فراخوان سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با شعار «تاتر ملی، هویت ایرانی» منتشر شد.

پایگاه خبری تئاتر: فراخوان سی و سومین جشنواره بین المللی تاتر فجر با شعار «تئاتر ملی، هویت ایرانی» از سوی دبیر خانه جشنواره انتشار یافت. هنرمندان تئاتر از سراسر کشور می توانند با مطالعه این فراخوان متون و آثار خود را در  بخش های مختلف به دبیر خانه این جشنواره ارسال کنند. 

این فراخوان به همت مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مؤسسه بین‌المللی تئاتر برگزار می شود.

اردشیر صالح پور دبیر این دوره از جشنواره یادداشتی به بهانه انتشار فراخوان جشنواره به این شرح منتشر کرده است:

سال فرهنگ، گامی به سوی تحقق تئاتر ملی

هنر تئاتر بارزترین نشانه زنده فرهنگی است. رفتارشناسی، مناسبات اجتماعی، رویکرد معنایی و گرایش‌های عدیده اجتماعی، روحیه خصال ملی، جهان‌بینی و زیبایی‌شناسی، اعتقادات و ارزش‌ها، مواریث و معاریف فرهنگی هر کشوری در هنر و فرهنگ آن دیار موج می زند و چنین شاخصه هایی گویای هویت و معرفت شناسی یک ملت به شمار می روند.

هیچ ملتی با الگوی دیگران و اجرای نیمه آگاهانه آن و آثار ملل دیگر به فرهنگ ملی دست نمی یابد. هر ملتی هویت خویش را داراست و نیک آن است که هنر یک ملت از چشمه جوشان و خلاقانه فرهنگ هر کشور بجوشد و چون رودی خروشان بخروشد. به عبارتی ذخایر ملی، مشترکات فرهنگی است و هنری که بر هویت، مبتنی و متکی نباشد، جلوهگر ارزش‌های یک سرزمین نیست.

تئاتر ملی آرزوی همیشگی هنرمندان تئاتر کشور بوده  و دارای ابعاد و مختصات متفاوت و گوناگونی است و تحقق آن در گرو حضور همگان و تعامل هرچه بیشتر میان سلایق و ذائقه های متفاوت است. حضور در ارتباطات جهانی بر پایه ارزش‌های اسلامی- ایرانی و دستاوردهای ملی امکان پذیر است؛ همچنان که تئاتر ملی در سایه وفاق ملی هنرمندان تئاتر کشور حاصل می شود.

در شرایط کنونی، شناخت دقیق و معرفت شناسی قدیم با منظر جدید و خلاقیتهای نوپا و نوین نسبت انفکاک ناپذیری دارد و آفرینشهای نسل نو و تازه در کنار آثار فاخر ملی، همه و همه در جهت تحکیم و تعالی این مشارکت فرهنگی و هنری است.

ستاد برگزاری جشنواره از خانواده تئاتر ایران صمیمانه دعوت به عمل می آورد تا با همگامی و همدلی هرچه بیشتر در این رخداد ملی حضور به هم رسانده و تازه ترین دستاوردهای ذوقی و نمایشی خود را هم پا با سایر هنرمندان تئاتر جهان و همزمان با جشنهای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به منصه ظهور رسانند.

محورهای مورد تأکید فراخوان جشنواره به این ترتیب هستند:

1- توجه ویژه به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی
2- سبک زندگی ایرانی‌اسلامی
3- ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
4- بهره گیری از فرهنگ اصیل اسلامی‌ایرانی به عنوان پایه ای برای تئاتر ملی
5- نگرش مدبرانه به آسیب‌های اجتماعی
6- پیشرفت اقتصادی و حمایت از تولید داخلی
7- وفاق و انسجام ملی
8- اخلاق مدنی
9- امید، آگاهی و فضایل اجتماعی
10- کیان خانواده و کرامت انسانی
توجه: آثار با موضوعات ده‌گانه فوق در اولویت انتخاب قرار خواهد گرفت.

