پویا شش پری کارگردان «شاهزاده خانم و کلاغ های تاج طلا» با اشاره به ویژگی‌های نمایش از افت قابل ملاحظه تعداد تماشاگران با توجه به شرایط امروز جامعه گلایه کرد.

چارسو پرس: پویا شش پری نویسنده و کارگردان نمایش «شاهزاده خانم و کلاغ‌های تاج طلا» که به تازگی در تالار هنر روی صحنه رفته است درباره شرایط تبلیغ برای نمایش گفت: متأسفانه برای تبلیغات نمایش با مشکلات زیادی روبرو هستیم چون از چند سال قبل به این طرف مخاطبان عادت داشتند که در فضای مجازی تئاترها را دنبال کنند اما با شرایط پیش آمده، بازخوردی که ما قبلاً نسبت به آثارمان در فضای مجازی داشتیم خیلی کمتر از گذشته شده است. بنابراین در این شرایط اجرا رفتن به ضررمان است و دچار افت تماشاگر شده‌ایم.

وی ادامه داد: من با سیاست کاری ندارم اما یکی از شروطم برای اجرای نمایش در این شرایط، حفظ امنیت تماشاگرانم که کودک و نوجوان هستند و عوامل نمایش بود. از این رو تصمیم گرفتیم اجرا را عقب تر بیندازیم تا خیابان‌ها از روزهای التهاب فاصله گرفته باشد و فضای امنیتی کمتر در خیابان‌ها باشد چون دیدن چنین صحنه‌هایی بر روحیه بچه‌ها تأثیر زیادی می‌گذارد. شاید من از ته دل راضی به اجرای نمایش نباشم اما به دلیل اینکه نمایش بازبینی رفته بود و در نوبت اجرا قرار داشت به نوعی مجبور به اجرا شدیم. چون بعد از ۶ ماه تمرین کردن به ما گفته شد اگر اجرا نروید، نوبت اجرایتان از بین می‌رود و بعد از عادی شدن شرایط گروه‌های دیگری جایگزین‌تان می‌شوند و هیچ قولی هم بابت پرداخت کمک هزینه به ما نمی‌دهند در حالی که نمایش من یک اثر زنده عروسکی است و حدود ۱۲ عروسک در کار داریم که ساخت هر کدام هزینه‌های زیادی برده است و از طرف دیگر نزدیک به ۳۰ دست لباس قبل از بازبینی دوخته و آماده شده است که آن را هم در کنار هزینه‌های تمرین و رفت و آمد، باید در نظر گرفت.

شش پری با اشاره به اینکه دغدغه او و گروهش مالی نیست، عنوان کرد: اگر همه این مسائل را هم در نظر نگیریم، تئاتر به مخاطب زنده است پس وقتی مخاطبی در کار نباشد اجرای نمایش هم بی معنی و خالی از شور و اشتیاق خواهد بود. اگر تئاتری‌ها می‌خواستند پولدار شوند، شغل دیگری را برای گذران زندگی انتخاب می‌کردند چون همه تئاتری‌ها مخصوصاً هنرمندانی که تئاتر کودک و نوجوان کار می‌کنند تنها برای حال خوب و حس و حالی جذابی که تئاتر برایشان به ارمغان می‌آورد، به فعالیتشان ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه نمایش در نوبت صبح میزبان مهدکودک‌ها و مدارس است، بیان کرد: من از سال ۹۵ که مستقلاً کار کودک می‌کنم، تعدادی از مدارس و مهدکودک‌ها با گروه تئاتر ما آشنا شده‌اند و اگر در هر نقطه از شهر اجرا داشته باشم به دیدن کارمان می‌نشینند اما این روزها حضور همین مراکز آموزشی هم دچار افت شده است چون آموزش و پرورش در خیلی از مناطق به دانش آموزان اجازه خروج گروهی را نمی‌دهد که همین مساله باعث شده تنها هفته‌ای یک سانس از اجرای صبح ما با ظرفیت کامل باشد. در نوبت عصر هم در روزهای اول هفته متأسفانه تعداد عوامل نمایش از تعداد مخاطبان بیشتر است اما در اواخر هفته وضعیت بهتر می‌شود و واقعاً نمی دانم چرا باید در چنین شرایطی اجرا برویم. امیدوارم تمهیداتی اندیشیده شود که حداقل روزهای آخر هفته اجرا برویم که وضعیت استقبال از نمایش بهتر است.

این هنرمند تئاتر کودک و نوجوان درباره ویژگی‌های نمایش توضیح داد: «شاهزاده خانم و کلاغ‌های تاج طلا» نمایشی ویژه کودکان و نوجوانان است و به صورت زنده عروسکی اجرا می‌شود و عروسک‌ها با ماسک‌های خیلی بزرگ حیوانات جنگل را تشکیل می‌دهند. حتی از عروسک بونراکو نیز در نمایش استفاده شده و هرکدام از بازیگرها هم دو سه نقش را ایفا می‌کنند.

وی در پایان درباره شکل گیری داستان نمایش نیز یادآور شد: زمانی که نوجوان بودم در کتابخانه مدرسه مجموعه داستانی را که شامل افسانه‌های اروپایی بود، خواندم که یکی از داستان‌های این کتاب، قصه جادوگری بود که برای تصاحب قدرت، پسرهای پادشاه را تبدیل به کلاغ می‌کرد. خط اصلی این قصه از همان زمان در ذهن من ماند و سال ۹۶ شروع به نوشتن نمایشنامه کردم که البته شخصیت‌ها و داستان‌های دیگری را نیز به قصه افزودم.

در خلاصه نمایش «شاهزاده خانم و کلاغ‌های تاج طلا» آمده است: «شاهزاده خانمی به نام ویشا بعد از سال‌ها متوجه می‌شود جادوگری برای اینکه صاحب تاج و تخت و مال و منال پادشاه شود برادرانش را جادو کرده و تبدیل به کلاغ کرده است. حالا ویشا برای پیدا کردن‌شان تلاش می‌کند. او به بازارچه شهر رفته و با مردم هم کلام می‌شود، از آنجا نشانه‌ای پیدا می‌کند و به سمت جنگل می‌رود و با حیوانات جنگل صحبت می‌کند. آنها ویشا را به خانه پیرزن مهربان که مانند فرشته است، می‌رسانند و در پایان ویشا با کمک ابر و باد برادرانش را پیدا کرده و به قصر بازمی‌گرداند.

عوامل این اثر نمایشی عبارتند از نویسنده و کارگردان: پویا شش پری، دستیار و برنامه ریز: یکتا مقدس فر، طراح عروسک و دکور: علیرضا حسین‌پور، آهنگساز: فرید نوایی، طراح لباس: سمیرا شش پری، طراح نور: کیوان ضیاپور، طراح پوستر: ندا حیدری، عکاس: علی زنجانی، بازیگران و عروسک گردانان: سمیه بیگی، المیرا پارسا، سعید قره داغلی، نساء جبین‌پور، حانیه رهگذر، ماهی طاهری، نیما محمودی، مهتاب فرهپور، عرفان امین، عرفان قهرمانی، مهران ولی زاده، پویا شش پری و مهدی رمضان زاده.


منبع: خبرگزاری مهر