چارسو پرس: طی روزهای اخیر بیش از ۱۰ آلبوم موسیقی که بیشتر آنها در حوزه موسیقی ایرانی هستند، روانه بازار شدهاند. در چند ماه گذشته هم آلبومهای دیگری از جمله «زنگ خاطره»، «سهگاهِ هادی فیض آبادی»، «فرزانهای در تنهایی خالصش آسوده است» و ... منتشر شده بودند.
در ادامه میتوانید با خواندن این گزارش از تازهترین تولیدات موسیقایی کشور در قالب آلبوم با خبر شوید.
Music Collection ۱
آلبوم «Music Collection ۱» اثری از فرزاد سعادت است.
این آلبوم شامل ۱۹ قطعه موسیقی از جمله «جاده»، «شروع وحشی»، «شروع دوباره»، «حرکت»، «دوباره»، «سرعت»، «شب»، «مرموز»، «راه»، «صدای تو»، «خشم»، «رقص»، «گیتار من»، «کریستال»، «جهنم»، «سریع»، «تاریکی»، «حباب» و «آخر» میشود.
Music Collection ۲
آلبوم «Music Collection ۲» نیز توسط فرزاد سعادت منتشر شده است.
این اثر شامل ۲۰ قطعه موسیقی از جمله «پیروزی»، «جشن»، «خلیج»، «غار»، «کنسرت»، «ربات»، «صبح»، «جنگنده»، «وارونگی»، «ریتم»، «فریاد»، «فصل تازه»، «سکوت»، «هلکوپتر»، «ناو»، «امروز»، «فردا»، «ریتمیک»، «نشاط» و «زیبایی» است.
زنبورک
آلبوم «زنبورک» اثری از سروش حاتمیآذر با همکاری گروه موسیقی «زنبورک» و با صدای امیر سهیلی است. همچنین خوانندگان کودک این اثر شیدا محمودی، آیدین حاتمیآذر و رها بهبودی هستند.
سرپرست گویندگان قصه جیرجیرک نیز، هومن خیاط است.
خالق آلبوم «زنبورک» درباره آن گفته است: «حاصل سالها پژوهش و جستوجو در راستای تولید و اجرای «موسیقی ایرانی برای کودکان ایرانی» است. امروز به یقین میتوانم بگویم که انگیزه اصلی این امر، ریشه در دوران کودکیام دارد. آن منِ کودک، همراه با آوازها، لالاییها، کتابخوانیها و قصههای مادرم، همچون پرندهای کوچک به پرواز خیال و واقعیت در میآمدم و پدرم با درهم آمیزی آنها با طرح و رنگ و تصویر و عکس و سینما و موسیقی و انیمیشن و نقاشیهایش به تکتک تصاویر خیالانگیرم جان میبخشید.
بدیهی است اگر نبود این همه کِشش و کوشش آن دو، چنین بذری در جانم سبز نمیشد.
خوب به یاد دارم که از سال ۱۳۷۳ وقتی به عنوان معلم هنر کودکان مشغول به کار شدم، تنها سرمایهام همین جوشش و عشقی بود که مادر و پدر در من نهادینه کردند.
حال پس از ۲۹ سال پژوهش و تولید در عرصه هنر و شعر کودک، ساخت ملودی، نوازندگی انواع سازها، تنظیم قطعات موسیقی، اجرای کنسرت برای کودکان، ثبت و ضبط آثار موسیقی، یکیک قطعات این مجموعه با حساسیت ویژهای انجامشده است تا از این گذر، هم در روح و جان کودک تاثیر بگذارد، هم به موسیقی ملی و ایرانی در این عرصه پیشنهادهایی داده باشم و هم مقبول اهل موسیقی، والدین و کودکان سرزمینم باشد.
با احترام
به قامت بلند این مرز و بوم و به اساتید، پیشکسوتان و هنرمندان عرصهی کودک، این مجموعه را به همهی کودکان سرزمینم ایران، تقدیم میکنم.
سروش حاتمی آذر»
این آلبوم شامل ۱۳ قطعه از جمله؛ «زنبورک»، «خانواده»، «پل عابر»، «ورزش»، «خورشید خانم»، «قصه جیرجیرک»، «بادبادک»، «معلم»، «سمنو»، «انار»، «کنار دریا»، «چراغ بهاری» و «انار، بیکلام» است.
سرگشته
آلبوم «سرگشته» اثری از پیمان اسحاقی و اسماعیل طاوسیان است؛ این آلبوم در سبک تلفیقی و شامل هفت قطعه موسیقی است. قطعات این آلبوم شامل «سرآغاز»، «سرگشته»، «گمگشته»، «رها»، «ترنم یاد»، «آرزو گم کرده» و «ورطه خیال» است.
