پایگاه خبری تئاتر: معاون هنری وزیر ارشاد گفت: اگر بودجه اختصاص یافته تنها به کارهای اجرایی تخصیص یابد، دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد. زیرا کمبود امکانات اجرایی، تورم و نوسان قیمتها و بدهی ۳ میلیارد تومانی بخش تئاتر باید با همین اعتبارات بر طرف شود.
آئین پاسداشت اردیبهشت تئاتر استان تهران، شامگاه شنبه 20 اردیبهشت ماه، باحضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران و هنرمندان تئاتر در مجموعه تالار محراب برگزار و از فعالان و برگزیدگان تئاتر در سال 92 تجلیل شد.
در این مراسم علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به جایگاه والای هنر تئاتر و تاثیر آن در جامعه گفت: طی 7 ماه گذشته که در وزارت ارشاد فعالیت میکنم، با همفکری همکاران و هنرمندان به بررسی و آسیب شناسی دقیق وضعیت تئاتر پرداختهایم. در این میان نقدهایی نیز شده است که برای ما راهگشا بوده و سبب شده است، با اطلاع از نقاط ضعف مجموعه، به بررسی دقیق این مسائل و راهکارهای آن بپردازیم.
وی تئاتر کشور را با مسائل و مشکلات گوناگونی روبه رو دانست و توضیح داد: بعد از انقلاب اسلامی فعالیتهای گوناگونی در حوزه هنرهای نمایشی اتفاق افتاده است. جشنوارهها و فعالیتهای میدانی سهم عمدهای از این فعالیتها را به خود اختصاص دادهاند که قابل توجه است. حال باید ببینیم چه جایگاهی را میتوانیم در سطح بین الملل بدست آوریم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه تلاش داریم امسال بودجه تئاتر را با دو میلیارد افزایش نسبت به پارسال به 11 میلیارد تومان برسانیم ادامه داد: بودجه تئاتر در مقایسه با سالهای گذشته با تغییر رو به رشدی مواجه نبوده است. سال 1383 اعتبارات تئاتر نسبت به سینما 3 برابر بود و اکنون برعکس است. بیشک این مسئله مشکلاتی را در پی دارد. در سال جاری بودجه هنرهای نمایشی را نسبت به سایر حوزههای موسیقی، هنرهای تجسمی افزایش داده و آن را به مبلغ 11 میلیادرد تومان رساندهایم.
مرادخانی توجه به مسائل زیر ساختی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: اگر بودجه اختصاص یافته تنها به کارهای اجرایی تخصیص یابد، دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد. زیرا کمبود امکانات اجرایی، تورم و نوسان قیمتها و بدهی 3 میلیارد تومانی بخش تئاتر از جمله مواردی است که بایستی با همین اعتبارات برطرف شود.
وی از وابستگی هنرمندان به اعتبارات و حمایتهای دولتی ابراز نگرانی کرد و خاطرنشان کرد: سالانه 1400 نفر فارغ التحصیل هنرهای نمایشی به بدنه تئاتر اضافه میشوند؛ و این امر جدا از ایجاد مسئولیت، نیازمند ایجاد امکانات تازه است. ایجاد این امکان با توجه به شرایط موجود بسیار دشوار است، زیرا بسیاری از هنرمندان به حمایتهای دولتی وابستهاند. معتقدم با حل مسائل زیرساختی تئاتر، میتوان در ایجاد توان و سامان بخشیدن به وضعیت فعلی گامهای موثرتری را برداشت.
مرادخانی در پایان سخنانش جوانان را گنجینههایی برای آینده توصیف و تصریح کرد: وظیفه ما فراهم آوردن شرایطی است تا هنرمندان، به خصوص جوانان بتوانند بیدغدغه به فعالیت بپردازند. جوانان از جایگاه بسیار ویژهای برخوردارند، زیرا آینده تئاتر را ترسیم میکنند. بنابراین تمام تلاش خود را بکار خواهیم برد؛ تا تا فعالیتهای جانبی و همراهی تمام هنرمندان، امکانات مناسبی را در اختیار جامعه هنری تئاتر قرار دهیم.