پایگاه خبری تئاتر: او درباره انتخاب افسانه ماهیان به عنوان دبیر این دوره از جشنواره توضیح داد: همیشه این دغدغه را داشتم که در عین جوانگرایی و سپردن این مسوولیت مهم به جوانترها، باید کار را به دست افرادی کاردان نیز سپرد که نگاهی حرفهای و تجاربی ارزشمند دارند و خانم افسانه ماهیان این ویژگی را دارد و حالا فرصتی است تا از تجربه و پختگی او در این عرصه استفاده کنیم.
دهکردی که پیش از این از مشکلات مالی جشنواره تئاتر امید گله کرده بود، درباره حل این مشکلات گفت: متاسفانه در نهایت خجالت و سرشکستگی نتوانستیم حامیان خصوصی پیدا کنیم که این مساله، خود جای درنگ و آسیب شناسی دارد و این پرسش همچنان باقی است که چه میشود که شراکت در یک فرآیند فرهنگی مستقل این اندازه با کم لطفی و بیاعتنایی روبه رو میشود؟!
وی اظهار تاسف کرد: ظاهرا برای بخش خصوصی جنبههای تبلیغاتی، بازگشت سرمایه یا درآمدزایی اهمیت بیشتری دارد اما حمایت از یک حرکت کاملا فرهنگی درایران مایه مباهات بسیاری از این عزیزان نیست.
کارگردان نمایش «متولد 1361» از حمایت بخش دولتی از جشنواره تئاتر«امید» خبر و توضیح داد: سالهاست تاکید دارم گریز و گزیری نداریم جز اینکه به سمت تئاتر خصوصی و جریانهای مستقل برویم و خوشبختانه دولت کنونی نیز این دغدغه را به عنوان سرفصلی مهم و اصلی دنبال میکند و از شواهد بر میآید این همراهی فقط زبانی نیست بلکه عزمی جدی در راستای عملی شدن آن وجود دارد.
دهکردی با ابراز خرسندی از حمایت معاونت هنری وزارت ارشاد از پنجمین جشنواره تئاتر «امید» اضافه کرد: جلسات متعددی با آقای مرادخانی – معاون هنری جدید – داشتیم که خوشبختانه به سرانجام خوبی رسیدیم و قرار شد جشنواره در عین حفظ استقلالش، از حمایتهای کامل بخش دولتی برخوردار شود که در این زمینه توافقات اصلی با وزارت ارشاد انجام شده است.
بازیگر نمایشهای «مرگ فروشنده» و «میبوسمت و اشک» خاطرنشان کرد: هر دو طرف تاکید داریم حمایت بخش دولتی هیچ خدشهای به استقلال جشنواره وارد نکند و نظارت کیفی را در بر بگیرد به این معنا که دولت حمایت کند تا جشنواره با کیفیت قابل قبولی برگزار شود. البته این موضوع در عین حالا به معنای آن نیست که جشنواره ما ساز ناکوکی بزند بلکه همچون سیاق سالهای گذشته همه آثار منطبق با سرفصلهای اداره نظارت و ارزشیابی اجرا خواهند شد.
این مدرس تئاتر حمایت و نوع نگاه بخش دولتی را به جشنواره تئاتر امید اتفاقی مبارک خواند و ادامه داد: تمام نگرانی ما این بود که این جشنواره به یک جشنواره دولتی تبدیل شود البته این به معنای بد بودن جشنوارههای دولتی نیست اما سرفصل جشنواره تئاتر «امید»، رفتن به سمت تئاتر خصوصی است.
دهکردی با اشاره به تفاوت فراخوان این دوره از جشنواره نسبت به دورههای گذشته،افزود: جشنواره تئاتر «امید» امسال برای اولین بار فراخوان سراسری داده است و هنرجویان از تمام کشور میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. خوشبختانه حمایت ارشاد شامل همه ابعاد مالی وسخت افزاری است و با این روند امیدواریم بتوانیم این جشنواره را به چشمانداز 10 ساله آن نزدیک کنیم تا بخشهای دیگری همچون شعر، هنرهای تجسمی، فیلم و ... نیز به آن اضافه شود.
به گفته او شورای سیاستگذاری این جشنواره شامل هنرمندانی چون منوچهر شجاع،امیر اسمی، افسانه ماهیان و پیام دهکردی است و همچون روال سالهای گذشته، بحث جوانگرایی و همکاری نیروهای جوان و مستعد و متعهد نیز در دستور کار است.
پیام دهکردی در پایان این گفتوگو بار دیگر از حمایتهای بخش دولتی ابراز خرسندی کرد و به ایسنا گفت: خوشحالیام را نسبت به همدلی و رفتار بسیار خردمندانه آقای مرادخانی اعلام میدارم که ایشان در این زمینه بسیار پیگیری و همدلی داشتند و اصولا دولت کنونی با تدبیری که در این قضیه دارد نسبت به دولتهای گذشته بسیار سرآمد عمل کرده است.