چه مه را، Çemerê
«چه مه را»، آلبومی شامل ۱۲ قطعه بر اساسِ ماههای سال،۷ دستگاه و ۵ آوازِ موسیقی کلاسیک ایران است. در این آلبوم از سازهای سهتار، بمتار، شورانگیز و تار استفاده شده است. آلبوم «چه مه را» توسط صائب کاکاوند ساخته و اجرا شدده است.
قطعات فصل بهار با سهتار، فصل تابستان با بمتار، فصل پاییز با شورانگیز و زمستان با تار ساخته شدهاند. این آلبوم شامل قطعاتی از جمله؛ «فروردین»، «اردیبهشت»، «خرداد»، «تیر»، «مرداد»، «شهریور»، «مهر»، «آبان»، «آذر»، «دی»، «بهمن» و «اسفند» است.
رمز و راز ساز
آلبوم «رمز و راز ساز» اثری از جهانشاه برومند و پویان آزاده است.
در توضیحات آلبوم «رمز و راز ساز»، آورده شده است: «در این آلبوم گفتوگویی بیـن دو ساز، از دو نسل متفاوت را شـاهد هستیم. قطعات از نغمههایی انتخـاب شدهاند کـه نسخه با کلامشان، شهرتی دست کم بیش از پنجاه سال را دارند. اجراهای حاضر، کپی برابر اصل قدیمی نیستند؛ اما در آنها دخل و تصرف هم به آن اندازه نشده که شـونده نتواند آنها را بشناسد. اجراها براساس حافظـه و قریحه و مهارتهای نوازندگی هستند نه بر اساس نت نویسی و تمرینهای مداوم و اجرای مو به موی صداهای نوشته شده است. میتوان در مقام تشبیه گفت که ویولن مانند خواننده و پیانو مانند ارکسـتر همراه، نقش ایفا کردهاند. قطعات؛ بیشتر بــا فواصل کُرُن و سری و با کوک کاملاً ایرانی هستند در حالی که پیانیست، جــز فواصل تامپره را ننواخته و مهارت او در انتخاب فواصل پشتیبانی کننده خط «آوازی» که ویلنیست اجرا میکند، باعـث شده که شنونده نیمه حرفهای نتواند به راحتی تشخیص دهـد که پیانو، دارای کوک «ربع پردهای» نیست.
جدیت و شیوه سراسر منضبط پیانیست با شوریدگی و لطافت شیوه سراسر آزاد ویلنیست، در بستری از همدلی و توافـق، بـه هم پیوسـته و فضایی دور از ملال و یکنواختی را برای شنونده به ارمغان آورده است. ثمره این همنوازی بسترسازی برای فراهم آمدن «لذت شنود موسیقی» است. این موضوع مهم سالهاست که از یاد رفته و به سادگی از کنار آن گذشتهاند؛ لذتی که حاصل ترکیب خاطره؛ تعلق خاطر، اعتقاد و استعداد اسـت.»
ویلن این اثر را جهانشاه برومند، پیانو را پویان آزاده و تنبک را محمدرضا طیار نواختهاند.
این آلبوم شامل ۹ قطعه از جمله «گلنار»، «از خون جوانان وطن»، «راز خلقت»، «ساری گلین»، «کعبه دلها»، «بداهه نوازی دوضربی» (در بیات اصفهان)، «او نیامد»، «عاشقانه» و «بداهه نوازی دوضربی» (شور و دشتی) است.
دلگشا
آلبوم «دلگشا» اثری است از امیر آرش قاسمی با ۱۹ قطعه موسیقی از جمله «بخش اول (راست کوک): ضرب اصول (شور)»، «بخش اول (راست کوک): گریلی (شور)»، «بخش اول (راست کوک): گریلی شستی و هشتری (شور)»، «بخش اول (راست کوک): رنگ دلگشا (سه گاه)»، «بخش اول (راست کوک): رنگ فرح (همایون)»، «بخش اول (راست کوک): شهرآشوب (همایون)»، «بخش اول (راست کوک): رنگ فرح انگیز (بیات اصفهان)»، «بخش اول (راست کوک): لزگی (چهارگاه)»، «بخش اول (راست کوک): حاشیه و متن (چهارگاه)»، «بخش اول (راست کوک): شهرآشوب (چهارگاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): ضرب اصول (شور)»، «بخش دوم (چپ کوک): گریلی (شور)»، «بخش دوم (چپ کوک): گریلی شستی و هشتری (شور)»، «بخش دوم (چپ کوک): رنگ دلگشا (سه گاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): رنگ فرح (همایون)»، «بخش دوم (چپ کوک): شهرآشوب (همایون)»، «بخش دوم (چپ کوک): رنگ فرح انگیز (بیات اصفهان)»، «بخش دوم (چپ کوک): لزگی (چهارگاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): حاشیه و متن (چهارگاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): شهرآشوب (چهارگاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): شهرآشوب (چهارگاه)»، «بخش دوم (چپ کوک): نستاری (نوا)»، «بخش دوم (چپ کوک): حربی (ماهور و راست پنجگاه)» و «بخش دوم (چپ کوک): شهرآشوب (ماهور)».
