چارسو پرس: این مراسم با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و ماهنامه ادبی آزما روز دوشنبه، ۲۷ آذرماه از ساعت ۱۷ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان نجات الهی (ویلا)، بوستان ورشو برپا میشود.
هوشنگ گلمکانی، عباس یاری، فریدون جیرانی، اسدالله امرایی، مهدی فخریزاده، محمدرضا موحدی، محسن حکیممعانی، حسن تهرانی و هوشنگ اعلم در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.
پرویز دوائی متولد سال ۱۳۱۴ در تهران است. او فارغالتحصیل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در رشته زبان انگلیسی است و همین تسلط به زبان باعث شد که مترجم مقالات مختلف سینمایی و متن گفتوگو برای دوبله فیلمها باشد. او با مجلات سینمایی مختلفی همکاری و به عنوان منتقد فیلم شهرت پیدا کرد. از مجلاتی که دوائی با آنها همکاری کرده میتوان به «سپید و سیاه»، «فردوسی»، «رودکی»، «روشنفکر و سینما» و «نگین» اشاره کرد. آخرین مقالهاش در دوران زندگی در ایران را در سال ۱۳۵۳ در مجله «سپید و سیاه» با عنوان «خداحافظ رفقا» نوشت و برای یک دوره آموزشی به چکسلواکی رفت و ساکن پراگ شد. او مدتی هم دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان در سالهای ۵۰ و ۵۲ بود.
«باغ»، «بازگشت یکهسوار»، «سبز پری»، «ایستگاه آبشار»، «بلوار دلهای شکسته»، «امشب در سینما ستاره»، «درخت ارغوان» (نامههایی از پراگ)، «به خاطر باران» (نامههایی از پراگ)، «روزی تو خواهی آمد» (نامههایی از پراگ) و از «خیابان شکرچیان» (نامههایی از پراگ) از جمله کتابهای تالیفی پرویز دوائی هستند
او همچنین ترجمه کتابهای «تنهایی پرهیاهو» و «نی سحرآمیز و چند داستان دیگر» نوشته بهومیل هرابال، «سینما به روایت هیچکاک» از فرانسوا تروفو، «بچه هالیوود» زندگینامه رابرت پریش، «سرگیجه» فیلمنامه ساموئل ای تیلور، «استلا» اثر جان دوهاتوگ، «۲۰۰۱: ادیسه فضایی» اثر آرتور سی. کلارک، «ذن در هنر نویسندگی» نوشته ری برادبری و «فن سناریو نویسی» نوشته یوجین ویل را در کارنامه خود دارد.