پرکارترین بازیگر مرد جشنواره فجر امسال را بشناسید
مهرداد صدیقیان سیام بهمنماه 1367 در تهران بدنیا آمد. او فعالیت سینمایی خود را در مقام بازیگری از سال 84 با فیلم "عصر جمعه" آغاز کرد و با بازی در فیلم "اتوبوس شب" به شهرت رسید. "مادر قلب اتمی" شمّه دیگری از صدیقیان را روی پرده نقرهای برد و البته که در "ماجرای نیمروز" یک تیپ متفاوتی از این بازیگر را شاهد بودیم. «مدینه» و «سقوط یک فرشته» هم اتفاقات خوب تلویزیونی "صدیقیان" در کارنامه هنریاش به شمار میرود. مهرداد صدیقیان یک بار به خاطر بازی در "ماجرای نیمروز" دوره سی و پنجم جشنواره فیلم فجر نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد را به خودش اختصاص داد.
صدیقیان با دست پُر آمده...
«ایده اصلی»، «سمفونی نهم»، «طلا»، «سونامی» جزو کارهای امسال مهرداد صدیقیان در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر است. «سونامی» اولین فیلم سینمایی میلاد صدرعاملی فرزند رسول صدرعاملی است که در کنار مهرداد صدیقیان، بهرام رادان، علیرضا شجاع نوری، رعنا آزادیور، فرشته حسینی، علی استادی، علیرضا ورزنده، امیر شریعت، امیرمهدی ژوله و محمدرضا غفاری نام خودشان را جزو "سونامی" جشنواره فجر ثبت کردند. این فیلم سینمایی به چالشهای رقابتی ورزشکاران میپردازد و فیلمنامه آن را میلاد صدرعاملی و علی اصغری به طور مشترک به نگارش درآوردهاند.
«ایده اصلی» به کارگردانی آزیتا موگویی در خارج از کشور فیلمبرداری شده که مهرداد صدیقیان با بازیگران خارجی هم همکار شده است. مانوس گاوراس، آندره آ ماچالکیدو، ایرینا مانژوسوا و واروارا لارمو، بهـرام رادان، مریـلا زارعی، هانیه توسـلی، پژمان جمشـیدی و شـهباز نوشیر به عنوان بازیگر این فیلم سینمایی حضور دارند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: "ایران و اسـپانیا برای راهاندازی یک پروژه بـزرگ در جزیـره هندورابـی در جنـوب ایـران به توافق رسـیدهانـد، شـرکتهـا و افراد بسـیاری به طمـع برنده شـدن در این مناقصه شـرکت کردهانـد و ..."
مهرداد صدیقیان در «سمفونی نهم» بازیگری تحت کارگردانی محمدرضا هنرمند را تجربه کرده است که بعد از مدتها غیبت دوباره با یک فیلم به جشنواره فجر آمده است. صدیقیان این بار در کنار حمیــد فرخنــژاد، ســاره بیــات، محمدرضــا فروتن، علیرضــا کمانــی، هــدی زینالعابدیــن، پژمــان بازغــی به ایفای نقش میپردازد. در خلاصه فیلم هنرمند آمده است: «شاید عاشق شدن آخرین فرصت هرکسی برای آدم بودن است. شما هم موافقید؟» هنرمند پیش از این آثاری سینمایی چون مرگ دیگری، زنگها، گورکن، ردپایی بر شن، دزد عروسکها، دیدار، مرد عوضی، مومیایی 3، عزیزم من کوک نیستم را کارگردانی کرده است. هنرمند در فیلم آخرش قرار است داستان یک عشق عجیب و غریب به خدا را روایت کند.
صدیقیان در فیلم «طلا» با رامبد جوان در مقام تهیهکننده و پرویز شهبازی کارگردان، یک اثر دیگری را به جشنواره فجر آوردهاند. علاوه بر "صدیقیان"، نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، هدی زینالعابدین و احترام برومند در «طلا» به ایفای نقش میپردازند. فیلم «طلا» جدیدترین ساخته پرویز شهبازی بعد از فیلمهایی چون «نفس عمیق»، «عیار 14»، «دربند» و «مالاریا» محسوب میشود. این فیلم یک روایت اجتماعی درباره مسائل روز جوانان است. داستان "طلا" روایت چند جوانی است که قصد راهاندازی رســتورانی را دارنــد در ایــن میــان پــدر یکــی از آن هــا فــوت کــرده و مبلغ قابــل توجهــی پــول نیــز مفقــود میشــود.
صف شلوغ بازیگران سه فیلمی...
