پایگاه خبری تئاتر: : جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» که پیش از این 4 دوره آن در شهر لاهیجان برگزار شده بود، پنجمین دوره خود را نیز با حضور گروهها و هنرمندان تئاتر خیابانی در شهر لاهیجان پشت سر گذاشت. مراسم این دوره از جشنواره «شهروند» متفاوتتر از دورههای گذشته بود که یکی از تفاوتها حضور بهرام ریحانی هنرمند جوان عرصه پانتومیم و اجرای قطعهای از نمایش «شادی حقیقی آرام و بیصداست» بود.
ریحانی که در مبارزه با بیماری سرطان و با وجود شرایط نامناسب جسمی، چندی پیش در حمایت از کودکان سرطانی نمایش «شادی حقیقی آرام و بیصداست» را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برده بود این بار در حمایت از نوجوانی 13 ساله به اجرای پانتومیم پرداخت.
وی که به سختی توانست بعد از اجرای پانتومیم خود پشت تریبون قرار بگیرد، خطاب به مدیران و مسئولان استان گیلان و حاضران در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان توضیح داد: با وجود شرایط نامناسبی که داشتم باز هم معجزهای برایم رخ داد تا بتوانم در میان شما به اجرای پانتومیم بپردازم. زمانی که در بیمارستان شیمیدرمانی میشدم با سینا علیزاده نوجوان 13 ساله لاهیجانی و پدر و مادرش آشنا شدم. مدام دغدغه این را داشتم که چگونه میتوانم به این نوجوان کمک کنم.
این هنرمند جوان و شناخته شده پانتومیم در حالی که با بغض صحبت میکرد، یادآور شد: زمانی که آقای حسین طاهری تماس گرفت و به خواهرم گفت که قادر هستم در جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان شرکت کنم، با جان و دل پذیرفتم. در آن لحظه باز هم به این موضوع فکر کردم که وقتی خدا بخواهد کاری انجام شود، به هر شکلی که شده این اتفاق میافتد.
ریحانی ضمن دعوت از پدر سینا علیزاده برای حضور روی سن سالن برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند»، تأکید کرد: این خانواده شریف از من نخواستند که برای کمک به آنها کاری انجام دهم ولی وظیفه خود میدانم اینجا و از شما مسئولان استان گیلان تقاضا کنم که معجزه بزرگی را رقم بزنید تا سال آینده سینا علیزاده در این سالن و در مراسم اختتامیه جشنواره ششم تئاتر خیابانی «شهروند» حضور داشته باشد. من هم قول میدهم به شرط سلامت با حضور بازیگران بینالمللی پانتومیم اثری را به صورت رایگان در این جشنواره اجرا کنم.
بعد از این سخنان بهرام ریحانی، حاضران در مراسم که تحت تأثیر نیز قرار گرفته بودند به تشویق او و پدر سینا علیزاده نوجوان 13 ساله لاهیجانی پرداختند. سپس استاندار گیلان 20 میلیون تومان، شهردار لاهیجان 10 میلیون تومان و شهردار آستانه اشرفیه نیز 2 میلیون تومان برای درمان این نوجوان مبتلا به سرطان خون اختصاص دادند. امام جمعه شهر لاهیجان نیز 500 هزار تومان بابت درمان این نوجوان بیمار تخصیص داد.
نکته قابل توجه در حمایت مدیران و مسئولان استان گیلان و شهر لاهیجان از سینا علیزاده این بود که مبلغ حمایتی اعلام شده در مراسم اختتامیه تنها پاسخگوی چند داروی مورد نیاز این نوجوان است چراکه هزینههای درمان این نوجوان 13 ساله که نیازمند پیوند مغز استخوان است بسیار بالاست. با این وجود هیچکدام از مدیران و مسئولان استان گیلان و شهر لاهیجان یا نهادها و سازمانهای مربوطه کل هزینههای درمانی این نوجوان لاهیجانی را متقبل نشدند.
در ادامه این مراسم برگزیدگان پنجمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان معرفی شدند که این بخش نیز در پایان مراسم حواشی متعددی داشت. هنرمندان تئاتر خیابانی شرکت کننده در این دوره از جشنواره بعد از پایان مراسم نسبت به نوع نگاه موجود از سوی مدیران تئاتری به تئاتر خیابانی انتقاد کردند.
این انتقادها از سوی هنرمندان حاضر در مراسم به حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی بودند. هنرمندان تئاتر خیابانی که از وضعیت نامناسب این بخش از تئاتر گله داشتند، در حالیکه که طاهری را احاطه کرده بودند از او خواستار رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت مدیریت دفتر تئاتر خیابانی ادارهکل هنرهای نمایشی و برنامه ریزیهای آن شدند.
این هنرمندان بر این باور بودند که نبود برنامه ریزی و مدیریت درست و مناسب از سوی دفتر تئاتر خیابانی و همچنین مدیرکل هنرهای نمایشی باعث شده تا هنرمندان تئاتر خیابانی کشور سرخورده و بیانگیزه شوند. این انتقادها به نحوه داوری و همچنین جوایز در نظر گرفته شده نیز بودند و این وضعیت باعث شد تا حسین طاهری با وجود پایان مراسم اختتامیه دقایقی را در بین هنرمندان معترض تئاتر خیابانی به سیاستها و برنامه ریزیهای ادارهکل هنرهای نمایشی، سپری کند.