پایگاه خبری تئاتر: مسعود دلخواه نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: از مدتها قبل تقاضای اجرای نمایش «مسیح به روایت پیلاطس» را به تئاتر شهر ارائه داده بودم که قرار است این نمایش را در سی و سومین جشواره تئاتر فجر به صحنه ببرم. البته این اثر نمایشی قرار است به اجرای عمومی نیز گذاشته شود اما از جانب تئاتر شهر در حال بررسی است که این نمایش قبل از آغاز جشنواره به صحنه برود و بعد دو اجرا نیز در این فستیوال داشته باشد یا اینکه بعد از اجرا در جشنواره، اجرای عمومی خود را آغاز کند.
وی درباره مضمون این اثر نمایشی بیان کرد: نمایش «مسیح به روایت پیلاطس» درباره آخرین ساعات زندگی حضرت مسیح و لحظات محاکمه وی است. در این نمایش قرار نیست همه ابعاد زندگی حضرت مسیح به تصویر کشیده شود بلکه قصد من این است تا گوشه هایی از زندگی وی و لحظات آخر زندگی او را به نمایش بگذارم.
کارگردان «ارخش» درباره منابعی که برای نگارش نمایشنامه از آن بهره برده است، توضیح داد: علاوه بر استفاده از متون مذهبی مثل قرآن مجید و انجیل، از دو کتاب «مرشد و مارگاریتا» نوشته بولگاکف و «انجیل های من» نوشته اریک امانوئل اشمیت نیز بهره گرفتم. در واقع این نمایشنامه بر اساس منابع و کتابهای مختلفی برای اجرا تنظیم نمایشی شده است.
بازیگر «دایی وانیا» متذکر شد: کتاب «انجیل های من» دو بخش دارد که یکی به کودکی حضرت مسیح پرداخته و «شب باغ زیتون» نام دارد و بخش دوم با نام «انجیل به روایت پیلاطس» درباره لحظات آخر زندگی حضرت مسیح است. این کتاب به شیوه رمان - فرم نوشته شده و نمایشنامه نیست. برای نگارش نمایشنامه از بخش دوم این کتاب و بخشی از رمان «مرشد و مارگاریتا که از دید پیلاطس زندگی مسیح روایت می شود، بهره گرفتم.
وی افزود: این نمایش نیز از دید پیلاطس که حاکم یهودی بوده که مسیح را محاکمه می کند و بعد دچار عذاب وجدان می شود، روایت خواهد شد. متن نمایشنامه به شیوه ای تنظیم شده که بازیگر و مخاطب باید به یکدیگر نزدیک باشند بنابراین پیشنهاد من اجرا در یکی از سالن های بلک باکس مجموعه تئاتر شهر مثل سالن های سایه، چهارسو و یا قشقایی است که امیدوارم موافقت شود.
دلخواه درباره گروه بازیگران نمایش یادآور شد: این نمایش بین 12 تا 14 بازیگر دارد که دو نفر از بازیگرن هنرمندان شناختهشده تئاتر کشور هستند که با آنها وارد مذاکره نیز شده ام. البته چون فعلا منتظر جواب قطعی تئاتر شهر برای زمان اجرا هستم نامشان را در آینده ای نزدیک اعلام خواهم کرد.
وی درباره دیگر فعالیتهایش توضیح داد: به تازگی از جشنواره تئاتر استانی در شهر رشت بازگشته ام که من به همراه محمود پاک نیت و کیوان نخعی به عنوان هیات داوران در این جشنواره حضور داشتیم. آثار انتخاب شده در این جشنواره های استانی به جشنواره منطقه ای فرستاده می شوند و در نهایت بهترین اثر بخش منطقه ای به جشنواره تئاتر فجر راه می یابد.
این کارگردان تئاتر درباره کیفیت آثار به صحنه رفته در این جشنواره عنوان کرد: متاسفانه یکی از نقاط ضعف چنین جشنواره هایی انتخاب متون ضعیف برای اجرا است. نمایش برگزیده این جشنواره «اعترافاتی برای زنان» نوشته محمد امیریاراحمدی بود که تفاوت زیادی با بقیه نمایشها داشت. تئاتر ما با مشکل نمایشنامه و انتخاب نامناسب آثار توسط کارگردان ها مواجه است. برخی مواقع نمایشنامه هایی برای اجرا انتخاب می شوند که پتانسیل اجرا ندارند بنابراین وقتی متن ضعیف باشد نمایش نیز از کیفیت اجرایی مناسبی برخوردار نیست اما نکته مثبت در این جشنواره بازی های خوب هنرمندان گیلانی بود که جای خوشحالی دارد.
مسعود دلخواه چندی پیش در نمایش «فاوست» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی نقش مفیستو را ایفا کرده بود که این اثر نمایشی در تتالار وحدت به صحنه رفت.