در توضیح این آلبوم آمده است: ««ردیف موسیقی ملی ایران» همواره به عنوان منبعی ارزشمند و مهم برای محصلین موسیقی ایران قلمداد شده است و از نظر اینجانب، محتوای ردیف به مثابه دستور زبانی است که برای جملهپردازی و جهت دادن به ذهنیت نوازندگان طراحی و تدوین گردیده است.
دانستن محتوای «ردیف موسیقی ملی ایران» علاوه بر ایجاد بستر ذهنی برای بروز خلاقیت در نوازندگی و غنی ساختن گسترهی جملات و حالات اصیل و کهن موسیقی در نوازندگان، آشنایی با دیدگاه موسیقیایی بخشی از تاریخ موسیقی ایران را نیز به دنبال دارد.
در سالهای اخیر، علیرغم تکثر نوازندگان و شیوههای آموزشی، متاسفانه رویکرد اصیل نوازندگی و پژوهش محور در راستای ارتقا و اعتلای فرهنگ موسیقایی و اغنای این گنجینهی عظیم، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و از دید اینجانب، با ادامه یافتن این روند، طی سالیان آتی محتوای اصیل موسیقی ایران جای خود را به نوعی موسیقی «بیریشه» خواهد داد.
سنتور، سازی منحصر به فرد بوده که از دیر باز مورد توجه علاقهمندان و نوازندگان بسیاری قرار گرفته است و همواره اینگونه پنداشتهام که میبایست گستره بیشتری از آهنگها و نغمات اصیل موسیقی ایران برای این ساز تدوین شود. در این باب اساتید موسیقی ایران نغماتی بسیار، در غالب آثار مکتوب، ضبط شده یا شفاهی از خود به جای گذاشتهاند که بخشی از این محتوای ارزشمند توسط اساتید و پژوهشگران برای سنتور و مضراب مخصوص این ساز ترجمه شده و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.
در راستای گسترش کارگان اجرایی نوازندگی ساز سنتور و تکمیل دورههای مدون و آکادمیک این ساز، توفیق اینگونه حاصل گردید که قطعات ضربی «ردیف موسیقی ملی ایران» که به سعی و کوشش «استاد موسی معروفی» جمع آوری و تدوین شده را به نت سنتور بازگردانی و بر اساس مضرابگذاری مخصوص این ساز، با حفظ اصول نوازندگی و تعهد به امانتداری در بیان جملات با اندکی اعمال سلیقه شخصی، تنظیم کرده و در دسترس علاقهمندان قرار دهم.»
توالی
آلبوم «توالی» اثری از علی آجورلو است.
این آلبوم در سبک الکترونیک و شامل ۱۱ قطعه موسیقی است.
قطعاتی از جمله توالی ۱، توالی ۲، توالی ۳، توالی ۴، توالی ۵، توالی ۶، توالی ۷، توالی ۸، توالی ۹، توالی ۱۰، توالی ۱۱.
یک قاب و یک خیال
آلبوم «یک قاب و یک خیال» اثری از علیرضا وکیلیمنش، مسعود تدینی و با آهنگسازی مجید وفادار، مسعود تدینی و علیرضا خواجهنوری است.
این آلبوم در سبک تلفیقی و شامل هفت قطعه موسیقی است که ترانههای آن توسط رحیم معینی کرمانشاهی، شهریار و رضا سحبان و نوید اسماعیلزاده سروده شده است.
قطعات این آلبوم شامل «لحظههای زیبا»، «صید و دانه»، «شور غزل»، «خطا کردم»، «سنگ صبور»، «بیهمزبانی» و «روشنی روی تو» میشود.
فصل باران
آلبوم «فصل باران» اثری با آهنگسازی فراز کاویانی و صدای حسین علیشاپور است.
این آلبوم در سبک کلاسیک ایرانی و شامل ۷هفت قطعه موسیقی است که ترانههای آن توسط حافظ شیرازی و مولانا سروده شده است.
قطعات این آلبوم شامل «فصل باران»، «کوی میکده»، «ضربی و آواز» (شور)، «نهور» (قطعه بیکلام)، «خیال خوش»، «ضربی و آواز» (اصفهان) و «دل رنجور» است.
سونوریکا شماره یک
آلبوم «سونوریکا شماره یک» اثری از نادر مشایخی، علی رادمان و آیدین صمیمی مفخم و به سرپرستی سهیل شیرنگی و اجرایی از آنسامبل «خانه رویا» است.
آلبوم شامل چهار قطعه موسیقی است؛ «آکران دیسمان»، «سرمه دون»، «آکوردهای زمانه ما شماره یک» و «آکوردهای زمانه ما شماره دو» است.
///.