئون آمریکا، واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین مستند جوایز اسکار 2019 شناخته شده است.
در نامهی جمعی از مستندسازان خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:
«ما گروهی از مستندسازان ایران سینمای ایران افتخار داریم که به استحضار برسانیم فیلم مستند کوتاه «بَرد» به کارگردانی حمید جعفری و تهیهکنندگی فاطمه فروزان علاء یکی از موفقترین فیلمهای مستند سینمای ایران در سالهای اخیر به آکادمی اسکار راه یافته است.
این فیلم مستند دربارهی زنی روستایی است که با سخت کوشی ناتش را از زیر سنگ بیرون می آورد .
مستند برد پس از حضور در معتبرترین جشنواره های بین المللی و کسب جوایز متعدد، سرانجام پس از کسب جایزهی اول جشنواره نیواورلئان جواز حضور در مسابقات آکادمی اسکار ۲۰۱۸ را به دست آورد و هم اکنون تنها نماینده سینمای مستند ایران در اسکار ۲۰۱۸ است.»
این گروه با ادعای اینکه «این اولین بار در تاریخ سینمای مستند ایران است که یک فیلم کوتاه مستند راه خود را به مسابقات آکادمی اسکار باز میکند.» در ادامه این نوشتار آورده است:« در این مرحله همهی فیلمها با مهمترین شرکتهای تبلیغاتی و روابط عمومی همکاری میکنند و کار معرفی و ارائه ( Presentation) فیلم را به آنها میسپارند، چرا که بدون این همکاری هیچ فیلمی هر چند هم که خلاقانه باشد به دست داوران نهایی آکادمی نخواهد رسید و راه موفقیتش هموار نخواهد شد. ناگفته نماند که اگر پیش از این، فیلم مستند دیگری موفق به دریافت مجوز ورود به رقابت آکادمی شده باشد به دلیل عدم توجه و بی اطلاعی سینماگران و اهالی سینما از همین نحوه همکاری، مورد بررسی آکادمی قرار نگرفته است.
مبلغ قرار داد این همکاری حدود ۱۵ هزار دلار است که باتوجه به وضعیت اقتصادی کنونی کشور پرداخت آن از عهدهی هر فیلمساز و یا تهیهکنندهی فیلم مستند خارج است، مگر آنکه متولیان امر پا پیش بگذارند.»
به عقیده ی ما موقعیت پیش آمده برای این فیلم فرصتی است برای سینمای مستند ایران تا در جایگاه رفیع بین الملل تواناییهای خود را به نمایش بگذارد. در چنین شرایطی می توان این موقعیت را امکانی برای سینمای مستند ایران دانست و آن را جدی گرفت، به آن بها داد و فضای یک رقابت برابر را برای فیلم به وجود آورد و یا بی اعتنا از کنار آن گذشت که در این صورت ما وارد رقابتی نابرابر شده ایم که نتیجه آن از پیش روشن است. لذا ما تقاضا داریم با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص جنابعالی برای اولین بار و به شکل حرفهای وارد عرصه رقابتهای بین المللی شویم تا فیلمی که به تنهایی و به شکل مستقل توانسته به چنین جایگاهی دست پیدا کند، بتواند امیدوارانه باقی راه را نیز با حمایت وزارت مطبوعه خود طی نماید. حتی در شرایط سیاسی، اجتماعی این روزها و در عرصه ی روابط بین الملل نیز موفقیت این فیلم افتخاری برای کشور و سینمای ایران خواهد بود.»
**
آکادمی اسکار برای واجد شرایط شناختن فیلمها برای حضور در شاخه بهترین مستند کوتاه این رویداد سینمایی 3 راه را معرفی میکند که شامل این موارد میشود: کسب جایزه در فهرستی از جشنوارههای سینمایی مورد تائید آکادمی اسکار یا حداقل هفت روز اکران پیاپی و تجاری در سینماهای منطقه لسآنجلس یا نیویورک همراه با بلیت فروشی در فاصلهی زمانی 1 سپتامبر 2017 تا 30 سپتامبر 2018 و یا کسب جایزه طلا، نقره و یا برنز در جوایز اسکار دانشجویی 2018 در شاخه بهترین مستند.
مراسم اعطای جوایز نودویکمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۲۴ فوریه ۲۰۱۹ (یکشنبه، ۵ اسفند) برگزار خواهد شد.
https://teater.ir/news/15607