چارسو پرس: آثار نمایشی بخش ملل جشنواره بیست و هشتم معرفی شدند.
در این بخش ٤ نمایش از کشورهای آفریقای جنوبی، روسیه، یونان، ایتالیا و اسپانیا روی صحنه خواهند رفت.دبیرخانه بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اردکان، آثار بخش ملل را به ترتیب حروف الفبا به این شرح اعلام میکند:۱- نمایش «آقای و خانم کرافت» به نویسندگی و کارگردانی دایانا کاستا و پابلو دوران روخاس کار مشترک ایتالیا و اسپانیا ۲- نمایش «آینه» به نویسندگی و کارگردانی نیکولاس تومبروس از یونان۳- نمایش «قصههای ساشا» به نویسندگی و کارگردانی لیسان نازمرینوا از روسیه٤ – نمایش «گوش کن» به نویسندگی و کارگردانی هلانهلا مکوانزی از آفریقای جنوبیبیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با شعار «تئاتر، تمرین ناب زندگی» و با هدف تقویت همدلی و همراهی، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، به دبیری امیر مشهدی عباس، اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شهر تاریخی اردکان یزد برگزار میشود.
تئاتر نمایش تمامیّت زندگی در صحنه است
دکتر کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی کشور در آستانه برگزاری جشنواره بیست و هشتم جشنواره تئاتر کودک نوجوان پیامی صادر کرد.
در متن این پیام آمده است: «چنانچه سالها و شاید بتوان گفت تک تک روزها و لحظههای کودکی و نوجوانی را شیرینترین و ماندگارترین و صد البته، تعیینکنندهترین دوران از عمر شریف هر انسانی بدانیم؛ روشنای امیدبخش بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودکان و نوجوان، شور و طراوتی متفاوتتر، در دل تمامی مشتاقان سربلندی میهن اسلامیمان و اذهان آشنایان هنر نمایش در بیان ظریف نکات تربیتی و مؤلفههای فکری سازندهی شخصیّت کودکان و نوجوانمان، بر خواهد انگیخت. چرا که تئاتر، نمایشِ تمامیّتِ زندگی در صحنه است و به راستی چه کسانی از کودکان و نوجوانانمان، مستعدّتر به تمرین نابِ زندگی و سزاوارتر برای رشد آگاهی و اعتماد به نفس به منظور زیستنی مفیدتر و ارزشگراتر؟
البته اهمیت و اعجاز این عرصه، رسالت خطیری را هم به دنبال میآورد و آن، اینکه تولید و ارائهی آثار نمایشی برای طیفِ مخاطبی کودکان و نوجوان، دقّتی خاصتر و ظریفتر به جوهره متن و پیام آنچه در پیکرههای تئاتری برای آنها ارائه میگردد را طلب میکند.
از اینروست که بایستی با دانش و دلسوزی تعهّدآوری، جریانهای جاری در جهان کودک و نوجوان، از سویِ فعالانِ این حوزه، مورد شناسایی جدّی قرار گرفته و در پیِ آن، ساخت اثری هنری در این ساحت را بسیار حرفهایتر و عمیقتر دانست. دلیل اصلیِ برافراشتگیِ این عرصه در قامت بینالمللیاش هم، همین گستردگی جهان فکریِ کودک و نوجوان و ظرافتها و انتظارات برآمده از این عمق و ساحت از سوی خانوادههای فهیم و ارجمند کشورمان و جامعه تئاتر ایران اسلامی است. با عنایت به این منظر، اینجانب با تمام اعتماد و اعتقاد، مجموعهی سعی و کوششِ تمامی هنرمندان توانمندِ حاضر در این عرصه و نیز اهتمامِ همکاران و همراهان تلاشمندم در سراسر کشور، برای تحققِ شکلگیری این جشنواره در اردکان کهن زاد و صمیمی را ارج گذاشته و امیدوارانه تاکید میورزم که با نگاهی دانشمحور و تعهّدآور به جایگاه و قدرت تاثیرگذاری آموزههای معنوی و اخلاقیِ موجود در متن فرهنگ و هنر ایران اسلامی، جامعه نمایش کشور بتواند پنجرههای ظریفِ تئاتر کودک و نوجوان را به تماشای صحنههایی زندگی ساز و آگاهیبخش بگشاید تا به لطف حق، آفتاب سعادت و آزادگی، بیدریغتر از همیشه به فردایِ فرزندان این آب و خاک تابانده شود؛ چرا که به یقین، افتخار و تکیهگاه ما آن چیزی است که با تلاش و آیندهنگری، "تولید" میکنیم نه آنچه در رویاهای خود به آنها دل میبندیم. و باشد که این چنین باد و این چنینتر؛ انشاءالله.
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با شعار «تئاتر، تمرین ناب زندگی» و با هدف تقویت همدلی و همراهی، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، به دبیری امیر مشهدی عباس، اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شهر تاریخی اردکان یزد برگزار میشود.