پایگاه خبری تئاتر: بهروز محمودی بختیاری دبیر چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمایی با بیان اینکه رابطه سینما و پژوهش یک رابطه، بسیار استوار است، گفت: سینما علاوه بر یک هنر گروهی، یک صنعت سودآور نیز است و تمامی صنایع و فعالیتهای گروهی به شکل اجتنابناپذیری به پژوهش نیاز دارند.
وی ادامه داد: همیشه در انتهای فیلمهای بزرگ هالیوودی فهرست بلندی از پژوهشگران فیلم دیده میشود؛ از کسانی که برای طراحی صحنه و لباس فیلم پژوهش کردهاند، کسانی که برای فیلمنامه و داستان فیلم کار پژوهشی کردهاند تا کسانی که مشاوران نظامی، مذهبی، زبانی یا تاریخی فیلم بودهاند و گروهی هم پس از اتمام تولید فیلم برای بازاریابی و امکانسنجی موفقیت فیلم، پژوهشهای آیندهنگرانه و حرفهای انجام میشود. بنابراین میتوان گفت هم تولیدات سینمایی و هم فرایند تولیدات میتوانند موضوع پژوهش باشند تا فیلم برای منتقدان و تماشاگران جذاب باشد و گردش اقتصادی مطلوبی را به خود اختصاص دهد.
این استاد دانشگاه درباره اهمیت برگزاری جایزه پژوهش نیز گفت: از آنجایی که سینما در کشور ما به عنوان رشته دانشگاهی در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس میشود، فضایی لازم بود تا کسانی که در حوزه سینما پژوهش میکنند، مورد تشویق و توجه بیشتری قرار گیرند. جایزه سال پژوهش در سینما زمینهای را فراهم میکند تا کسانی که تحصیلکرده، سینما و پژوهشگر حوزههای مرتبط با سینما هستند، در یک جشنواره، پژوهشی، فضایی برای ارائه پژوهشهای خود داشته باشند و فعالیتشان تنها به دانشگاهها محدود نشود.
وی ادامه داد: امیدوارم که با استقبال پژوهشگران حوز، سینما (اعم از جوانان و پیشکسوتان)، به نوعی آشتی بین عرصه پژوهش و تولید در سینمای ایران برسیم. از آنجا که پژوهش یک فعالیت کاملاً نظاممند، روشدار و بر مبنای منابع، ماخذ و استدلالهای علمی به منظور پیدا کردن پاسخ پرسشها است، یقین داریم که حضور اندیشمندان حوزه سینما در این رویداد فرهنگی به اتفاقات خوبی منجر میشود.
بختیاری در پایان بیان کرد: از این رو از همه پژوهشگران حوزه سینما، برای حضور و نقش آفرینی جدی در چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران، دعوت به عمل میآید.
برای مشاهده دیگر اخبار سینما اینجا کلیک کنید