کتاب «پنج نمایشنامه کوتاه» ترجمه صفدر تقیزاده منتشر شد.
نمایشنامهی «وال» نوشتهی ساموئل دی.هانتر و با ترجمهی آیدین مظفری، برای اولین در ایران توسط نشر «رایبد» منتشر شده است.
نمایشنامههای «نوزده، نود و نه» نوشته ایوب آقاخانی و «خواب خوب خواب» نوشته سلیم باشکوه از تازهترین نمایشنامههای تولیدی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است که روانه بازار شده اند.
فرصت دریافت ایدههای اولیه برای فصل یازدهم پروژه «چهار فصل تئاتر ایران» تمدید شد.
سوگ داشآکل و دو نمایشنامه دیگر و نمایشنامه کوارتت نوشته هاینر مولر از سوی نشر عنوان منتشر شد.
مراسم رونمایی از مجموعه نمایشنامههای «زیر نور موضعی» نوشته ایوب آقاخانی برگزار میشود.
نمایشگاه کتاب از فردا کارش را در تهران شروع میکند. این سی و چهارمین دوره نمایشگاه است که بالاخره بعد از صحبتهایی در باره برپایی آن در شهر آفتاب یا مصلا در نهایت در مصلا برگزار میشود.
برندگان بخش ادبی جایزه پولیتزر ۲۰۲۳ در شاخههای مختلف همچون ادبیات داستانی، شعر و زندگینامه معرفی شدند و نام یک نویسنده ایرانیتبار نیز در بین برگزیدگان امسال به چشم میخورد.
کتاب «۱٨/۲۸/۲» شامل مجموعهنمایشنامههای زندهیاد «عزتالله مهرآوران» توسط نشر «آواژ» به چاپ رسید.
سهیل ملکی از انتشار نمایشنامه «نون و خون» خبر داد که اثری کاملا زنانه و درباره ارتباط چند دوست قدیمی است که درگیر بیماری یکی از دوستانشان میشوند.
محمد رحمانیان که این روزها بیشتر در کار نوشتن است، از انتشار چند نمایشنامه اش خبر می دهد از جمله نمایشنامه ای که سال ها پیش گوهر خیراندیش در آن بازی کرده است.
پنج نمایشنامه سری نخست مجموعه «صحنه کاغذی» با آثاری از نادر برهانی مرند، مهدی میرباقری، محمد مساوات، صحرا رمضانیان و بهزاد صدیقی منتشر شد.
محمد رحمانیان با ابراز خوشنودی از چاپ دوم نمایشنامه «شب سال نو» اعلام میکند که گروههای تئاتری در هر کجای کشورمان میتوانند بدون اجازه او این نمایشنامه را اجرا کنند.
مجموعه نمایشنامههای ایوب آقاخانی در سه جلد و تحت عنوان «زیر نور موضعی» بهزودی وارد بازار کتاب میشود.
دو مجموعه نمایشنامه از گروه مدرسان مستقل تئاتر با گردآوری و ویرایش «بهزاد خاکینژاد» به چاپ رسید.
ساعدی در دوران حیات خود سه تک نگاری منتشر کرد: «ایلخچی» (1342)، «خیاو یا مشکینشهر» (1343) و «اهل هوا» (1345) . آنچه در سفرها و تحقیقهایش برای این تکنگاریها به دست آمد بعدها در داستانهایش نمود پیدا کرد.
ساعدی در بخشی از آثارش در خدمت «واقعگرایی» است و در بخش دیگر در خدمت «رازآلودگی» اما در همه آثارش، این «حادثه» است که حضور دارد. «حادثه» مثل گردبادی به جان ِ جهان ِ داستانهای ساعدی میپیچد و دستآخر تنها چیزی که به تمامی باقی میماند همان «حادثه» است. او آدم ِ گفتوگو است، آدمِ رابطه، آدمی که میان مردم کوچه و بازار لولیده.
در دنیای تئاتری اما او بهتازگی سراغ تجربههای متفاوتتری رفته است، یکی از تازهترین تجربههای او، نمایشی است با محوریت شخصیت «پابلو پیکاسو». او این نمایشنامه را «پستوی پیکاسو» نامیده و فعلا اجراهای متعدد آن در اروپا حسابی پسندیده شده است. دورفمن در گفتوگو با ایندیپندنت درباره اینمتن یکسره متفاوت از کارنامه تئاتریاش میگوید: «میخواستم نوشتن یک نمایش تجربی را آزمایش کنم، این یک تجربه بهشدت شخصی است، کاری که شاید دیگر تکرارش نکنم.
علیرضا نادری با نگارش و اجرای نمایشنامه «کوکوی کبوتران حرم» اتفاقا نشان داد که برخلاف تصور تعدادی از مخاطبان تئاتر، جهان زنانه را هم میشناسد.
سم شپرد که روایتگر تصویری تاریک از زندگی معاصر در آمریکاست، در نمایشنامه «رد ترس» با اقتباس از یکی از معروفترین نمایشنامههای تاریخ جهان؛ «اویدیپوس شهریار» و بهمدد شکل و فرم هنر مدرن آمریکایی، داستانی جذاب و پیچیده خلق کرده است. این اثر مدرن با درونمایهای اساطیری، در قالب داستان پلیسی-جنایی و گاه با حسوحالی شاعرانه، مخاطب را به سفری درونی، پرکشش و فلسفی میبرد