چارسو پرس: رضا غیور با نمایش «استعدادهای تب» (thebes got talent) در بخش نسل نو جشنواره امسال حضور دارد. او در باره داستان این اثر توضیح داد: «نمایش «استعدادهای تب»، روایت بخش پایانی داستان ادیپ شهریار در فضای امروزی است. دختران ادیپ بزرگ شدهاند و حکومت همچنان در دست پدر نابینای آنهاست. به همین دلیل او پیشنهاد میدهد تا یک چشم از هر دخترش بگیرند و به او بدهند تا بیناییاش را به دست آورد. این بینایی آغاز اتفاقات این نمایش است.»
غیور در باره رویکرد متفاوتش به این تراژدی یونان باستان گفت: «به نمایشهای کلاسیک علاقه خاصی دارم و احساس میکنم این آثار قابلیت به روز شدن دارند. نمایشنامه «ادیپ» یکی از متنهای کلاسیک مورد علاقه من است که همیشه دوست داشتم روی آن کار کنم. همیشه به این فکر میکردم که اگر این شخصیت بیناییاش را بهدست آورد، چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؛ شاید بتواند دنیا را به دلیل زندگی در تاریکی که پشت سر گذاشته، زیباتر ببیند. شروع به نوشتن طرح کردم و کم کم داستان به این سمت رفت. در ابتدا نام نمایش «ادیپ» بود، اما به دلیل اینکه نقطه اوج نمایش در زمان برگزاری مسابقات میگذرد، نام آن را «thebes got talent» گذاشتم.»
این کارگردان جوان با بیان اینکه نمایش «استعدادهای تب» به صورت تجربی شکل گرفته است، توضیح داد: «به صورت تجربی تمرین کردیم و روی اتودهای اعضای گروه و خلاقیت آنها تاکید داشتیم. حتی بسیاری از دیالوگها توسط بچهها بیان شد که در نگارش نهایی کار آمد. در واقع بخشی از کار مشخص نبود و ما باید در تمرینات به آن میرسیدیم.»
او در توضیح دیگر ویژگیهای این نمایش گفت: «دکور کار مینیمال است و در اجرا از جلوههای بصری هم بهره بردیم. در واقع این نمایش دیالوگ محور نیست و بیشتر روی تصاویر تاکید میشود. این کار دو بخش دارد؛ در زمان نابینایی ادیپ، فضای ساکنی حاکم و از میزانسن کمی برخوردار است، در بخش دوم که ادیپ بیناییاش را مییابد و مسابقاتی را برگزار میکند، نمایش حال و هوایی متفاوت دارد.»
رضا غیور در مورد بخش نسل نو جشنواره تئاتر فجر و اهمیت آن هم اظهار کرد: «نسل نو بخش مهمی از جشنواره فجر است که میتواند به جریان عمومی تئاتر کشور هم کمک کند، چرا که هنرمندان جوان و تازه نفس این بخش بعد از مدتی به فضای حرفهای هنرهای نمایشی اضافه خواهند شد. تنها ذکر این نکته را ضروری میدانم که بازبینها و داوران این بخش باید با دنیای نسل جوان امروز آشنا باشند تا بتوانند ایدههای آنان را بهتر درک و برای ورود به دنیای حرفهای معرفی کنند.»
خسرو پسیانی، سیاوش میری، دنیا نثر، مهسا طهماسبی، امیر زمانیفرد و الهام آهویی در این نمایش بازی میکنند. همچنین آرکیدو دارش (موسیقی) و حسنیه زاهدی (دستیار کارگردان) دیگر عوامل اجرایی این نمایشاند.
سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری اردشیر صالحپور از اول تا دوازدهم بهمنماه برگزار میشود