پایگاه خبری تئاتر: غلامرضا موسوی درباره چگونگی نمایش فیلمهای جشنواره فجر که تا چند روز پیش و پس از گذشت بیش از 10 روز از جشنواره همچنان به صورت منتخب در مکانهای مختلف انجام میشدند، توضیح داد: ابتدا بگویم که نمایش فیلمهای جشنواره در شهرستانها با مجوز خود تهیهکنندگان صورت گرفت، یعنی تکتک تهیهکنندگان به شورای عالی تهیهکنندگان طی نامههایی کتبی مجوز دادند که فیلمهایشان را میتوان در شهرستانها نمایش داد. براین اساس در 34 مرکز ، 50 درصد فیلمهای بخش مسابقه به نمایش درآمد و حداکثر سانسهایی که وجود داشت سه سانس بود و این باعث شد کسانی که سینمای ایران را خیلی جدی دنبال میکنند، بخشی از فیلمهای جشنواره را ببینند.
او افزود: در سه استان اصفهان، شیراز و مشهد تقریبا کلیه فیلمهای جشنواره نمایش داده شد و برخی فیلمها در مراکز استانها سانس فوقالعاده هم داشتند که این هم با دریافت هزینه اضافه بود. در مجموع در شهرهای دیگر استقبال خوبی از فیلمها شد و این نشان دهنده این بود که مردم علاقهمند به تماشای فیلمهای جشنواره هستند.
وی گفت: نمایش فیلمها فارغ از جشنواره به این شکل است که معمولا مراکزی در زمان جشنواره با شورای عالی تهیهکنندگان تماس داشتند و با موافقت شورا و تهیهکننده، فیلم نمایش داده میشد اما در هیچ شکلی بدون موافقت تهیهکننده فیلمی به نمایش درنیامده است. شورای عالی تهیهکنندگان روی این ماجرا به شدت حساس بود ولی بعد از جشنواره دیگر ما دخالتی نداشتیم و نمایشهای بعد از جشنواره بیشتر توسط پخشکننده ها صورت میگیرد که اینها هم قاعدتا باید از تهیهکنندگان مجوز بگیرند. ما تا پایان جشنواره وضعیت نمایش فیلمها را تعقیب کردیم و بعد از آن دخالتی نداشتیم.
موسوی ادامه داد: اما نکته اساسی این است که شورای عالی تهیهکنندگان باید برنامههای جشنواره را به طور جدی بررسی کند چرا که در تهران سینماهای مردمی و غیر مردمی شامل 68 سالن میشد و این بسیار زیاد است. اگرچه تمام این برنامههای نمایش با مجوز تهیهکننده فیلمها است ولی شورای عالی تهیهکنندگان باید این موضوع را بررسی کند و بعد نتیجه را در اختیار تهیهکنندگان و دبیر جشنواره فجر قرار دهد تا برای سال آینده بتوان با نگاه منطقیتری اقدام کرد.
او تاکید کرد: متاسفانه 68 سالن نمایشدهنده فیلمهای جشنواره، آثار را به شکلهای مختلف نمایش میدادند و در بعضی سالنها حتی دو یا سه بار یک فیلم تکرار شده است. بنابراین باید بررسی شود اگر این نوع نمایش در این تعداد به نفع سینما نیست تغییر کند و ما سعی میکنیم از کانون کارگردانها نیز نمایندهای در جلسههای خود داشته باشیم تا موضوع را دقیق بررسی و بعد نتیجه را برای رسانهها نیز منتشر کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا