دهه هفتاد که علی رفیعی بار دیگر به میهن بازگشته بود، با پیشنهادی از سوی مدیر وقت تالار وحدت مواجه شد. این مدیر که "لاهوتی" نام داشت و رفیعی از او به عنوان مدیری شجاع یاد کرده، به رفیعی پیشنهاد کرد نمایشی را درباره واقعه کربلا در تالار وحدت روی صحنه بیاورد.

چارسو پرس: رفیعی اما با خواندن نمایشنامه، آن را متنی ضعیف یافت و حالا پرسش مدیر این بود که دلیل بی‌رغبتی او برای اجرای این نمایش چیست؛ موضوع نمایشنامه یا متن ضعیف آن. در نهایت وقتی مشخص شد که مشکل از متن است و نه موضوع، رفیعی خود دست به کار شد و این متن را بازنویسی کرد تا یکی از آثار شاخص خود و نمایش ایرانی را روی صحنه بیاورد و البته نباید غافل بود که اصرار رضا کیانیان، شاگرد قدیمی این استاد به اجرای این نمایش، در تصمیم رفیعی بی‌تاثیر نبود.

پوستر یازدهمین جشنواره تئاتر فجر

نمایش «یادگار سال‌های شن» نوشته و کار دکتر علی رفیعی یکی از آثار درخشانی است که در یازدهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفته است.

نمایشی که با گروهی پرشمار از بازیگران سرشناسی چون پرویز پورحسینی، احمد آقالو، رضا کیانیان، مهرانه مهین ترابی، تانیا جوهری،  فرهاد اصلانی، حسن معجونی، سیامک صفری، کاظم هژیرآزاد، لعیا زنگنه و ... روی صحنه رفت.

در همان مقطع قطب‌الدین صادقی که او نیز چون علی رفیعی دانش آموخته تئاتر در مقطع دکترا و از کشور فرانسه بود، نمایش «نیرنگ‌های اسکاپن» را در یازدهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه برد تا این جشنواره میزبان دو اثر شاخص باشد.

 فرهاد اصلانی در نمایش نیرنگ های اسکاپن کار قطب الدین صادقی فرهاد اصلانی در نمایش نیرنگ های اسکاپن کار قطب الدین صادقی

نمایش «نیرنگ‌های اسکاپن» نوشته ژان باتیست مولیر است که با کارگردانی قطب‌الدین صادقی روی صحنه رفته و فرهاد اصلانی در این نمایش هم بازی کرده است.

یازدهمین جشنواره تئاتر فجر با دبیری حسین جعفری از ۱۷ تا ۲۳ بهمن برگزار شده است.

این جشنواره شاهد اجرای ۴۸ نمایش بوده که در بخش‌های بزرگسالان، کودک و نوجوان، کمدی، تعزیه، جنبی و نقالی روی صحنه رفته‌اند.

مرشد ولی‌الله ترابی که یکی از نامداران هنر نقالی ایران بوده، در این دوره از جشنواره اجرا داشته است. همچنین استاد احمد خمسه‌ای چهره شاخص خیمه‌شب بازی هم در این دوره از جشنواره حضور داشته است.

 مرشد ولی الله ترابی مرشد ولی الله ترابی

پوسترهای این جشنواره را علی وزیریان، انوشیروان میرزایی، محمد وجدانی طراحی کرده‌اند.

تالارهای اصلی و چهارسوی مجموعه تئاتر شهر، تالارهای سنگلج، هنر، محراب، وحدت و و فرهنگسری بهمن میزبان آثار این جشنواره بوده‌اند.

«المیرا در آتش» نوشته و کار حسین فرخی،« عروسی ننه غلامحسین خان» به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی‌بیگی، «بند انگشتی» نوشته و کار سهیلا احمدی‌فرد، «تیره‌تر از سیاهی» نوشته و کار هوشنگ هدایتی، «جنگل‌بان» به نویسندگی و کارگردانی حسین فدایی حسین، «سه نمایش با یک بلیت» نوشته و کار حسن عظیمی و ... از جمله آثاری بوده‌اند که در این رویداد نمایشی اجرا شده‌اند.

ظاهرا در این دوره از جشنواره بخش بین‌الملل تعریف نشده است.

 خیمه شب بازی بارگاه سلیم خان کار احمد خمسه ای

///.


منبع: خبرگزاری ایسنا