سه شنبه , ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
اخبار | صفحه 2784
گروه نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر تشکیل شد دوشنبه 16 مهر 1397 12:44

گروه نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر تشکیل شد

علی منتظری طی حکمی از سوی سرپرست فرهنگستان هنر به ریاست گروه نمایش و ادبیات نمایشی منصوب شد.

«نام‌بُرده» به ایرانشهر می‌آید دوشنبه 16 مهر 1397 12:42

«نام‌بُرده» به ایرانشهر می‌آید

علی‌اصغر دشتی نمایش «نام‌بُرده» را به ایرانشهر می‌برد.

ابوالحسن داودی: سر فیلم من را هم در اکران بریدند دوشنبه 16 مهر 1397 12:36

ابوالحسن داودی: سر فیلم من را هم در اکران بریدند

ابوالحسن داودی کارگردان سینمای ایران می‌گوید فیلم قبلی‌اش «زادبوم»، که پیش از «هزارپا» اکران شد هم قربانی شرایط بد اکران شده است، او در حالیکه وجود بی‌عدالتی در سینما و بحث اکران را نفی نمی‌کند اما عرصه سینما را پاک می‌داند.

نگاه نهادهای متولی قابل دفاع نيست دوشنبه 16 مهر 1397 08:32
گفت‌وگو با ايوب آقاخاني درباره دلايل فقر كيفي نمايش‌هاي حوزه جنگ و «دفاع مقدس»

نگاه نهادهای متولی قابل دفاع نيست

هنرمندان تئاتر مانند بسياري از فعالان زمينه‌هاي ديگر هنري در ايران، طي سه دهه گذشته درباره «دفاع مقدس» و مسائل پيش و پس از آن بارها نوشته‌ و آثار متعدد خلق كرده‌اند. گرچه اين گفته تا حدي در تقابل با تصويري قرار مي‌گيرد كه عده‌اي درباره شدت و ضعف حساسيت جامعه تئاتري به موضوعي با اين درجه از اهميت القا مي‌كنند. مثال‌ كم نيست؛ از نمايشنامه‌هاي جدي عليرضا نادري در دهه 70 گرفته كه نمايش «پچپچه‌هاي پشت خط نبرد» او به يكي از نخستين كشكمش‌ها و چالش‌هاي جامعه تئاتري با نهادهاي غيرتئاتري در دهه 70 منجر شد تا متون محمد رحمانيان، حميدرضا آذرنگ، رضا صابري، نادر برهاني‌مرند و اين اواخر مهين صدري كه هر يك به طريقي نسبت به اصل مساله اداي دين كرده‌اند و البته هر يك با گرفتاري‌هاي خاص خود نيز مواجه شده‌اند.

نقد فيلم شعله‌ور حميد نعمت‌الله/ روانكاوي يك آدم شكست‌خورده دوشنبه 16 مهر 1397 08:23

نقد فيلم شعله‌ور حميد نعمت‌الله/ روانكاوي يك آدم شكست‌خورده

شعله‌ور را بايد يكي از بهترين فيلم‌های سينمای ايران از حيث آسيب‌شناسی روانی و اجتماعی دانست که تداوم منطقی جهان سينمايی حميد نعمت‌الله برساخته جهان‌بينی و نوع نگاه او به روايت و فيلمسازی است.

نقطه سرخط! / سينماگران از رييس سازمان سينمايی جديد چه انتظاری دارند دوشنبه 16 مهر 1397 08:12

نقطه سرخط! / سينماگران از رييس سازمان سينمايی جديد چه انتظاری دارند

با تصويب طرح اصلاح قانون ممنوعيت به‌كارگيري بازنشستگان و ابلاغ آن از طرف رييس‌جمهور به سازمان امور اداري و استخدامي كشور، اين قانون به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز همچون ساير دستگاه‌ها تسري پيدا كرد و طبق اعلام روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چهار تن از مديران اين وزارتخانه مشمول اين قانون مي‌شوند كه پيش از موعد مقرر، نسبت به جايگزين شدن آنها اقدام صورت خواهد گرفت. بر همين اساس يكي از كساني كه ادامه كارش مشمول اين قانون مي‌شود محمد مهدي حيدريان رييس سازمان سينمايي است.

جنجال‌ها بر سر جانشینی رئیس سازمان سینمایی ادامه دارد/ اکسیر جوانی در گلوی سینما دوشنبه 16 مهر 1397 08:07

جنجال‌ها بر سر جانشینی رئیس سازمان سینمایی ادامه دارد/ اکسیر جوانی در گلوی سینما

قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی پایش به هنر هم باز شد. دو ماهی است دولت سفت و سخت گرفته بازنشستگان را خانه نشین کند تا شاید نفسی تازه کنند صندلی هایی که ریشه دویده میان تار و پودشان! بازنشسته هایی که بعضا دو یا چند شغله بودند و هستند اما به سادگی حاضر نشدند دل بکنند از میز ریاست یا به زعم خودشان میزِ خدمت؛ ولی این بار انگار فرق دارد با دفعات دیگر. مشهورترین‌شان شاید مهدی تاج باشد. رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به محبوبیت فراگیر رشته تحت مدیریتش بیش از دیگران به چشم آمد. تاج به هر دری زد نتوانست مدیران بالادستی را مجاب کند به ماندنش، به سان بسیاری دیگر از هم خدمتانش راهی بنیاد شهید شد تا شاید با افزایش درصد جانبازی، راهی باز کند برای ادامه ریاست بر جذاب‌ترین فدراسیون ورزشی کشور. یکی دیگر از برجسته ترین مدیرانی که باید بازنشستگی را به معنای واقعی کلمه ترجمه کند و میدان را به جوان‌ترها بسپارد، رئیس سازمان سینمایی وسمعی، بصری است.

