پایگاه خبری تئاتر: آغازگر مطالب این شماره، بخش سینمای ایران است که در آن به نقد و بررسی فیلمنامه فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی (۱۳۹۸) پرداخته شده است.
بر اساس این خبر، در صفحات کشمکش ابتدا طرح مفصل سریال قورباغه آمده و در ادامه این سریال از منظر مسیر رسیدن از ایده به داستان و ویژگیهای متفاوت فیلمنامۀ آن مورد تحلیل قرار گرفته است.
در بخش ایجاز شماره ۲۲۰ فیلمنگار، فیلمنامۀ کوتاه دو آل پا و گفتوگوی محمدرضا نعمتی با محمدرضا مرادی نویسنده و کارگردان این اثر منتشر شده است.
پرونده نویسندگان بزرگ تاریخ سینما به ژان کلود کریر (نویسنده و بازیگر فرانسوی ۱۹۳۱ تا ۲۰۲۱) اختصاص دارد که چند ماه قبل در گذشت. آنچه ژان کلود کریر به هنر فیلمنامه نویسی افزود، تأثیر او در تبلور نبوغ تعدادی از کارگردانان بزرگ تاریخ سینما و چند یادداشت و گفت و گو با این نویسنده شهیر، مقالههای این بخش را تشکیل میدهد.
در بخش سینمای جهان، سیناپس فیلمهای یهودا و مسیح سیاه، حفاری و رفقای عزیز و در ادامه نقدهایی را که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته یا ترجمه کردهاند، میخوانیم. پرونده فیلمسازان شاخص ژانر به فریتس لانگ Fritz Lang از مهمترین فیلمسازان آلمانی (۱۸۹۰ تا ۱۹۷۶) اختصاص دارد و شامل چند یادداشت خواندنی است.
فیلمنامه کامل این شماره به دکتر ژیواگو (محصول ۱۹۶۵ انگلیس و ایتالیا) نوشته رابرت بولت Robert Oxton Bolt اختصاص دارد که احمد فاضلی شوشی آن را به فارسی برگردانده است. یادداشت مترجم، سکانس طلایی فیلمنامه و یک نقد درباره این اثر، پایان بخش مطالب این شماره است.
فیلمنگار به صاحب امتیازی سازمان سینمایی و با حمایت بنیاد سینمایی فارابی منتشر میشود و نصرتالله تابش مدیر مسئول و سردبیر و میثم محمدی دبیر تحریریه فیلمنگار هستند. آخرین مجلد مکتوب این ماهنامه تخصصی فیلمنامهنویسی بهمن سال ۹٨ شماره ۲۰۰ و ۲۰۱ منتشر شد و از شماره ۲۰۲ و ۲۰۳ (نیمه اسفند ۹٨) به بعد، شرایط خرید نسخه دیجیتال در سایت فیلمنگار فراهم شد. سایت ماهنامه تخصصی فیلمنامهنویسی فیلمنگار نیز در نوزدهمین سال انتشار (مرداد ۱۳۹۹) برای استفاده فیلمنامهنویسان و علاقهمندان به فیلمنامهنویسی آغاز به کار کرد.
در سایت این مجله تخصصی، اخبار مربوط به فیلمنامه (در سطح ایران و جهان)، معرفی فیلمهای روز ایران و جهان، نقدهایی پیرامون فیلمنامه فیلمهای ایرانی و برخی فیلمهای خارجی، مقالاتی پیرامون فیلمنامهنویسی، ترجمه برخی مقالات سینمایی معتبر پیرامون فیلمنامه و فیلمنامهنویسی و ... قابل دسترسی است.
علاقمندان جهت تهیه این شماره و استفاده از مطالب شمارههای قبلی میتوانند به سایت فیلمنگار مراجعه کنند.