بخش‌های جشنواره

1)  نسل نو، تجربه‌های تازه
این بخش با هدف ایجاد شرایطی برای معرفی آثار هنرمندان جوان و ارائه خلاقیت‌های تازه و نگاه نو به تئاتر برگزار می‌شود. این بخش دربرگیرنده متقاضیانی است که:
الف) سن آن‌ها 30 سال یا کمتر باشد.
ب) سابقه بیش از 2 بار حضور در بخش‌های صحنه‌ای دوره‌های پیشین جشنواره تئاتر فجر را نداشته باشند.

شرایط:
- دبیرخانه جشنواره در این بخش علاوه بر نمایشنامه، پذیرای فیلم آثار نیز خواهد بود.
- درخصوص نمایشنامهها دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای آثاری خواهد بود که تاکنون هیچ اجرایی از آنها (عمومی و جشنوارهای) به صحنه نرفته باشد. درباره فیلم آثار نیز دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای آثاری خواهد بود که تاکنون اجرای عمومی نشدهاند.
- تبصره: نمایشنامه‌هایی که پیش از این اجرای از آنها (عمومی یا جشنواره‌ای) به صحنه رفته باشد، صرفا با ارائه طرح خلاقانه و نو در کارگردانی پذیرفته خاهد شد.
- ارزیابی آثار این بخش دو مرحلهای و به صورت ذیل خواهد بود:
• نمایشنامه: پس از اعلام نتایج انتخاب نمایشنامهها و بررسی طرح و ایده کارگردانی اثر، هیأت انتخاب نمایش را ارزیابی خواهد کرد.
• فیلم: پس از اعلام نتایج انتخاب اولیه فیلمها، هیأت انتخاب نمایش را به صورت زنده مورد ارزیابی قرار خواهد داد.
از مجموعه آثار این دو بخش در مرحله نخست، تعدادی نمایش برای مرحله دوم انتخاب خواهند شد و در بازه زمانی تعیین شده، به طور کامل از سوی هیأت انتخاب مورد ارزیابی قرار گرفته و انتخاب نهایی صورت میپذیرد.
- دبیرخانه جشنواره در صورت درخواست کارگردانان آثاری که به مرحله دوم انتخاب راه یافته‌اند، کارشناس مشاور معرفی خواهد کرد.
- مجموع آثار نهایی پذیرفته شده این بخش حداکثر 10 نمایش خواهد بود.
- گروه‌های راه‌یافته به این بخش، حداکثر تا سقف 000/000/ 100ریال (به تشخیص هیأت انتخاب و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا دریافت خواهند کرد.
- مهلت دریافت نمایشنامهها تا 19 شهریورماه 1393 است.
- نتیجه بررسی نمایشنامهها تا 10 مهرماه 1393 اعلام خواهد شد.
- مهلت دریافت آثاری که متقاضی از طریق فیلم اجرا هستند تا 5 مهرماه 1393 خواهد بود.
- نتیجه بررسی اولیه آثار متقاضی از طریق فیلم اجرا تا 15 مهرماه 1393 اعلام خواهد شد.
- مرحله دوم انتخاب از 10 آذرماه 1393 آغاز خواهد شد.
- در این بخش نمایش به صورت کامل و به طور زنده مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
- اسامی نمایشهای برگزیده این بخش تا بیستم آذرماه 1393 اعلام خواهد شد.

2) برگزیدگان تئاتر مناطق
این بخش اختصاص به برگزیدگان جشنواره‌های منطقه‌ای کشور دارد. انتخاب آثار این بخش پس از بررسی و ارزیابی آثار معرفی شده از سوی هماهنگی تئاتر استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی صورت می‌گیرد.

شرایط:
- همه آثار معرفی شده می‌بایست تا پیش از جشنواره تئاتر فجر، در شهرستان محل تولید حداقل 7 اجرای عمومی داشته باشند. ارائه اسناد معتبر در تأیید این نکته ضروری است.
- به گروه‌های راه‌یافته به این بخش، حداکثر تا سقف 000/000/ 60 ریال (به تشخیص هیأت انتخاب و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا پرداخت خواهد شد.
- بررسی نهایی جهت حضور در جشنواره توسط ستاد برگزاری آثار جشنواره صورت گرفته و تا سقف 10 نمایش در این بخش مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.

