چارسو پرس: پیشتر این الزام برای پخش زنده مسابقات جامجهانی قطر مطرح بود که استفاده از فریم شبکه سه سیما، برای پلتفرمها اجبار باشد اما حالا ظاهرا چنین الزامی برداشته شده است و رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، در صورت به دست آوردن حق پخش مسابقات فوتبال، میتوانند آنها را مستقل روی آنتن ببرند.
در همین راستا، به تازگی برخی پلتفرمها به پخش زنده فوتبالهای خارجی، بیرون از برنامههای صداوسیما اقدام میکنند و آنطور که مسلم است الزام و قاعده پخش قاب اختصاصی (iframe) شبکههای سه و ورزش همراه با تبلیغاتی که در این شبکهها زیرنویس میشد، صرفا برای جام جهانی ۲۰۲۲ مصوب شده بود. این الزام موقت، بایدهایی از پیش تعیینشده را موجب میشد که بسیاری از صاحبان پخشکننده در فضای مجازی را از تولید ویژهبرنامه برای جامجهانی منصرف کرد.
اما درخصوص مسابقات داخلی باید گفت، پخش مسابقات فوتبال در شبکه نمایش خانگی و همچنین شبکههای اینترنتی موضوعی است که اخیرا از سوی فدراسیون فوتبال هم مطرح شده است.
در پی مناقشات دنبالهداری که از سالهای دور مابین فدراسیون فوتبال و صداوسیما بر سر حق پخش وجود داشته، اخیرا یکی از بحثها از سوی فدراسیون فوتبال حق پخش تلویزیونی بوده که عنوان شده یکی از منابع درآمد کلیدی در فوتبال است و برای احقاق این حق به دنبال مکاتبات و رایزنیها هستند.
فدراسیون فوتبال در این میان، پخش بازیها از طریق شبکه نمایش خانگی را یک راهکار عنوان کرده و گفته است در پخش از طریق اینترنت باید طبق آییننامه مالی فدراسیون رفتار شود و با مجموعه و شرکتی که بتواند همکاریاش را با فدراسیون و باشگاه روشن کند، صحبت و مذاکره شود.
در همین راستا، محسن خلعتبری ـ معاون تنظیم بازار و توسعه کسبوکار ساترا ـ به ایسنا گفته بود: قبلاً اینگونه نبوده که پلتفرمها به صورت مجزا دوربین در زمین بازی داشته باشند و مسابقه را زنده پخش کنند اما ممکن است بشود همکاریهای جدیدی میان پلتفرمها و سازمان صداوسیما طراحی کرد.
لازم به ذکر است درخصوص امکان پوشش مستقل مسابقات داخلی توسط پلتفرمها هنوز قانونی اعلام رسمی نشده است اما در صورت تحقق این امر، میتوان به راهکاری جدید جهت مناقشه بر سر حق پخش مسابقات فوتبال رسید.
///.