- علی مصفا با فیلمهای «سال دوم دانشکده من»، «روزهای نارنجی»، «مردی بدون سایه»
- سعید آقاخانی با فیلمهای «بنفشه آفریقایی»، «قسم»، «حمال طلا»
- فرهاد اصلانی با فیلمهای «متری شیش و نیم»، «مردی بدون سایه»، «مسخره باز»
- بهرام رادان با فیلمهای «آشفتگی»، «ایده اصلی»، «سونامی»
- بابک حمیدیان با فیلمهای «معکوس»، «مسخره باز»، «سال دوم دانشکده من»
رقابت محمدزاده، عزتی، بهداد و معادی در صف دو فیلمهها
حامد بهداد با فیلمهای «قصر شیرین»، «جاندار»
جواد عزتی با فیلمهای «ماجرای نیمروز رد خون»، «جان دار»
پیمان معادی با فیلمهای «متری شیش و نیم»، «ناگهان درخت»
نوید محمدزاده با فیلمهای «سرخ پوست»، «متری شیش و نیم»
مهران احمدی با فیلمهای «آشفتگی»، «روزهای نارنجی»
آتیلا پسیانی «غلامرضا تختی»، «سرخپوست»
علیرضا استادی «روزهای نارنجی»، «سال دوم دانشکده من»
پژمان بازغی «سمفونی نهم»، «تیغ و ترمه»
امیر آقایی «دیدن این فیلم جرم است!»، «مردی بدون سایه»
پدرام شریفی «سال دوم دانشکده من»، «شبی که ماه کامل شد»
یک فیلم و حضور چند بزرگ
علی نصیریان، اکبر زنجانپور، صابر ابر، سیامک انصاری، پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، امین حیایی، جمشید هاشمپور، حبیب رضایی، مانی حقیقی، حسین محباهری، حمید فرخنژاد، محمدرضا فروتن، هومن سیدی، هوتن شکیبا، محسن تنابنده، محسن کیایی، هادی حجازیفر، امیر مهدی ژوله، محمدرضا غفاری و شهرام حقیقتدوست هر یک با یک فیلم در جشنواره سی و هفتم فجر شرکت کردهاند.
کارگردانهایی که از ایستگاه 36 به ایستگاه 37 فجر رسیدند
- بهرام توکلی با فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» در جشنواره سال قبل حضور داشت و امسال با فیلم «تختی» به جشنواره آمده است.
- محمدحسین مهدویان فیلم سینمایی «لاتاری» را سال گذشته ارائه داد و امسال هم با «ماجرای نیمروز رد خون» به جشنواره آمده است.
تهیهکنندگان پُرکار این دوره و یا حاضر در چند دوره متوالی "سودای سیمرغ"
- سید محمود رضوی (تهیهکننده آثار جشنوارهای چون ماجرای نیمروز رد خون، لاتاری، ماجرای نیمروز، سیانور، خانهای در خیابان چهل و یکم و دلبری)
- علی قائممقامی (تهیه کننده آثار جشنوارهای چون تیغ و ترمه، کفشهایم کو، جشن دلتنگی)
- سعید ملکان (تهیه کننده آثار جشنوارهای چون تختی، تنگه ابوقریب، ویلاییها، ابد و یک روز و برادرم خسرو )
- محمدحسین قاسمی (تهیه کننده آثار جشنواره ای چون شبی که ماه کامل شد، مصادره، نفس)
- علی مصفا هم امسال تهیه کنندگی دو فیلم را بر عهده دارد.
چند نکته دیگر درباره فیلمهای جشنواره فجر
اولینهای نامآشنا
در فیلمهای بخش سودای سیمرغ، نام سه چهره به چشم میخورد که امسال برای اولین بار در مقام کارگردان، در جشنواره فجر حضور دارند. جواد رضویان با فیلم کمدی «زهرمار» در بخش نگاه نو حضور دارد. البته او قبلا فیلم «کمی شیرین، بسی فرهاد» را ساخته و منتظر اکران عمومی این فیلم است، فیلمی که با پروانه سینمایی ساخته نشده بود. محسن تنابنده هم امسال با دومین ساخته خود «قسم»، برای اولین بار به رقابت جشنواره فجر آمده و پولاد کیمیایی نیز دیگر بازیگری است که با اولین فیلم خود «معکوس» در بخش نگاه نو داوری خواهد شد.
بازیگری کیومرث پوراحمد
کیومرث پوراحمد کارگردان سینما و تلویزیون که «تیغ و ترمه» را در مقام کارگردان به جشنواره فیلم فجر آورده و در «جمشیدیه» یلدا جبلی به همراه بهرام عظیمی کارگردان صاحبنام انیمیشن بازی کرده است. نکته جالب دیگر بازی مهراب قاسمخانی نویسنده و شقایق دهقان که در عالم واقعی زن و شوهر هستند برای اولین بار با همدیگر در فیلم «ناگهان درخت» صفی یزدانیان ایفای نقش کردهاند.
غایبان جشنواره حاضر شدند
محمدرضا هنرمند و رسول صدرعاملی در این فهرست، مهمترین غایبان جشنواره طی سالیان اخیر بودهاند. محمدرضا هنرمند سال گذشته، بعد از 16 سال دوری از سینما، فیلم «سمفونی نهم» را جلوی دوربین برد و حالا این فیلم در جشنواره سیوهفتم فجر رونمایی میشود. رسول صدرعاملی هم امسال بعد از مدتها با فیلم «سال دوم دانشکده من» به جشنواره فجر آمده است. آخرین حضور او به جشنواره سیام برمیگردد که سیمرغ زرین را در بخش جایزه ویژه دبیر جشنواره، برای فیلم «در انتظار معجزه» دریافت کرد.
حال باید منتظر ماند و دید رقابت بین کارگردانها، بازیگران و دیگر عوامل سازنده یک اثر که در بخش مسابقه قرار دارند- به چه صورت پیش میرود و سیمرغهای بلورین فجر 37 به چه کسانی میرسد؟