جشنواره معتبر فیلم بمبئی (MAMI) اعلام کرد که نسخه سال ۲۰۲۵ خود را برگزار نخواهد کرد. مسئولان برگزاری می‌گویند این توقف موقت با هدف بازطراحی کامل ساختار و چشم‌انداز جشنواره صورت گرفته و برنامه‌ریزی برای بازگشت قدرتمند در سال ۲۰۲۶ آغاز شده است.

چارسو پرس: جشنواره بین‌المللی فیلم بمبئی (Mumbai Film Festival) که توسط آکادمی فیلم متحرک بمبئی (MAMI) برگزار می‌شود، در سال ۲۰۲۵ برگزار نخواهد شد. این تصمیم روز دوشنبه توسط مدیر جشنواره، شیوندرا سینگ دونگرپور، در بیانیه‌ای رسمی در پلتفرم X (توییتر سابق) اعلام شد.


به گفته دونگرپور که از چهره‌های شاخص در حوزه آرشیو و حفظ میراث سینمایی هند است:

«نسخه ۲۰۲۵ جشنواره برگزار نخواهد شد، زیرا در حال بازطراحی کامل با چشم‌اندازی پویا و تیمی جدید هستیم. هدف ما این است که جشنواره را به سکوی برجسته‌ای برای نمایش بهترین آثار مستقل، منطقه‌ای و کلاسیک از هند و سراسر جهان تبدیل کنیم. تاریخ دقیق برگزاری نسخه ۲۰۲۶ به‌زودی اعلام خواهد شد.»

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که جشنواره فیلم بمبئی در گذشته نیز با چالش‌های جدی مواجه بوده است. پس از قطع همکاری حامیان مالی بزرگی مانند ریلاینس اینترتینمنت (۲۰۱۴) و آمریکن اکسپرس (۲۰۱۳)، جشنواره برای بقا مجبور به راه‌اندازی کمپین تأمین مالی جمعی شد؛ اقدامی که با حمایت ستاره‌های بالیوود به نتیجه رسید.


در سال ۲۰۱۵، جشنواره با جذب اسپانسرهایی مانند Jio (وابسته به میلیاردر مشهور، موکش آمبانی) و Star India جانی دوباره گرفت. اما بحران کرونا باعث تعلیق سه‌ساله این رویداد شد و جشنواره تا سال ۲۰۲۳ بازنگشت. پس از آن نیز، با خروج Jio به عنوان اسپانسر اصلی، نسخه ۲۰۲۴ به شکل محدودتری برگزار شد.


این توقف موقت، نگرانی‌ها و واکنش‌هایی از سوی چهره‌های سرشناس سینمای هند به همراه داشت. هانسال مهتا، کارگردان مطرح فیلم‌هایی چون Aligarh و The Buckingham Murders که پیش‌تر در افتتاحیه‌های جشنواره حضور داشت، در شبکه‌های اجتماعی نوشت:

«چه طنز تلخی؛ بمبئی، پایتخت مالی و سینمایی هند، نمی‌تواند جشنواره فیلم خودش را زنده نگه دارد. یک رویداد فرهنگی مهم به فراموشی سپرده شده است؛ بی‌سروصدا و بی‌اعتراض.»

پراوین مورچاله، کارگردان برنده جوایز ملی سینمای هند، نیز در واکنش به این خبر نوشت:

«شهری که میزبان میلیاردها، ستاره‌های بالیوود و فرش قرمز کن است، نمی‌تواند از جشنواره فیلم خود حمایت کند؟ آیا قرار است MAMI را هم به فراموشی بسپاریم؟ تأسف‌بار است.»

در حال حاضر، مسئولان جشنواره وعده داده‌اند که نسخه سال ۲۰۲۶ با انرژی، ساختار و تیمی جدید بازخواهد گشت و اهداف تازه‌ای را دنبال خواهد کرد.


منبع: variety
نویسنده: نسرین پورمند