چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با معرفی برندگان سیمرغ بلورین به ایستگاه پایانی رسید.
«شکار حلزون» فیلم کمرمقی است که نه قصهاش پیش میرود و نه اتمسفر لازم برای رسیدن به یک اثر سینمایی را در خود دارد.
با ریتم کُند، ساختار کشدار و یکنواخت فیلم «دروغهای زیبا» که هیچ گره و تعلیق و فراز و فرودی را بر نمیتابد، نمیتوان استقبال و همراهی مخاطب را در زمان اکران عمومی این فیبم انتظار داشت.
در فیلم «دو روز دیرتر» کلیشههایی مانند مهاجرت، فرزندآوری و رباخواری به چشم میخورد. البته به هیچکدام به صورت کامل نپرداخته، همین پرداخت نصفه و نیمه باعث سرگردانی مخاطب هم شده است.
«بیبدن» فیلم موقعیت نیست. تلاش میکند تا چالشهایی غیرموجه را در یک درام صریح به تصویر کشیده و در این مسیر، نمیتواند به دلیل ناخوانایی آن چالشها با روند درام و البته اجتماع امروز، آن تاثیر لازم را بر روی مخاطب داشته باشد.
جواد عزتی» در میان انبوه فیلمهای کمدی که فاقد تکنیک و تسلط در کارگردانی هستند، ثابت میکند که میتوان فیلمی در اینگونه ساخت که در حین خنده گرفتن از مخاطب در موقعیتهای مختلف، به ذات سینما هم وفادار باشد.
«تابستان همان سال» قطعا اتمسفر سینمایی اثر است، فیلم میداند که چه میخواهد بگوید، فیلم پر است از قاب تصویرهایی که به لحاظ بصری در عین چشمنوازی از اثر بیرون نمیزند و همانند یک بسته درست در خدمت مضمون و محتوای اثر است.
اولین ساخته جواد عزتی فیلم سر حالی از آب در آمده است، او تجربه بازیهای خوبش در نقشهای کمدی و جدی را توشه کرده و در ساخت فیلم تمساح خونی به کار برده است.
بهروز افخمی در جدیدترین ساخته سینماییاش یعنی فیلم صبح اعدام به سراغ ساعات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی دو نفر از مبارزان زمان رژیم پهلوی رفته است. این فیلم قرار است در جشنواره فجر رونمایی شود.
فیلم صبحانه با زرافهها به کارگردانی سروش صحت و تهیهکنندگی سیدمصطفی احمدی است که در چهل و دومین جشنواره فجر حضور دارد.
علی شیرمحمدی تهیه کننده فیلم «صبح اعدام» با اشاره به حضور بازیگران کمتر شناخته شده در این فیلم سینمایی عنوان کرد که این هنرمندان در فیلم بازیهای درخشانی دارند.
همزمان با اکران فیلم سینمایی «مجنون» در سینماهای چهل و دومین جشنواره فیلم فجر، از پوستر این فیلم با طرحی از محمد تقیپور منتشر شد.
عوامل فیلم سینمایی «پرواز ۱۷۵» در نشست خبری این فیلم از تولیداین اثر با بودجه شخصی و دغدغه زنده کردن یاد شهدا و جانبازان گفتند.
دست ناپیدا جدیدترین ساخته سینمایی انسیه شاهحسینی است. کارگردان مطرح سینمای دفاع مقدس این بار هم روایتی از رشادتهای زنان را دستمایه ساخت فیلمش قرار داده تا عنوان تنها کارگردان زن حاضر در جشنواره فجر ۴۲ را یدک بکشد.
در حالیکه قرار بود جمعه ساعت ۱۹ اکران مردمی فیلم سینمایی «پرویز خان» با حضور بازیگرانِ اینفیلم و برخی فوتبالیست های مطرح در پردیس هروی سنتر برگزار شود، در زمان اکران، فایلِ صحیح فیلم توسط دبیرخانه جشنواره فجر به این سینما نرسید.
اصغر نعیمی پیش از نمایش فیلمش در برج میلاد، بهدلیل اینکه مانع از ورود او به سالن نمایش شدند، با عصبانیت و فریاد به این موضوع واکنش نشان داد.
نویسنده و همچنین کارگردان فیلم سینمایی «بیبدن» در نشست رسانهای فیلم تاکید کردند که قصه فیلم ترکیب چند پرونده جنایی است و به یک پرونده خاص نمیپردازد.
«دو روز دیرتر»، فیلمی سفارشیست برای «ازدیاد جمعیت» که این وسط به سفارشهای دیگر هم میپردازد از جمله اینکه «چرا مهاجرت؟»، «مهاجرت مال طرفداران حکومت پهلویست»، «به آژانسهای مهاجرت اعتماد نکنید»، «فقط نویسندههای کماستعداد که یک تختهشان کم است به فکر رفتن هستند» و… که از نظر من، تا این جای قضیه، چندان جای انتقاد نمیماند چرا که دولتها، همیشه دنبال سفارش دادن به فیلمسازان هستند و فیلمهای قابل توجهی هر ساله در امریکا، به شکل سفارشی ساخته میشوند و اصلاً هم جای انکار ندارد.
جشنواره فجر فیلم «بهشت تبهکاران» را بدون موسیقی، با پرده سبز در زمینه و بدون اصلاح رنگ اکران کرد.
ویدئوهایی از صحبت های الناز شاکردوست در حاشیه جشنواره فجر فراگیر شد.
جوانترین کارگردان جشنواره فیلم فجر معتقد است باید برای تاثیرگذاری بیشتر و بیان دغدغههایمان درباره دوران دفاع مقدس به دنبال ارایه قالب های بدیع و خلاقانه باشیم.