تالار حافظ در سالهای گذشته روند افولی طی کرده است و دیگر از سرودست شکستنهای سالهای نه چندان دور برای اجرا در حافظ خبری نیست.
پایگاه خبری تئاتر: توسعه فضاهای هنری از طریق ساخت، بازسازی و فعال کردن تالارها و مراکز هنری و بهره گیری از امکانات موجود و جلب مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی، دولتی و غیردولتی در توسعه فعالیتهای هنری و ادبی»
این سومین بندی است که در مأموریتهای بنیاد رودکی آمده است و از قضا اصرار بر این مأموریت توأم بر تخطی از آن بوده است. همین مسأله به اعتراضها و انتقادها علیه این نهاد فرهنگی بدل شده است. هفته گذشته مدیرعامل بنیاد رودکی با تغییراتی در بدنه مدیریتی این نهاد، عملاً در حوزه اجراییات، دست به یک تغییر قابل تأمل زد. او جایگاهی که احتمالاً بیشترین اعتراضات از آن ناحیه نشات میگرفته را کنار گذاشت تا فرصت را به نعمتالله پایان دهد. این تغییر نیز دور از انتظار نبود؛ چرا که صفیپور همواره از برج آزادی به عنوان یک الگوی موفق در بازتعریف فضای فرهنگی یاد میکرد.
هر چند بنیاد رودکی، در دوره مدیریت برنامهریزی سابق، در راستای درآمدزایی، در جلب مشارکت نهادهای دولتی و غیردولتی به ظاهر موفق بوده است؛ اما واقعیت آن است که فعالیتهای صورت گرفته گاهی به سوی غیرهنری و غیرادبی شدن پیش رفته و این خود به بخش مهمی از اعتراضات به خصوص در تالار وحدت شده است؛ اما در این میان کمتر کسی نگاهی به تالار حافظ و نقش آن در جریان تئاتر امروز داشته است. شاید کمتر کسی جز بدنه درگیر تئاتری در تالار حافظ بداند، در دوره گذشته مسئولیت تالار حافظ در اختیار کسانی بود که سررشتهای در سالنداری تئاتر نداشته است. این در حالی است که تالار حافظ در مجموعه سالنهای موجود در تهران یک بلکباکس جذاب برای اجراگری است. کما اینکه در تاریخچه آن میتوان حضور پررنگ چهرههای جذاب و شاخص کارگردانی تئاتر را مشاهده کرد.
در سایت بنیاد رودکی ذیل عنوان «تالار حافظ» آمده است:
- تالار حافظ اولین تالار نمایشی است که به صورت متحرک طراحی شده و پس از ساخت، در کنار ضلع شمالی تالار فردوسی و در زمینی به مساحت400 مترمربع قرار گرفته است.
- صحنه تالار حافظ با مساحت 10 × 10 مترمربع امکان تعویض جایگاه تماشاچیان را به صورت یکسویه، دوسویه، سه سویه و چهار سویه دارد که در حالت دوسویه، ظرفیت 175 تماشاچی دارد.
- تالار حافظ یکی از بهترین سالنهای بلک باکس می باشد که در وسط شهر تهران قرار گرفته است.
- این تالار با توجه به پرتابل بودنش، به صورت پیچ ومهره ای و با فولاد سبک طراحی و ساخته شده است و در عرض 20 روز امکان جمع کردن کل تالار و برپا کردنش در مکانی دیگر هست.
- با توجه به کمبود سالن نمایش در استانها نیز میتواند به صورت چرخشی استفاده شود.
https://teater.ir/news/20396