3) مرور تئاتر ایران
این بخش با هدف ارائه کارنامه یک ساله آثار اجرای عمومی شده تئاتر کشور پس از برگزاری سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در قالب نمایش‌های صحنه‌ای برگزار می‌شود. بدیهی است که گروه‌های نمایشی سراسر کشور می‌توانند متقاضی حضور در این بخش باشند.

شرایط:
- نمایش‌های متقاضی حضور در این بخش باید در محدوده زمانی پنجم دی 1392 تا پنجم دی 1393 در یکی از تالارهای نمایش (در تهران، حداقل 15 اجرا و در شهرستان‌ها، حداقل 7 اجرا) به صحنه رفته باشند. ارائه اسناد معتبر در تأیید نکات ذکر شده ضروری است.
- آثار متقاضی این بخش نباید پیش‌تر در هیچ جشنواره استانی و منطقه‌ای شرکت کرده باشند.
- برای گروه‌های نمایشی متقاضی در این بخش ضروری است که دست‌کم یک هفته پیش از پایان اجرای عمومی، با ارسال فرم‌ها و مدارک مورد نیاز، آمادگی خود را به دبیرخانه جشنواره اعلام کنند.
- انتخاب آثار از طریق دیدن اجرای زنده یا فیلم انجام می‌گیرد.
- مجموع آثار برگزیده این بخش از تهران و شهرستان‌ها حداکثر 20 نمایش خواهد بود.
- به گروه‌های راه‌یافته به این بخش، حداکثر تا سقف 000/000/ 90 ریال (به تشخیص هیأت انتخاب و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا پرداخت خواهد شد.
- برگزیدگان جشنواره های ملی و بین المللی در فاصله زمانی مذکور با معرفی دبیر جشنواره می توانند متقاضی حضور در این بخش باشند.
- دبیران محترم می بایست نمایش صحنه ای برگزیده جشنواره تحت مدیریت خود را به همراه لوح فشرده به صورت مکتوب به دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی نمایند.
* معرفی یک اثر در این بخش به منزله پذیرش قطعی و حضور در جشنواره تئاتر فجر نبوده و ستاد برگزاری، آثار معرفی شده را جهت حضور در جشنواره ارزیابی خواهند کرد.

4) تازه‌های تئاتر ایران
این بخش صرفاً پذیرای نمایشنامه‌های ایرانی است که پیش از این در هیچ جشنواره دیگری شرکت نکرده و اجرای عمومی نداشته‌اند.

شرایط:
- مهلت دریافت نمایشنامه ها 30 شهریور 1393خواهدبود.
- نتیجه بررسی نمایشنامه ها تا 25 مهر 1393 اعلام خواهد شد.
- ارزیابی نهایی آثار از 25 آذرماه 1393 آغاز خواهد شد.
- اسامی نمایش های برگزیده برای حضور در جشنواره تا 5 دیماه 1393 اعلام خواهد شد.
- در این بخش حداکثر 12 نمایش پذیرفته خواهد شد.
- گروه‌های راه‌یافته به جشنواره در این بخش، حداکثر تا سقف 000/000/150 ریال (به تشخیص هیأت انتخاب و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا دریافت خواهند کرد.


5) تئاتر ملل
این بخش اختصاص به نمایش‌هایی دارد که از سوی گروه‌های خارجی اجرا می‌شوند. بخش تئاتر ملل با هدف ایجاد فرصتی برای معرفی آثار دیگر ملل جهان و زمینه‌سازی برای تعاملات میان فرهنگی برگزار می‌شود.

شرایط:
- شرایط حضور نمایش‌های این بخش در فراخوان بین‌المللی جشنواره ارائه خواهد شد.
- دبیرخانه جشنواره اسامی نمایش‌های راه ‌یافته به این بخش را در دی‌ماه 1393 اعلام خواهد کرد.
- از میان آثار حاضر در بخش تئاتر ملل تعدادی برای حضور در مسابقه تئاتر بین‌الملل معرفی خواهد شد.

