پایگاه خبری تئاتر: استمرار تعطیلی سینماهای کشور منجر به ضرر و زیان روزافزون به بدنه سینمایی کشور خصوصاً فیلمهای آماده اکران شده است. از سوی دیگر برنامهریزیهای سازمان سینمایی کشور برای حل مشکلات سینمایی چندان نتوانسته است گرهای باز کند.
تهیهکنندگان فیلمهای در حال اکران که در این مدت تنها پوستر فیلمهایشان توانسته است به سینماهای کشور راه پیدا کند، با توجه به هزینههای پرداخت شده جهت تبلیغات فیلم بیشترین ضرر را کردهاند. در همین زمینه با تهیهکننده فیلم سینمایی «نرگس مست» عبدالله اسفندیاری به صورت کوتاه درباره پیشنهادات خوب به جهت برون شد از وضعیت فعلی و جبران ضرر و زیانها گفتوگو کردیم.
اسفندیاری در ابتدا اشاره کرد: فیلم ما در بدترین شرایط معمول اکران شد. بعد از 2 سال معطلی در صف اکران از فردای 22 بهمن و بعد از پایان جشنواره فجر اکرانش شروع شد؛ باوجود اینکه فرصت خوبی برای اکران نبود اما گفتیم که اکران میکنیم زیرا هم هزینه تبلیغات کردیم و تیزر تلویزیونی و فضای مجازی و پوستر و بنر سر در سینما ساختیم و بیش از این معطل ماندن در اکران به صلاح فیلم نیست. بنابراین وارد چرخه اکران شدیم.
وی در ادامه بیان کرد: خلاصه یک هفته فیلم ما در اکران بود و در این مدت روند رو به رشد داشت و توانسته بود تماشاچی خود را جذب کند حتی در روز دوم دوبرابر روز قبل توانسته بود مخاطب به سینما بیاورد اما بعد متأسفانه ماجرای کرونا پیش آمد و فیلم ما و 4 فیلم دیگر از اکران محروم شدیم و به کنار رفتیم.
باید بگویم که این چند فیلم جای نگرانی دارند انگار که هم اکران شدند و هم از پرده پایین آمدند؛ باتوجه به هزینه تبلیغاتی انجام شده شرایط ویژه دارند. پیشنهاد ما این است که کمک بلاعوض کنند نه این کمکهایی که صحبتش شده است که مایه شرمساری و آبروریزی است.
برخی از پیشنهادهایی که برای سالنهای سینما شده است را خواندهام. بسیاری از سینماهای کشور بودند که به فیلمهای فرهنگی و متوسط ظلم کردند و در فروش آنان خلال ایجاد کردند. این در حالی است که از منابع آگاه شنیدم که بسیاری از سینماداران در فرودین سال قبل و در بازههای زمانی مانند بعد عید فطر سود یکساله خود را بهدست آوردهاند. در حال حاضر فیلمهایی که آماده اکران شدند و در سالن نمایش آمدند دو یا حتی سه برابر نسبت به فیلمهایی که برای اکران آماده بودند اما هنوز وارد اکران نشده بودند و هزینه نکرده بودند ضرر متحمل شدند.
بنابراین اولاً پیشنهاد من کمک بلاعوض با مبلغ قابل اعتنا است. دوم اینکه همانطور که آقای داوودنژاد گفتهاند میتوان فیلمهای سینمایی که مدتها است در صف اکران منتظر ماندهاند را برای شبکه نمایش خانگی خرید و از طریق VODها برای مردم پخش کرد. اینگونه هم فیلمها نمایش داده میشوند و بیش از این در صف اکران باقی نمیمانند و هم اینکه پول خود را بهدست میآورند.
البته نکته مهم این است که نباید این آثار بُزخری بشوند و باید حداقل فیلمی که 500 میلیون در دو سال قبل هزینه ساختش شده است پول تولید خود را بهدست آورد.
وی در پاسخ به این سؤال که در صورتی که فیلم «نرگس مست» را به قیمت مناسب نخرند گفت که ترجیح میدهد که در سینما باقی بماند تا شرایط نمایش و اکران برقرار شود. این فیلم به عنوان فیلمی مسئلهدار و دغدغهمند درباره موسیقی ایرانی و سنتی است که از نظرات کارشناسی اساتید موسیقی استفاده کرده است و چهره مشهور موسیقی و ادبیات مانند عارف قزوینی و فرخی یزدی و... بهره برده است و در بحران فیلمهای کمدی بیمعنی و مبتذل فیلمی است که به مسئله فرهنگی عمیق ایرانی میپردازد. این فیلم سه سال پشت اکران مانده است و حالا هم این بلا را دیده است و باید زخمش پانسمان بشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم