پایگاه خبری تئاتر: طبیعی است که با تعویض دولتها و روی کار آمدن دولت جدید وزرا تغییر پیدا کنند. این تغییر وزرا در اکثر مواقع با تغییر معاونان و مدیران زیرمجموعه هر کدام از وزارتخانهها همراه است تا سیاستگذاری و برنامهریزی مدنظر هر دولت در ساختارهای مدیریتی زیرمجموعه خود اجرا شود.
روز سوم شهریور ۱۴۰۰ بعد از تغییر دولت و روی کار آمدن دولت سیزدهم، محمد مهدی اسماعیلی که از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده بود با گرفتن رأی اعتماد از نمایندگان خانه ملت به عنوان چهاردهمین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد.
با روی کار آمدن محمدمهدی اسماعیلی انتظار این میرفت که تغییر در معاونتهای زیرمجموعه اعم از معاونت فرهنگی، سازمان سینمایی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم ایجاد شود.
با گذشت کمتر از یک ماه و در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاسر احمدوند را به عنوان معاون فرهنگی خود منصوب کرد.
در آن مقطع زمانی صحبتها بر سر انتخاب و حضور محمدحسین نیرومند به عنوان معاون هنری وزیر ارشاد دولت سیزدهم بود اما این امر رخ نداد و نیرومند در معاونت هنری وزارت ارشاد حضور پیدا نکرد.
با گذشت یک ماه از حضور وزیر جدید فرهنگ و ارشاد و در حالی که مشخص بود سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم دیگر در مسند خود حضور نخواهد داشت و معاونت هنری وزارت ارشاد را به قصد فرهنگستان زبان و ادب ترک خواهد کرد، وزیر فرهنگ و ارشاد روز سوم مهر ۱۴۰۰ محمود شالویی را که پیش از آن به عنوان مشاور خود و مدیرکل حوزه وزارتی منصوب کرده بود، به عنوان «سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» معرفی کرد.
معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از معاونتهای مهم در بدنه وزارت ارشاد است که حوزههای هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی، کارگروه ساماندهی مد و لباس و دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری تحت پوشش خود دارد. از این رو مدیریت و برنامهریزی برای ۳ حوزه مهم هنری یعنی تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی بر عهده معاونت هنری و در ذیل آن مدیران مربوطه است.
وقتی سیاستهای کاری دولت تغییر میکند هنرمندان در انتظار مشخص شدن ساختار مدیریت و سیاستگذاری دولت جدید هستند تا بتوانند بر اساس آن تصمیم و برنامهریزی لازم برای فعالیتهای خود را انجام دهند.
به طور حتم سرپرست معاونت هنری دست به تغییر مدیران کل زیرمجموعه این معاونت نمیزند زیرا حق هر معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که بر اساس سیاست و برنامه خود مدیران زیرمجموعهاش را انتخاب و معرفی کند.
روز ۱۹ مهر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بنا به پیشنهاد معاون فرهنگی خود، محمد اله یاری فومنی را به عنوان مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی معاونت فرهنگی منصوب کرد. این انتصاب در حالی رخ داد که اله یاری به عنوان مدیر دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد حضور داشته و با این انتصاب، به عنوان سرپرست دفتر موسیقی معاونت هنری نیز حضور دارد.
در حال حاضر علاوه بر اینکه مشخص نیست چه مدیری قرار است به عنوان معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم منصوب شود، مشخص نیست که مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیرکل هنرهای تجسمی تغییر خواهند کرد یا در دولت سیزدهم نیز در این مسند باقی میمانند؛ همچنین مشخص نیست که دفتر موسیقی معاونت هنری تا چه زمانی با سرپرست به کار خود ادامه خواهد داد.
به طور حتم با این روند، بلاتکلیفی در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین زیرمجموعههای معاونت بیش از پیش خواهد شد و در این شرایط هم هنرمندان و فعالان این حوزهها نمیدانند که قرار است دولت سیزدهم چه سیاست و برنامهای را برای این حوزههای مهم هنری در نظر بگیرد.
این در حالی است که محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز ۷ مهر ۱۴۰۰ محمد خزاعی را به عنوان رئیس جدید سازمان سینمایی وزارت ارشاد منصوب کرد و هنرمندان و فعالان سینما طی یک ماه گذشته با نوع سیاستگذاری و روند برنامهریزی در دوره جدید مدیریت سازمان سینمایی آشنا شدهاند اما هنرمندان تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی در شرایطی مبهم به سر میبرند و میدانند تا زمانی که تصمیمگیری قطعی درباره معاون هنری وزیر ارشاد انجام نشود مشخص نخواهد شد که چه تغییراتی در حوزههای تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی رخ خواهد داد.
منبع: خبرگزاری مهر
نویسنده: فریبرز دارایی