داستانی تلخ از زندگی سخت نعمت‌الله گرجی دوشنبه 16 مهر 1397 07:51

داستانی تلخ از زندگی سخت نعمت‌الله گرجی

شاید ندانید که نعمت‌الله گرجی هنرپیشه فقید سینما و تلویزیون ایران در سال ۱۳۵۶ با فقر دست و پنجه نرم می‌کرد و در خانه‌ای اجاره روزگار می‌گذراند که صاحبخانه اثاث منزل او را بیرون می‌ریزد و ...

جشنواره «زمین نو» لهستان میزبان «اوسیا» شد یکشنبه 15 مهر 1397 20:03

جشنواره «زمین نو» لهستان میزبان «اوسیا» شد

فیلم مستند «اوسیا» به کارگردانی «علیرضا دهقان» به بخش مسابقه جشنواره محیط زیستی «زمین نو» لهستان راه یافت.

«لوله»‌ از فردا در تالار «مولوی» یکشنبه 15 مهر 1397 19:59

«لوله»‌ از فردا در تالار «مولوی»

نمایش دانشگاهی «لوله» از فردا در تالار مولوی به صحنه می‌رود.

برنامه سینماتک خانه هنرمندان اعلام شد یکشنبه 15 مهر 1397 19:48

برنامه سینماتک خانه هنرمندان اعلام شد

تعدادی از فیلم‌های برگزیده سینمای ایران در خانه هنرمندان ایران نمایش داده می‌شود.

داستان ادامه‌دار نمایش‌های جاه‌طلبانه/ شما تئاتر نبینید، «خیلی گرونه»! یکشنبه 15 مهر 1397 19:45
در برنامه «شب تئاتر» مطرح شد

داستان ادامه‌دار نمایش‌های جاه‌طلبانه/ شما تئاتر نبینید، «خیلی گرونه»!

یک بازیگر معتقد است: تئاترى که غیرمنصفانه، جاه‌طلبانه و بدون در نظر گرفتن شرایط مخاطب، قیمت خود را بالا مى‌برد، عملاً یک پیام براى این گروه بزرگ و اثرگذار دارد: شما تئاتر نبینی

«هیلاری و بیل کلینتون» روی صحنه می‌روند یکشنبه 15 مهر 1397 19:43

«هیلاری و بیل کلینتون» روی صحنه می‌روند

«لوری مِت‌کاف» و «جان لیتگو» در نقش «هیلاری و بیل کلینتون» در تئاتر برادوِی به روی صحنه می‌روند.

«سنگساز» در راه ازمیر یکشنبه 15 مهر 1397 18:55

«سنگساز» در راه ازمیر

فیلم کوتاه «سنگساز» به کارگردانی علی نوائیان به بخش مسابقه نوزدهمین جشنواره فیلم ازمیر راه یافت.

معرفی هیات انتخاب بخش پویانمایی جشنواره فیلم کوتاه تهران یکشنبه 15 مهر 1397 18:52

معرفی هیات انتخاب بخش پویانمایی جشنواره فیلم کوتاه تهران

علی نوری اسکویی، روانبخش صادقی و سعید توکلیان هیات انتخاب آثار بخش پویانمایی سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم کوتاه تهران شدند.

آهنگسازی محمدرضا علیقلی برای «ما همه با هم هستیم» یکشنبه 15 مهر 1397 18:49

آهنگسازی محمدرضا علیقلی برای «ما همه با هم هستیم»

در میانه مراحل فنی آماده‌سازی نهایی فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم»، محمدرضا علیقلی کار ساخت موسیقی این فیلم را آغاز کرد.

عرضه جدیدترین آثار سینمایی کانون در بازار فیلم بوسان یکشنبه 15 مهر 1397 18:07

عرضه جدیدترین آثار سینمایی کانون در بازار فیلم بوسان

۲ اثر بلند سینمایی و ۵ فیلم پویانمایی تولیدی یک سال اخیر امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سیزدهمین بازار آسیایی فیلم بوسان کره جنوبی عرضه شده است.

سفر «آلفابت» به کنیا و اسپانیا یکشنبه 15 مهر 1397 18:04

سفر «آلفابت» به کنیا و اسپانیا

انیمیشن کوتاه «آلفابت» به بخش مسابقه ۲ جشنواره در کنیا و اسپانیا راه یافت.

«در تیررس» در ۴ بخش جشنواره «ساوت‌ همپتون» نامزد شد یکشنبه 15 مهر 1397 18:01

«در تیررس» در ۴ بخش جشنواره «ساوت‌ همپتون» نامزد شد

انیمیشن کوتاه «در تیررس» ساخته مرضیه خیرخواه در چهار بخش یک جشنواره انگلیسی نامزد دریافت جایزه شد.

«رییس کل» فرم «سینماحقیقت» را پر کرد یکشنبه 15 مهر 1397 17:58

«رییس کل» فرم «سینماحقیقت» را پر کرد

مستند «رییس کل» با روایتی از زندگی سید محسن نوربخش رییس کل اسبق بانک مرکزی آماده نمایش در دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» شد.