6) بخشهای رقابتی تئاتر صحنه‌ای
به منظور شکل‌گیری رقابت هنری شایسته و پویا، دبیرخانه جشنواره از میان همه نمایش‌های صحنه‌ای پذیرفته شده در بخش‌های مختلف، آثاری را بنا به تقاضای کارگردانان آثار و نظر هیأت‌های انتخاب برای حضور در دو بخش مسابقه تئاتر بین‌الملل و مسابقه تئاتر ایران انتخاب می‌کند.
- کارگردانان آثار ایرانی متقاضی حضور در هر یک از این دو بخش می‌بایست حداکثر تا تاریخ 6 دی 1393، درخواست خود را برای حضور در مسابقه مورد نظر اعلام کنند.
- بدیهی است که هر یک از آثار صحنه‌ای فقط می‌تواند در فضای رقابتی یک مسابقه شرکت کند.

6-1- مسابقه تئاتر بین‌الملل
دبیرخانه جشنواره در کنار گروه‌های نمایشی خارجی، از میان گروه‌های پذیرفته شده ایرانی در تمامی بخش‌های صحنه‌ای، آثاری را بر اساس شرایط پیش گفته برای حضور در بخش مسابقه بین‌الملل انتخاب خواهد کرد.

6-2- مسابقه تئاتر ایران
این مسابقه صرفاً متعلق به گروه‌های نمایشی پذیرفته شده ایرانی است که در هر کدام از بخش‌های صحنه‌ای جشنواره نمایش خود را اجرا می‌کنند. انتخاب این آثار نیز منوط به تقاضای کارگردان نمایش و نظر ستاد برگزاری جشنواره است.
- بر اساس بررسی دبیرخانه و نظر هیأت انتخاب، احتمال دارد که این رقابت به دو بخش مجزای مسابقه آثار اجرا شده و مسابقه تولیدات جدید تقسیم گردد.

7) تئاتر خیابانی
این بخش با هدف ایجاد شرایطی برای انعکاس مناسب تلاش و نوآوری هنرمندان این حوزه که با رویکردی خلاق در طرح و اجرا به دنبال ترویج نمایش‌هایی با مضامین مختلف و قابلیت اجرا در مکان‌های عمومی هستند، در دو قسمت برگزار می‌شود.

7-1- میهمان
این بخش شامل آثار برگزیده هیأت داوران «نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان» است که از سوی دبیر  جشنواره مذکور به دبیرخانه تئاتر فجر معرفی می‌شوند.

• تبصره: برگزیدگان دیگر جشنواره‌های سراسری تئاتر خیابانی یا بخش‌های خیابانی سایر جشنواره‌های سراسری نیز می‌توانند  با معرفی ستاد برگزاری هر جشنواره، متقاضی حضور در این بخش باشند. بدیهی است تصمیم‌گیری نهایی برای حضور این آثار از سوی دبیرخانه جشنواره فجر انجام می‌گیرد و برگزیده بودن نمایشی در یک جشنواره دلیلی برای حضور قطعی آن در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نخواهد بود.

شرایط:
- چنانچه نمایشی در نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان حضور داشته باشد اما در فهرست آثار منتخب این جشنواره برای حضور در جشنواره تئاترفجر نباشد نمی‌تواند متقاضی حضور در بخش میهمان به عنوان برگزیده سایر جشنواره‌ها باشد.
- دبیرخانه جشنواره در بخش برگزیدگان سایر جشنوارهها صرفاً پذیرای تقاضاهایی خواهد بود که جشنواره مربوط از پانزدهم بهمن 1392 تا پیش از اول آذر 1393 برگزار شده باشد.
- مجموع آثار پذیرفته شده این بخش حداکثر 15 نمایش خواهد بود.
- گروه‌های راه‌یافته به این بخش، حداکثر تا سقف 000/000 /40 ریال (به تشخیص دبیرخانه جشنواره و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا دریافت خواهند کرد.

7-2- مسابقه تئاتر خیابانی
این بخش اختصاص به آثاری دارد که بر پایه محورهای مورد تأکید در این فراخوان و متناسب با نام‌گذاری سال 1393 (اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی) تولید شوند.

