رییس هیات مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر در حمایت از دو گروه تئاتری که زمان اجرای نمایش‌هایشان بارها تغییر کرده است، نوشتاری را منتشر کرد و از هنرمندان تئاتر خواست به خاطر گرفتن نوبت اجرا، حق همکاران خود را تضییع نکنند

پایگاه خبری تئاتر: حسین کیانی - نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان تئاتر - در بخشی از این نوشتار با اشاره به آسیب‌شناسی مدیریت فرهنگی، هنری نوشته است: « بحث سینما و خانه‌اش و تقابل هنرمندانش را با هم در این روزها همه دیده‌اند و می‌دانند اما این سنت نامیمون برخی مدیران، این روزها به طور خزنده و کم سروصداتر در تئاتر هم جریان پیدا کرده است. هرچند تئاتری‌ها هنوز دو گروه مجزا نشده‌اند و به آتش بیاری مدیران به جان یکدیگر نیفتاده‌اند اما دور نیست با ادامه این روند مدیریتی، تقابل دو گروه نمایشی به تقابل گروه‌های نمایشی هم بینجامد.

بی‌شک برای پرهیز از چنین تقابل‌ها و ایجاد و حفظ فضای متین و آرام جهت خلق آثار هنری، هشیاری و درایت هنرمندان می‌باید صد چندان به کار افتد.

بیش از یک سال است که کارگردان نوگرا و خلاق تئاتر همایون غنی‌زاده برای اجرایی که پس از هفت سال می‌خواهد در مجموعه تئاتر شهر انجام دهد، در ماراتن تصمیمات متغیر و خلق الساعه‌ی مدیران مجبور به دویدنی بی‌امان شده است. آخرین ایستگاهی که به او نشان دادند طبق نامه‌های مکتوب و امضادار، اجرای نمایش «در انتظار گودو» در تاریخ بهمن و اسفند 92 به مدت 45 شب در سالن اصلی تئاتر شهر بوده است. نه تنها همایون و گروهش که خیلی از دوستداران تئاتر خلاق و فرهیخته گرا تا این روزها امیدوار بودند که مدیران برعهد مکتوب و رسانه‌ای خود به هنرمندان پایبند باشند و این همه دست و دل هنرمندان را با تغییر زمان اجراها و اختصاص تالار تعهد شده به هنرمندی دیگر نلرزانند اما در کمال تاسف، اخباری ناخوشایند به بیرون درز کرده که می‌گوید سنگ قلاب همایون و گروهش همچنان ادامه دارد و قرار است جای «در انتظار گودو» به گروه دیگری در نوبت بهمن و اسفند اجرا بدهند.

همین بلا به شکل و شمایل دیگری قرار است بر سر کارگردان فرهیخته دیگری از تئاتر یعنی روح الله جعفری بیاید. روح الله و گروهش هم پایان سال قرار است در تالار چهار سو اجرا بروند. بنده به عنوان مسئول فعلی کانون کارگردانان خانه تئاتر، دیگر با مسئولان و مدیران روی سخنم نیست چه ایشان را اگر گوش شنوا و نگرش مسئولانه‌ای بود، پیش از این به درد دل همایون غنی‌زاده و روح‌الله جعفری و دیگر هم‌قطارانشان می‌رسیدند.

خطاب بنده به هنرمندان و کارگردانان بزرگوار و گروه‌های تحت مدیریت ایشان است که ؛" ما چرا در دام بیافتیم و ذوق زده‌ی امکانی بشویم که از همکاران ما سلب شده و به ما وعده داده شده است؟ نه حرفه‌ای است و نه اخلاقی که خود را در مقابل اجرای همکارمان مسئول ندانیم و بی‌ مسئولیتی مسئولی را در قبال گروه همکار، لطف به گروه خود تصور کنیم. حالا که مسئولان به فکر تئاتر ما نیستند، ما هم فقط به فکر خومان نباشیم و به هر قیمتی تئاتر خود را نفروشیم شاید تنها از این راه بتوانیم به اجرا شدن تئاتر همکار تئاتری خود کمک کنیم و به اندکی از مسئولیت خود در قبال هنر مسئولیت‌ساز تئاتر عمل نماییم.»

 با وجود تعهد کتبی تئاتر شهر برای اجرای این نمایش‌ها، دبیر جشنواره تئاتر فجر به تازگی اعلام کرده ممکن است برنامه تئاترشهر بعد از جشنواره تئاتر فجر دچار تغییر و تحول می‌شود و این تغییر را امری عادی تلقی کرده است در حالیکه نامه اجرای این دو گروه از سوی شورای هنری تئاترشهر به دو شورای نظارت و ارزشیابی و حمایت از آثار، ارجاع داده شده است.

پیش از این در روال برگزاری جشنواره تئاتر فجر، برخی از گروه‌هایی که در نوبت اجرای بهمن و اسفند قرار داشتند با توافق گروه، مدیر سالن و دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر، ابتدا در آخرین روز جشنواره نمایش‌شان را به صحنه می‌بردند و پس از آن اجرایشان را در قالب اجرای عمومی ادامه می‌دادند اما این روال به معنای تغییر برنامه تئاترشهر نبود.


منبع: خبرگزاری ایسنا