پایگاه خبری تئاتر: آیین افتتاحیه تئاتر سعدی با حضور خالد، وزیر فرهنگ بنگلادش، سید محمد مهدی حسینیفائق، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران، مامون الرشید، رییس گروه چاندراکالا، غلام قدوس، رییس نظارت بر گروههای فرهنگی و هنری بنگلادش و کمال بایزید، دبیرکل فدراسیون تئاتر بنگلادش برگزار شد. حسینیفائق ضمن تشکر از همکاری بخشهای مختلف دولتی و غیردولتی در خصوص اجرای این تئاتر اظهار کرد: برای برنامه بیش از شش ماه زمان صرف شده و جلسات مختلفی برگزار شده تا این نمایش در شأن شخصیت سعدی اجرای عمومی بشود.
وی افزود: هر چند که سعدی شخصیتی جهانی است اما مایه مباهات است که کلام و تفکر وی با زندگانی مردم بنگلادش عجین شده و اشعار و حکایات وی در منابع درسی و حتی دینی این کشور به چشم میخورد. سرپرست رایزنی فرهنگی کشومان با اشاره به قرائت بخشهایی از اشعار سعدی به زبان فارسی در مراسم دینی و به عنوان مناجات، گفت: این مطلب نشان دهنده درک عمیق مردم بنگلادش از شخصیت حقیقی سعدی به عنوان یک عارف واقعی است. وی افزود: در جهان امروز، روح و حقیقت اشعار سعدی که همانا سعادتمندی این جهانی و آن جهانی است باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و امیدواریم این نمایشنامه اجرای موفقی در بنگلادش، هند و ایران داشته باشد و شهرت جهانی پیدا کند.
ک. ام خالد، وزیر فرهنگ بنگلادش نیز در سخنانی، اجرای این نمایش برای نخستین بار در بنگلادش را افتخار آفرین خواند. وی با اشاره به حکایات سعدی که در خاطرات کودکی وی نقش بسته، اظهار کرد: سعدی شخصیتی بیگانه در میان ما نیست و حکایات و اشعار وی به عنوان پند و دعا در میان مردم ما زنده است. مامون الرشید، رییس گروه چاندراکالا با اشاره به نحوه آمادهسازی این تئاتر و شیوه اجرای آن (سبک سولو)، این نوع اجرا را جزو نمایشهای دشوار دانست و گفت: برنامه ریزی برای معرفی این تئاتر در سایر کشورها انجام شده و در ماههای آینده در کشور هند اجرا خواهیم داشت. اجرای تئاتر سعدی پس از اهدای لوح تقدیر به رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش به روی صحنه رفت. این اجرا در 14 پرده انجام شد که طی آن زندگانی سعدی و حکایات اخلاقی وی در مدت زمانی حدود 70 دقیقه به نمایش درآمد.