شرایط:
- در این بخش دبیرخانه جشنواره پذیرای طرح و ایده متقاضیان خواهد بود.
- طرح و ایده‌های ارسالی می‌بایست مبسوط بوده و بر اساس قواعد دراماتیک مبتنی بر شیوه های تئاتر خیابانی نگاشه شده باشند.
- دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای آثاری خواهد بود که تا کنون هیچ اجرایی (جشنواره‌ای و عمومی) نداشته‌اند.
• تذکر: چنانچه در هر مرحله‌ای، تخلف از بند فوق برای دبیرخانه جشنواره محرز شود، از ادامه حضور اثر در جشنواره جلوگیری خواهد شد.
- به دلیل شرایط خاص برنامه‌ریزی اجرای نمایش‌های خیابانی، دبیرخانه جشنواره هیچ تعهدی نسبت به هماهنگی حضور بازیگران مشترک در اجراهای متفاوت (صحنه‌ای و خیابانی) نخواهد داشت. این امر، برای آثار برگزیده نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان مستثنا است.
- مجموع آثار پذیرفته شده این بخش حداکثر 12 نمایش خواهد بود.
- گروه‌های راه‌یافته به این بخش، حداکثر تا سقف 000/000/ 50 ریال (به تشخیص هیأت انتخاب و بر اساس ضوابط اعطای کمک هزینه جشنواره) کمک هزینه اجرا دریافت خواهند کرد.
- مهلت دریافت طرح و ایده تا 12 مهرماه 1393 خواهد بود.
- نتیجه بررسی طرح و ایده‌های ارسالی تا 24 مهرماه 1393 اعلام خواهد شد.
- انتخاب آثاری که طرح آن‌ها پذیرفته شده است با هماهنگی گروه‌ها و دبیرخانه جشنواره از 5 آذرماه 1393 آغاز خواهد شد.
- اسامی نمایش‌های برگزیده تا 20 آذرماه 1393 اعلام خواهد شد.

8) مسابقه نمایشنامه‌نویسی
این بخش با هدف تولید نمایشنامه‌های ایرانی برگرفته از مضامین و بنیانهای فرهنگی و اجتماعی کشور برگزار می‌شود. پرداختن به میراث گرانبهای ادبی ایران (افسانهها- اشعار- داستانها- حماسه- رسوم و سنن بومی- محلی و ...) در اولویت خواهد بود.

شرایط:
- در این بخش صرفاً نمایشنامه‌های ایرانی که تا به حال در هیچ مسابقه نمایشنامه‌نویسی حائز رتبه نشده و به چاپ نرسیده باشند مورد پذیرش قرار می‌گیرند.
- هر نمایشنامه‌نویسی می‌تواند با حداکثر سه اثر متقاضی حضور در این مسابقه باشد.
- مهلت دریافت نمایشنامه‌ها تا تاریخ 5 آبان 1393 خواهد بود.
- برگزیدگان مسابقه، بر اساس نظر هیأت داوران حداکثر تا سقف 000/000/ 50 ریال به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد.
- آثاری که از سوی هیأت داوران برای چاپ مناسب تشخیص داده شوند، پس از طی مراحل لازم از سوی انتشارت نمایش به چاپ خواهند رسید.

9) مسابقه و نمایشگاه عکس
تداوم برگزاری مسابقه و نمایشگاه عکس در سالهای گذشته منجر به ارتقاء جایگاه عکس و عکاسان تئاتر در حوزه تبلیغ و معرفی تئاتر و ظهور عکاسان جوان اما حرفه‌ای به‌ویژه در شهرستان‌ها شده است. در این دوره نیز مسابقه و نمایشگاه عکس با هدف بهبود و ارتقاء فضای پیش گفته برگزار می‌شود.

