چارسو پرس: مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ایران در گفتوگو با ستاد خبری و اطلاعرسانی جشنواره ملی اتودهای نمایشی بوکان، در خصوص نحوه میزبانی و برگزاری این جشنواره سراسری گفت: به همه دستاندرکاران، دومین جشنواره ملی اتودهای نمایشی، سلام و دست مریزاد و خسته نباشید میگویم، آفرین، خوشحالم که در این سرزمین زندگی میکنم، خوشحالم که در کنار مردمان عزیز، کُردهای قهرمان و پهلوان در دومین جشنواره اتودهای نمایشی ایران، کنارشان هستم. این جشنواره به حمدالله روز آغازین خودش را دارد سپری میکند، ۱۲ نمایش در حال اجراست که من فکر میکنم تا همین اکنون که دارم با شما صحبت میکنم، تعداد ۹ نمایش را دیدم و فکر کنم سه نمایش دیگر مانده که به اتمام برسد و ارزیابی من از این نمایشهای اجرا شده، بسیار خوب است.
«کاظم نظری» مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی افزود: حضورهنرمندان خانم در این جشنواره بسیار خوب به چشم میآید و هنرنمایی بسیار ارزندهای دارند. خیلی اصولی عمل میکنند و موقعیتهای نمایشی خوبی را خلق کردهاند. به هر حال این اتودهای نمایشی به نوعی استعدادهای ناب این کشور را در یک شهر مرزی نمایان کرده و خودش را بروز میدهد و به عقیده من بسیار عالی است. باید این جشنوارهها به این شکل تقویت شوند و در کنارش هم مسائل آموزشی فراهم بشود تا جوانان کشور ما با اینگونه نمایشهای کوتاه که میتواند موقعیتهای خیلی خوبی را در یک مقطع زمانی اندک فراهم و بیان کند و با یک شرایط خلاقانه بروز پیدا نماید و ما در شکل عینیاش در صحنه تئاتر بتوانیم آن حض لازمه را ببریم و در کنارش کاتارسیس و آن تزکیهای که باید فراهم بشود تا روایت و تأثیرگذاریاش روی مخاطب ایجاد بشود که قطع به یقین برای بنده که به عنوان یک مخاطب در مقابل این نوع نمایشها قرار گرفتم، ایجاد شد.
جشنواره اتودهای نمایشی بوکان ثبت ملی شده و توانسته جایگاه خودش را پیدا کند
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: خوشبختانه این جشنواره ثبت ملی شده و به هرحال حضور ما هم در اینجا نشانگر این است که این جشنواره توانسته است، جایگاه خودش را پیدا کند و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به اینجا بکشاند. این مهم، مستلزم این نکته است که دستاندکاران جشنواره برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد هنری برای سومین سال خودش با برنامهریزی مدون و دقیق پیش بروند. اگرچه معمولاً، متأسفانه در بعضی از فستیوالها کارهای اجرایی را فقط میگذاریم برای زمانهای نزدیک ایام برگزاری جشنواره مدیریت کنیم. به عقیده من از روز سومی که این جشنواره به پایان میرسد، تازه آغاز دوره سوم جشنواره است؛ باید خروجیهای این جشنواره به استانها داده بشود و من از شما میخواهم که دبیرخانه این جشنواره فعالانه به کار خودش ادامه بدهد و با مسئولان استان آذربایجان غربی در ارتباط باشد و گزارش عملکرد این جشنواره به مدیران ارشد استان و مدیرکل محترم آقای دکتر نوروزی ارائه شود که جایشان خالی است و به هر حال قطع به یقین هم مشغول فعالیتهای دیگری در استان هستند.
«کاظم نظری» در مورد ضرورت و اهمیت اجرای این نوع نمایشها در شهرهای مرزی گفت: به نظرم این کار باید تداوم داشته باشد، بحمدالله این ظرفیت در این استان و به ویژه در شهرستان بوکان وجود دارد. هنرمندان خیلی خوب و جوانان برومندی که میبینم، چه قدر تلاش میکنند، برای این که گروهها به بهترین شکل نمایشهای خودشان را به اجرا بگذارند، من را به آینده امیدوار میکند و امیدوارم که این جشنواره تداوم داشته باشد. به هر حال، این جشنواره دومین دوره خودش را میگذراند و باید به بلوغ لازم برسد و ما شاهد اجرای بهترین کارهای خوب کشورمان باشیم تا از این طریق استعدادهای خوب تئاتری را برای کارهای بزرگتر، کارهای مؤثر و اثرگذار در آینده پیدا بکنیم.
