پایگاه خبری تئاتر: حنیف شهپرراد در رابطه با ساخت این اثر گفت: «عشق من تبریز» مستندی تاریخی در رابطه با شهر تبریز است. به نوعی از سر علاقه به تاریخ به سراغ ساخت مستندی درباره این شهر رفتم و در این مستند روایتی از مسائل مهمی که در این شهر رخ داده یا به آن ارتباط داشته را در یک روند تاریخی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سال پیش تا امروز میبینیم.
وی افزود: تبریز یکی از مهمترین شهرها و مهد بسیاری از اتفاقات مهم در تاریخ ایران بوده است. به نوعی ۷۰۰ سال پیش، تبریز یکی از مهمترین و پرجمعیتترین شهرهای دنیا به شمار میآمده است. حال به واسطههایی چرخش پیدا کرده اما هنوز هم یکسری از آثار تاریخی آن موجود است.
این کارگردان درباره دغدغه تولید این اثر و چگونه شکلگیری آن توضیح داد: شما اگر به تاریخ معاصر به خصوص دوران قاجاریه نگاه کنید، تبریز همیشه شهری مهم و مهد آزادیخواهی به شمار میآمده است. تبریز شهری بوده که خیلی از اولین اتفاقها همچون عکاسی در آنجا رخ داده و به سایر نقاط ایران آمده است. همچنین مطبوعات این شهر فعال بوده و در دوران قاجار نویسندگان معروفی داشته است. علاوه بر این تبریز از آثار تاریخی ارزشمندی بهره برده است.
شهپرراد در ادامه اظهار کرد: در این مستند روی تاریخ رویدادهای مهم تبریز و تغییر شکلهایی که این شهر در طول این سالها با آنها مواجه شده است، تاکید بسیاری میشود.
وی ادامه داد: «عشق من تبریز» میتواند یک فیلم توریستی نیز باشد اما ارتباطی به تمرکزگردی و مرکزگرایی ندارد و نمیتواند داشته باشد؛ چون مسئله مرکزگرایی موضوع بسیار جدی در ایران بوده و راهحلهای بسیار پیچیدهای دارد. به هر حال شهرها به صورت نامتوازن تغییر شکل دادند که این موضوع در فیلم من نیز نشان داده میشود. برخی از تغییرات شهرهای مختلف اجتنابناپذیر است، تبریز نیز از این موضوع مستثنی نیست. سفرهای زیادی در شهرهای مختلف ایران داشتهام. این تغییر شکل در تمام شکلها وجود دارد، بعضی از آنها نیز اجتنابناپذیر است. وضعیت این شهر نسبت به شهرهای دیگر تغییر چندانی نداشته است.
کارگردان «عشق من تبریز» همچنین درباره تولید مستند شهرهای مختلف و تغییر شکل این شهرها توضیح داد: تغییر بافت شهرهای بسیاری را از نزدیک دیدهام. حتی در شهرهای شمالی آنها هم خیلی تغییر شکل دادهاند یا شهر قزوین که بافت تاریخی جدی دارد؛ اما یک سری از شهرها واقعا با تغییرات بسیاری مواجه شدند. خیلی از اتفاقات شهرها که مربوط به ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال اخیر است کاملا تغییر کرده است.