شرایط:
- دبیرخانه جشنواره صرفاً پذیرای آثاری خواهد بود که از نمایش‌هایی عکاسی شده باشند که اجرای آن‌ها (عمومی و جشنواره‌ای) در محدوده زمانی اول آذر 1392 تا اول آذر 1393 باشد.
- دبیرخانه جشنواره پذیرای عکس‌های تمرین نمایش‌ها نخواهد بود.
- ذکر نام نمایش، نویسنده، کارگردان، تاریخ و محل اجرا در پشت آثار و بر روی برچسب الزامی است.
- متقاضیان می‌بایست فایل عکس‌ها با وضوح حداقل dpi300 به همراه عکس‌های چاپ شده حداقل در ابعاد 20×30 سانتی‌متر را با مدارک عمومی ارسال کنند.
- مهلت دریافت آثار تا تاریخ دوازدهم آذر 1393 خواهد بود.
- سقف آثار مورد پذیرش از هر متقاضی پنج اثر خواهد بود.
- آثار برگزیده علاوه بر ارائه در نمایشگاه در کتاب ویژه مسابقه عکس به چاپ خواهد رسید.
- حق التألیف عکس‌های برگزیده 000/ 800 ریال برای هر عکس خواهد بود.
- فراخوان اختصاصی این بخش از طریق سایت جشنواره به نشانی www.fitf.ir قابل دسترس است.

10) مسابقه و نمایشگاه پوستر
همچون مسابقه و نمایشگاه عکس، تداوم برگزاری مسابقه پوستر جایگاه طراحی پوستر را برای هنرمندان گرافیست و گروه‌های نمایشی گوناگون در اقصی نقاط کشور ارتقاء داده است. در این جشنواره نیز به منظور تعالی این امر و شناخت بهتر و بیشتر تأثیر متقابل هنر نمایش و هنرهای تجسمی در نقطه اشتراک طراحی پوستر نمایشها و رویدادهای نمایشی و نمایشگاهی برگزار خواهد شد.

شرایط:
- محدوده زمانی مد نظر برای آثار متقاضی مربوط به نمایش‌ها و رویدادهایی است که در فاصله دهم آذرماه 1392 تا اول آذر 1393 اجرا یا برگزار شده باشند.
- متقاضیان علاوه بر ارائه پوستر در ابعاد واقعی می‌بایست فایل آن را با وضوح بالا ارسال کنند.
- درج مکان و زمان اجرای نمایش یا برگزاری رویداد به عنوان جزیی از طراحی پوستر الزامی است.
- مهلت دریافت آثار تا تاریخ دهم آذر 1393 خواهد بود.
- سقف آثار مورد پذیرش از هر متقاضی ده اثر خواهد بود.
- آثار برگزیده علاوه بر ارائه در نمایشگاه، در کتاب ویژه مسابقه پوستر به چاپ خواهد رسید.
- فراخوان اختصاصی این بخش از طریق سایت جشنواره به نشانی www.fitf.ir قابل دسترسی است.

شرایط عمومی
1- هر هنرمند صاحب اثری صرفاً می‌تواند متقاضی حضور در یکی از بخش‌های صحنه‌ای جشنواره باشد.
2- ستاد برگزاری جشنواره، نظر به مشکلات پیش‌بینی نشده درباره برنامه‌ریزی و تنظیم جدول اجراهای جشنواره صرفاً متعهد به هماهنگی حضور بازیگران مشترک نمایش‌های صحنه‌ای بخش مرور تئاتر ایران در سال 1393-1392 خواهد بود. از این‌رو، دبیرخانه جشنواره به هیچ عنوان تعهدی نسبت به هماهنگی حضور بازیگران مشترک در اجراهای متفاوت به جز موارد پیش گفته را نخواهد داشت.
3- ارائه اجازه‌نامه کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر برای ثبت اثر در تمامی بخش‌ها ضروری است.
4- تعیین زمان، مکان و تعداد اجرای نمایش‌ها بر عهده ستاد برگزاری جشنواره و بر اساس امکانات موجود خواهد بود.
5- اسکان و پذیرایی گروه‌های شهرستانی و خارجی پذیرفته شده بر عهده دبیرخانه جشنواره خواهد بود.
6- ستاد برگزاری جشنواره مسئولیتی در قبال ساخت و ساز دکور، دوخت لباس و چاپ تبلیغات نمایش‌ها نداشته و صرفاً خدمات معمول نصب دکور و آماده‌سازی صحنه را ارائه خواهد کرد.
7- مدارک، عکس، پوسترها، نمایشنامه‌ها و فیلم‌های ارسال شده (اعم از پذیرفته شده و پذیرفته نشده) مسترد نخواهد شد.
8- دبیرخانه جشنواره به تشخیص هیأت انتخاب هر بخش کمک هزینه گروه‌های راه‌یافته را با توجه به موارد ذیل مشخص می‌کند:
الف) نیازهای ضروری صحنه شامل دکور، لباس، موسیقی و ...
ب) تعداد عوامل اجرایی گروه به منظور تأمین نیازهای ایاب و ذهاب
ج) سطح کیفی و تعداد اجراها در جشنواره
9- شرکت‌کنندگان در بخش‌های مختلف جشنواره با ارسال اثر خود متعهد به پذیرش قوانین و سیاست‌گذاری‌های جشنواره هستند، عدم رعایت این قوانین، خصوصاً زمان‌بندی مصوب جشنواره، موجب حذف آثار خواهد شد.
10- چنانچه مواردی در این فراخوان درج نشده باشد موضوع از طریق استعلام علاقه‌مندان حضور در جشنواره و تصمیم ستاد برگزاری جشنواره اعلام و اجرا خواهد شد.