شاهد هنرنمایی خلاق بازیگران در این جشنواره ملی هستیم که با کیفیت خوبی برگزار میشود
نظری در خصوص نمایشهای اجرا شده در این جشنواره گفت: امیدوارم برگزاری جشنواره اتودهای نمایشی بوکان، تداوم پیدا کند و ما شاهد شکوفایی بیشتر این جشنواره باشیم. این جشنواره ظرفیت بسیار خوبی دارد. من تاکنون این ۹ اثری را دیدم که از استانهای مختلف همچون؛ مشهد تا کرمانشاه و شهرهای دیگر نیز در اینجا حضور دارند و آثاری که در روز اول، اجرا شدهاند، به شخصه شاهد هنرنمایی خلاقانه بازیگران تئاتر کشورم هستم که این جشنواره در سطح ملی و با کیفیت خوبی برگزار میشود. امیدوارم در انتشار و انعکاس اخبار جشنواره در سطح کشور فعالانه کار شود و ما شاهد تعالی این جشنواره باشیم. چون جشنوارهها، درست است که یک جشن میباشند، اما در کنارش تولید کار هنری است که این تولیدات نمایشی میتواند به آینده تئاتر و تولیدات بیشتر هنری کمک کند و مردم هم با این نمایشهای کوتاه میتوانند، آشنا بشوند.
نمایش کوتاه، تولید محتوا برای پلتفرمها تأمین کرده و به گردش چرخ اقتصاد تئاتر میانجامد
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در مورد اهمیت و جایگاه نمایشهای کوتاه در هنر امروزی جهان گفت: اکنون حرکت دنیا به همین سمت است. شما سریالهای کرهای و سریالهای خارجی را هم نگاه بکنید، میبینید که در بین ۱۵ تا ۲۰ قسمت یک سریال، فیلمهای کوتاه را به صورت وبسری تولید میکنند که مردم در فضای مجازی میتوانند دنبال کنند. این نوع برنامهها میتوانند در آینده برای تولیدات محتوای فضای مجازی ما مورد استفاده قرار بگیرد. اگر هنرمندان توجه داشته باشند، میتوانند از پلتفرمهایی که نمایش را دنبال میکنند، خوراک تولید محتوای خوبی را از همین نوع نمایشها تأمین کرده و گردش چرخ اقتصاد تئاتر هم از این طریق شکل میگیرد و این جشنواره میتواند این موارد مهم را آموزش بدهد. من تقاضا میکنم دبیرخانه جشنواره حتما اهمیت موضوعات برندسازی و اقتصاد هنر را برای گروههای نمایشی در اولویتبندی قرار بدهد، وقتی من این نمایشها را میدیدم، میگفتم چه قدر خوب میشود که ما در فضای مجازی و هنگامی که مردم در یک مقطع زمانی کوتاه، چه در مترو، اتوبوس و یا در تاکسی هستند و یا حتی در یک کافه نشستهاند، یک موقعیت نمایشی را دوست دارند ببینند، این نوع نمایشهای کوتاه و اتودهای نمایشی برایشان بسیار جذاب خواهد بود، همچنان که برای من هم اجراهای جشنواره خیلی جذاب بود و ویژگیهای خاص خودش را داشت.
«کاظم نظری» مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ایران در پایان این گفتوگو تأکید کرد: امیدوارم ترویج و گسترش آموزشهای این گونه نمایشی که یک ژانر مهم و تأثیرگذار است، بتواند در کنار نمایشهای فاخر و نمایشهای بزرگ، جای خودش را پیدا کند و برای همه دستاندرکاران و همه عزیزانی که جشنواره ملی اتودهای نمایشی بوکان را حمایت کردند و از دبیر محترمی که جوان هست و تمام جوانان خوب بوکان را دور هم جمع کرده است تا یک جشنواره خوب را در سطح ملی برگزار کنند، به نوبه خودم تشکر میکنم و برایشان آرزوی سلامتی، توفیق و موفقیت دارم.