چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با معرفی برندگان سیمرغ بلورین به ایستگاه پایانی رسید.
فیلمهای جدید رسول صدرعاملی، دانش اقباشاوی، حبیب احمدزاده، حسین قناعت و مرتضی آتشزمزم متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر میشوند.
منتقد شناخته شده سینما به تفکیک بخش ملی و بینالمللی فیلم فجر واکنش نشان داد.
محمود گبرلو: انتخاب منوچهر شاهسواری بهعنوان دبیر جشنواره فیلم فجر یک انتخاب درست و با تدبیر و درایت برای احیای ماهیت دوباره جشنواره فیلم فجر است.
شاهسواری به صورت بالقوه مدیر بسیار خوبی است اما در عمل باید دید که با چالشهای جشنواره فجر که هر سال هم بیشتر میشود چگونه میخواهد مواجه شود.
با جداسازی بخش بینالملل ، منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر شد.
کمتر از ۴ماه به برگزاری چهلوسومین جشنواره بینالمللی فجر باقی مانده، این در حالی است که با تغییر ریاست سازمان سینمایی که حکم دبیری جشنواره این دوره را گرفته بود، هنوز وضعیت دبیر جشنواره مشخص نیست.
موزه سینما به بهانه زادروز ابراهیم حقیقی گفتوگویی از این هنرمند منتشر کرد.
وقتی محمد خزاعی چندماه پیش بهعنوان دبیر جشنواره فجر انتخاب شد و جای مجتبی امینی را گرفت، هیچکس تصور نمیکرد عمر دولت سیزدهم به برگزاری جشنواره چهلوسوم قد نخواهد داد.
فراخوان بخش بینالملل چهل و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر منتشر شد.
جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور مجالی است تا فیلمهای تولیدشده باکیفیت را به سبد آثار سینمایی برای اکران متنوع و گسترده تر عرضه کند، اما تعداد فیلمهای این رویداد که طی سالیان گذشته در صف اکران مانده اند هم چندان کم نیست، آثاری که برخی نام کارگردانهای بزرگ را یدک می کشند و برخی هم گمنام تر و همچنان چشم به راه اکران هستند.
هوتن شکیبا به بازگشت سیمرغ مردمی به جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داد.
فراخوان چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در حالی منتشر شده است که در بخشهای جوایز، جایزه ویژه تماشاگران، بخشهای مستند و کوتاه تغییرات مهمی داشته است.
محمد خزاعی بهعنوان دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر منصوب شد و موافقان و مخالفان درباره این تصمیم صحبت کردند.
محمد خزاعی که سالهای حضورش در جشنواره فیلم فجر را در هر سِمتی از سختترین دورههای برپایی این رویداد سینمایی میداند، در حالی با حفظ جایگاه ریاست سازمان سینمایی به دبیری جشنواره فجر رسیده که به نظر میرسد به دنبال آشتی بیشتر سینماگران با این رویداد باشد ولی سوال مهم اینجاست که آیا او اجازه میدهد کیفیت جشنواره همچون دو سال قبل پربحث و پرحاشیه باشد؟
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی و سمعی بصری را با حفظ سمت به عنوان دبیر چهلوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر منصوب کرد.
«سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی» عنوان جایزهای است که در جشنواره فیلم فجر از سوی سازمان سینمایی اهدا میشود، این سیمرغ از بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۸۵ به این رویداد اضافه شد و جالب است بدانید این سیمرغ هیچ زمان دو بار روی شانه یک تهیهکننده ننشسته است به جز شانههای ابراهیم اصغری برای ۲ فیلم «به کبودی یاس» و «شور شیرین».
ابوالحسن داوودی: تصور کنید جایی که آدمهایی مثل اصغر فرهادی و همه جریانات سینما از داوودنژاد گرفته و کارگردانانی که خودشان شأن تهیهکنندگی هم داشتهاند، به شکل مستقل کار کردهاند، دفتر و تعاونی و تشکیلات داشتهاند، یعنی جایی استخدام نمیشدند به عنوان کارگردان که کار کنند. ۹۵درصد اینها بیکار میشوند و اینها سرمایههایی هستند که تقریبا در همین حکومت جمهوری اسلامی برایشان هزینه شده. سرمایه همین مملکت است.
کارگردان مستند "آخرین کوسه نهنگ" گفت: سیاستگذاران جشنواره فیلم فجر، باید تکلیف خود را با سینمای مستند روشن کنند. اتفاقات امسال در شأن مستند ایران نبود.
خاطره ی اکبر عبدی بازیگر سینما از دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر برای فیلم مادر را در این فیلم مشاهده میکنید.
وقتی سیستم دولتی پاسخگوی نیازهای اساسی جامعه سینمایی کشور نیست و آن اندک ردیف بودجه اختصاص یافته دولت نیز عمدتا توسط افرادی خاص با تولیداتی ضعیف و بدون درنظر گرفتن ذائقه مخاطب و نیازمندیهای فرهنگی جامعه، عملا حیف و میل میشوند، بنابراین نمیتوان دست روی دست گذاشت و نظارهگر پسرفت و درجا زدن روزافزون سینمای این مرز و بوم بود.