مدارک مورد نیاز جهت شرکت در جشنواره

الف)  مدارک عمومی برای همه بخش‌ها
1. فرم تکمیل شده تقاضای حضور
2. مجوز کتبی نویسنده، مترجم یا ناشر
3. چکیده سوابق هنری متقاضی در یک صفحه A4  تایپ شده
4. چکیده اثر در یک صفحه A4  تایپ شده
5. تصویر کارت ملی و یک قطعه عکس متقاضی

ب)  مدارک اختصاصی هر بخش
-  نسل نو ، تجربه‌های تازه
   الف) نمایشنامه
1. چهار نسخه نمایشنامه تایپ شده به همراه فایل آن در محیط  word و pdf  بر روی  CD
   ب) فیلم
2. چهار نسخه DVD  فیلم نمایش
3. یک CD  حاوی عکس‌های با کیفیت از نمایش

-  برگزیدگان تئاتر مناطق
1. یکCD  حاوی عکس‌های با کیفیت از اجرا
2. تأییدیه اجرای عمومی با قید تعداد اجرا و زمان و مکان آن

-  مرور تئاتر ایران
1. چهار نسخه DVD فیلم نمایش
2. یک نسخه CD حاوی عکس‌های با کیفیت از اجرا
3. تأییدیه اجرای عمومی با قید تعداد اجرا، سالن اجرا و زمان آن
4. معرفی نامه دبیر جشنواره برای آثار برگزیده جشنوارهها با قید برگزیده بودن اثر

-  تازه‌های تئاتر ایران
1. چهار نسخه نمایشنامه تایپ شده به همراه فایل آن در محیط  word و pdf  بر روی  CD

-  تئاتر خیابانی
   الف) قسمت میهمان (به جز برگزیدگان جشنواره تئاترخیابانی مریوان)
1. چهار نسخهDVD  فیلم نمایش
2. یک CD  حاوی عکس‌های با کیفیت از نمایش
3. تأییدیه سازمان برگزار کننده جشنواره مبنی بر برگزیده بودن اثر در جشنواره
   ب) قسمت مسابقه
1. چهار نسخه طرح مبسوط به همراه ایده اجرایی

- مسابقه نمایشنامه‌نویسی
1.سه نسخه نمایشنامه تایپ شده به همراه فایل آن در محیط  word و pdf  بر روی  CD

-  مسابقه عکس
1. فایل عکس‌ها (حداکثر 5 عکس)  با وضوح حداقل300dpi بر روی CD
2. عکس چاپ شده در ابعاد 20×30
3. درج نام اثر، نام نویسنده و  کارگردان، مکان و زمان اجرای آن بر روی بر چسب و در پشت عکس‌ها الزامی است

-  مسابقه پوستر
1. ارائه پوستر در ابعاد واقعی (حداکثر پنج اثر)
2. فایل پوستر با وضوح حداقل300dpi  در محیط TIFF بر روی CD

نشانی دبیرخانه: خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، جنب تالار وحدت، مرکز هنرهای نمایشی، دبیرخانه دائمی جشنواره‌ها.