مدیر بخش پوستر سی و هفتمین جشنواره بین المللی فجر گفت: برای اغلب کارگردان ها طراحی پوستر اهمیت چندانی ندارد.
پایگاه خبری تئاتر: ابراهیم حسینی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری تئاتر اظهارکرد: نمایشگاه و مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر برای دهمین سال متوالی است که در
کنار سایر بخشهای جشنواره برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه مسابقه پوستر تئاتر فجر در طی این 10 سال به صورت حرفه ای و تخصصی برگزار شده، افزود: این مسابقه طراحان و گرافیست های خلاقی را به جامعه تئاتری کشور معرفی کرده است.
این مسئول با بیان اینکه امسال 111 نفر در این مسابقه شرکت کردند، افزود: 60 درصد کارها مربوط به هنرمندان شهرستانی بود که این آمار اتفاق خوبی برای تئاتر شهرستانی است چون نشان می دهد که تئاترهای شهرستانی در طول یک سال فعالیت خوبی داشته اند.
حسینی در ادامه به آثار راه یافته به نمایشگاه اشاره کرد و گفت: 65 درصد از آثار راه یافته به نمایشگاه نیز مربوط به کارهای شهرستانی بود.
وی تصریح کرد: همچنین حضور پررنگ بانوان نسبت به سال های گذشته از اتفاقات خوبی بود که در این دوره از مسابقات رقم خورد.
حسینی در بخش دیگری از صحبت هایش به داوری مسابقات اشاره کرد و گفت: در این دوره برای اولین بار داوران به مجموعه آثار نیز توجه ویژه ای داشتند و 61 اثر و پنج مجموعه از 34 هنرمند طراح به بخش مسابقه پوستر راه یافتند.
وی با بیان اینکه امسال در مجموع بیش از 600 اثر از 534 هنرمند به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: امسال برای اولین بار کارها را از طریق ایمیل، چاپ و سی دی دریافت نکردیم بلکه از طریق یک برنامه هنرمندان می توانستند آثارشان را آپلود کنند.
این مسئول تصریح کرد: این اقدام باعث شد که هنرمندان راحت تر در مسابقه شرکت کنند و دیگر هزینه چاپ هم ندهند.
حسینی اضافه کرد: امسال همچون سال های گذشته اختتامیه مسابقه همزمان با اختتامیه تئاتر فجر برگزار می شود که در این مراسم از 10 اثر برگزیده تجلیل خواهد شد.
وی در ادامه با انتقاد از عدم حضور کارگردان های تئاتر در مراسم افتتاح نمایشگاه ۴۰سال اسناد تئاتر ایران گفت: برای این نمایشگاه و مسابقه هزینه های زیادی می شود و حضور هنرمندان و گرافیست های مطرح، توانمند و خلاق فرصتی را به کارگردان ها می دهد که با فضای جدید طراحی آشنا شوند؛ ولی آنها حتی زحمت شرکت در این مراسم را هم به خود ندادند.
وی ابراز کرد:متاسفانه کارگردان ها در این شکل ازنمایشگاه کم تر حضور دارند اهمیت چندانی به بحث پوستر تئاتر نمی دهند به طوری که حتی کتاب پوستر نمایشگاه را هم نمیخوانند که این امر باعث می شود کار بسیاری از گرافیست ها ناشناخته بماند.
حسینی با اشاره به مشکل کمبود فضای نمایشگاه ۴۰ سال اسناد تئاتر ایران گفت: تعداد اسناد و آثار ارائه شده برای این نمایشگاه زیاد است ولی مثل همیشه فضای کافی برای نمایش آثار وجود ندارد.
وی توضیح داد: اگر فضای بزرگتری داشته باشیم هم می توانیم آثار بیشتری نمایش دهیم و هم پوسترها را در ابعاد بزرگتری چاپ کنیم.
https://teater.ir/news/18017