هاله مشتاقی‌نیا این روزها هم مشغول نوشتن چند اثر تازه است و هم قصد دارد دومین کارگاه نمایشنامه‌نویسی خود را برپا کند.

پایگاه خبری تئاتر: او درباره تازه‌ترین فعالیت‌هایش می‌گوید: دو متن نمایشی به منظور اجرا نوشته‌ام که بعدا جزییات بیشتری درباره آنها اعلام می‌شود و در این زمانِ کرونا هم داستانِ کوتاهی نوشته‌ام به نام «عشق در زمان کرونا» که در مجموعه‌ای که متشکل از داستان‌هایی از نویسندگان زن است، منتشر خواهد شد.

این نمایشنامه‌نویس، هم وقتی مانند دیگر همکارانش دریافت که در دوران کرونایی امکان اجرای تئاتر بسیار ضعیف است، ایده‌ای را که از مدت‌ها پیش درباره برگزاری کلاس‌های مجازی نمایشنامه‌نویسی داشت، عملی کرد و کارگاهی مجازی را با نام «از داستان تا نمایش نامه» بر مبنای اقتباس و شناخت عناصر دراماتیک با تاکید بر داستان‌های کوتاهی از جی.دی.سلینجر برگزار کرد و حالا هم قصد دارد دوره جدید کارگاهِ مجازیِ نمایش‌نامه‌نویسی خود را با عنوان «نوشتن برای صحنه» برگزار کند.

مشتاقی‌نیا در ارزیابی تجربه اولین کارگاه مجازی خود می‌گوید: تجربه‌ی کارگاه نخست موفقیت‌آمیز بود و فارغ از مقطعی که به دلیل شیوع ویروس کووید۱۹ در آن به سر می‌بُردیم و هم چنان هم ادامه دارد، شکل مجازی آموزشی مورد استقبال قرار گرفت، اما برای هنرجویان مستعد در شهرستان‌ها یا خارج از ایران و هم‌چنین علاقه‌مندانی که به دلیل مشاغل مختلف، امکان حضور در ساعت‌های مشخص در کلاس‌های پایتخت را ندارند، بسیار مورد توجه قرار گرفت‌.

او تاکید دارد که هدفش از برگزاری کارگاه مجازی نمایش‌نامه‌نویسی، کوتاه مدت نبوده و به همین دلیل دوره‌ی جدید آموزش مجازی را با سرفصل‌های دیگری آغاز کرده است.

این نویسنده در پاسخ به این پرسش که آیا دوران کرونا و با توجه به برخی از تجربیات در حوزه اجراهای آنلاین، این احتمال وجود دارد که نمایشنامه‌نویسان به سمت اشکال دیگری از نوشتن سوق پیدا کنند؟ توضیح می‌دهد: ممکن است بر حسب اجراهای متنوع و یا اشکال اجرایی به شیوه‌ی آنلاین، نگارش متون تازه‌ای هم برای برآورده شدن نیاز، نوشته شود اما روندِ نمایش نامه‌نویسی برای صحنه و با حضور تماشاگر هم ادامه خواهد داشت.

مشتاقی‌نیا تصمیم دارد در کارگاه تازه خود مباحثی همچون «پروازِ ذهن بر سوژه‌های پیرامون: از ایده تا ابزارِ تحقیق برای رسیدن به طرح»، «تنیدن تاروپودِ ایده در قواعد درام: از ساختار تا شناخت عناصر دراماتیک،«ملاقات با شخصیت‌ها: از شناختِ شخصیت تا پردازش و نگارشِ دیالوگ» و «رنگ آمیزیِ متن: از پرداختِ جزئیات تا ترسیمِ نهایی نمایش نامه» را آموزش بدهد.

او امیدوار است با تدوام این کارگاه‌ها علاقه‌مندان در هر کجا امکان آموزش و نگارش نمایشنامه داشته باشند.

برای مشاهده دیگر اخبار تئاتر اینجا کلیک کنید


منبع: خبرگزاری ایسنا