کارگردان تئاتر عروسکی درباره این نمایش توضیح داد: «یک سفر رویایی» تلفیقی از نمایشهای ایرانی مثل الاغ سواری، خیمه شب بازی، نقالی، تکم، پرده خوانی و آوازهای گروهی است که به دو زبان فارسی و انگلیسی اجرا میشود و در آن از کوچکترین عروسک که ۱۰ سانتیمتر است تا بزرگترین آن که شش متر است، استفاده میشود.
زارعان اضافه کرد: این نمایش قرار است علاوه بر حضور در جشنواره روسیه، در جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک در بخش فضای باز نیز اجرا داشته باشد. ما تعدادی شخصیتهای جدید نیز ساختهایم که قرار است در جشنواره عروسکی تهران مبارک از آنها رونمایی شود. برنامه ویژهای نیز برای عروسکهای غول پیکر در جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک داریم و قرار است، علاوه بر عروسکهای غول پیکر، رباتهای غول پیکر و نسل جدید عروسکهای تنپوش شخصیتهای روز دنیا را نیز به نمایش دربیاوریم.
او درباره فعالیتهای این گروه تئاتری بیان کرد: ما دو گروه تئاتری به نام "۲۷ آبان" و "کمپانی عروسکهای غول پیکر ایران" داریم که فعالیتهای بینالمللی زیادی دارند و سفر روسیه هجدهمین حضور بین المللی این گروه خواهد بود. ما در آخرین تجربه حضور در یک جشنواره خارجی، از ۲۰ آبان ۹۶ تا ۲۰ فروردین ۹۷، پنج ماه اجرا در کشور امارات داشتیم. در این جشنواره که "دهکده جهانی امارات" نام دارد در هر روز ۱۳۰ اجرا از ۷۰ کشور مختلف در قالبهای گوناگون اجرا داشتند و ما توانستیم یکی از گروههای ویژه این جشنواره باشیم.
این کارگردان تئاتر عروسکی در ادامه گفت: کارگردانها و مدیران فستیوالهای متعددی کارهای ما را در جشنوارهها میبینند و سپس به فستیوالهای مختلف دعوت میکنند و در حقیقت دبیر فستیوال روسیه کار ما را در فستیوال قزاقستان دیده بود به همین دلیل از ما دعوت کرد تا در جشنواره عروسکی روسیه حضور داشته باشیم. جشنواره امسال روسیه در شهر یکاترینگبورگ برگزار میشود که چهارمین شهر بزرگ روسیه است. در این جشنواره ۸۰ پرفورمنس از ۴۰ کشور اجرا خواهند داشت. این فستیوال به صورت رقابتی برگزار میشود و ما تنها نماینده ایران در آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه "ساخت و تولید عروسکها هزینه زیادی برده و با سرمایه شخصی ساخته شده است" گفت: تاکنون کارهایی که انجام دادهایم، بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان هزینه برداشته است و حدود ۸۰ عروسک ساختهایم که از میان آنها ۵۰ عروسک و ربات غول پیکر وجود دارد. ما از سال ۸۶ تئاتر عروسکهای غولپیکر را با تکنیکی که یک نفر آنها را به حرکت دربیاورد، شروع کردیم و در یک کارناولی که محمود فرهنگ برای بزرگداشت تئاتر برگزار کرد، از این عروسکها برای نخستین بار استفاده کردیم.
زارعان که به گفته خودش تنها گروهی را دارد که به صورت تخصصی در حوزه عروسکهای غولپیکر فعالیت میکند، درباره سابقه حضورش در این عرصه هنری توضیح داد: در سال ۸۹ ورک شاپی توسط یک طراح عروسک فرانسوی در ایران برگزار شد که ما بعد از اینکه او از ایران رفت، عروسکهای بومیمان را مثل ننه سرما، عمو نوروز، پهلوان کچل، مبارک، سروناز و خیلی عروسکهای دیگر ساختیم. البته قبل از این کارگاه، ما دو عروسک غول پیکر «مبارک» و «دیو» را ساخته بودیم. بنابراین ما از سال ۸۶ تا به امروز فعالیت تخصصی خود را بر روی این سبک هنری گذاشتهایم، دفتر و اتاق مشاوره داریم و بینالمللی کار میکنیم و سالی حداقل دو سفر بینالمللی میرویم.
وی در پایان گفت: ما که از سال ۸۶ فعالیت خود را آغاز کردیم، هنوز هیچ کس عروسکهای غول پیکر نداشت. بعدها هنرمندان دیگری کار ما را دیدند و تصور کردند آسان است، بنابراین به جای اینکه بیایند و روند موفقیت را یاد بگیرند، اقدام به کپیبرداری از آثار ما کردند. این در حالی است که با این کار جنبه رقابتی خوبی به وجود نمیآید، بلکه از سطح کارها هم کاسته میشود.
نمایش «یک سفر رؤیایی» با بازیگری و عروسکگردانی مجتبی کاظمی، مریم خاکسار تهرانی، مهدی داوودی، امیر محمد انصافی، حامد زارعان و موسیقی: امیر محمد انصافی ساخته شده است.